Bwired Home Online home in the Netherlands

Maandag 1 Maart 2010 - 00:12:01

LEDstrip verlichting voor Bwired

Door: , , Categorie: Bwired

Ik ben al wat jaren bezig met LED verlichting in en om het Bwired huis. Tot op heden (datum blog) ben ik nog steeds niet overtuigd van LED verlichting als vervanging voor de huidige verlichting. De lichtopbrengst is vaak te weinig, de kleur meestal te blauw (niet warm) en de levensduur veel te kort. Ook zijn er veel slechte merken die de LED markt vervuilen met rotzooi! Maar als bij- of sfeerverlichting kunnen LEDS in de vorm van een strip wel degelijk toegepast worden.
Zo heb ik maar liefst 25 meter warm witte LED strips verwerkt als sfeer en buitenverlichting in en om mijn huis. In de woonkamer heb ik een ringleiding liggen die al gebruikte om mijn elektrische gordijnen van stroom te voorzien. Via deze ringleiding (meerdere aders) bedien ik nu ook de 12 meter LED strip in de huiskamer. Alle strips zijn in de meterkast aangesloten op twee Chromoflex LED controllers die ik via 1 RS232 verbinding (BUS systeem) kan besturen met mijn domotica systeem. Deze Chromoflex controller is eigenlijk voor het aansturen van een RGB (Rood, Groen en Blauw) LED strip. In plaats van een RGB LED strip heb ik 3 Witte LED strips op de controller aangesloten die ik op deze manier per strip kan dimmen.
Als je deze setting eenmaal hebt dan kun je leuke dingen doen zeker in combinatie met andere domotica devices. Een Bwired scenario in gebruik: lichtsensors meten constant de licht hoeveelheid binnen en buiten. Zodra het donker genoeg is en er is iemand thuis, gaat de normale binnenverlichting aan. Daarna gaan de gordijnen aan de voor- en zijkant van mijn huis automatisch dicht. Als de gordijnen dicht zijn gaat de LED verlichting, die achter de koof is gemonteerd ook aan. Is er niemand thuis dan gaat de normale binnenverlichting niet aan maar alleen de LED verlichting die in de vooraf ingestelde DIM stand slechts 2.2 watt verbruikt. Dus 12 meter LED strip in een aangename sfeervolle dim stand verbruikt slechts 2.2 watt. Heb ik een keer veel licht nodig dan pak ik de Philips Pronto en met een paar klikken heb ik een kamer vol licht. Op de foto zie je de LED verlichting achter een koof van 6 meter. Ik heb ook nog een LED strip onder de trapleuning naar boven, in de badkamer en buiten aan de voorkant van mijn huis.
Op mijn Forum kun je nog wat meer foto's en informatie hierover vinden.

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.