Bwired Home Online home in the Netherlands

Maandag 15 Maart 2010 - 18:47:41

Upgrade Synology NAS Server

Door: , , Categorie: Bwired

Een aantal jaren geleden ben ik fan geworden van de Synology NAS (Network Attached Drive) drives, zie hiervoor ook mijn Blog van destijds. Ik ben gestart met een Synology 207+ met twee 1TB Western Digital Green drives. Al snel daarna heb ik ook een Synology 209+II gekocht met 3TB aan diskdrive capaciteit.
De indeling van mijn NAS opslag is nu als volgt: De Synology 209 met een capaciteit van 2 x 2TB (upgrade) staat bij mij thuis en de Synolgy 207+ met een capaciteit van 2 x 1TB staat bij mijn vader in de meterkast.

Elke dag wordt automatisch een backup van de Bwired Webserver op schijf 1 van de synology 209 opgeslagen. Na deze backup wordt er weer automatisch een backup gemaakt naar schijf 2 van de NAS (backup van de backup). Een keer per week worden alle belangrijke bestanden (foto's etc.) ook encrypt gesynchroniseerd via Internet met behulp van Netbackup (RSYNC Protocol) naar de synology 207+ bij mijn vader in de meterkast. En om helemaal zeker te zijn wordt de data daar ook nog van schijf 1 naar schijf 2 gekopieerd Voordeel is ook dat ik gelijk de data van Opa kan backuppen!

Op de foto zie je de Synology 209 open liggen, de 1TB Drive (links) wordt vervangen door een 2TB WD Green exemplaar (rechts) wat het totaal nu op 4TB brengt. Lijkt veel capaciteit maar ik gebruik mijn NAS ook voor het streamen van allerlei media naar mijn LCD tv's, de traditionele harddiskrecorder gebruik ik al lang niet meer.

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.