Bwired Home Online home in the Netherlands

Donderdag 18 Maart 2010 - 23:02:41

NetCom 813, 8 ports serial device server

Door: , , Categorie: Bwired

Vandaag heb ik deze Netcom 813 Serial port server gekocht op Ebay voor 73 euro inclusief verzenden vanuit Zuid-Korea. In Nederland kost dit servertje meer dan 500 euro, dus soms heb je geluk op Ebay. Ik moet het device nog wel krijgen natuurlijk en heb ook al betaald via Paypal

Wat kan dit apparaatje:
Op dit servertje kun je maximaal 8 apparaten aansluiten die beschikken over een seriële RS232 of RS485 poort. aansluiting, De devices met een RS232 die ik gebruik zijn:

Xanura CTX35 X10 Controller (uitlezen en aansturen)
Davis Weerstation (data uitlezen)
SMS berichten zichtbaar op LEDBar Office camera
SONY FCB-IX47P 1/4 18x zoom CCD Camera (besturen)
Lichtkrant (display data)
PTZ SONY EVI-D70 Front camera (besturen)
PTZ SONY EVI-D31 Back camera (besturen)
1-Wire devices (data uitlezen)
Chromoflex LED Controllers (besturen)
Nefit HVAC Servicekey (data uitlezen)
Siemens M20 GSM Module (data uitlezen en aansturen)
AXIS 241Q Videocontroller (data uitlezen en aansturen)
Velleman Velbus (data uitlezen en aansturen)
Belkin No Break Bwired Webserver (data uitlezen)
Visonic receiver (data uitlezen)

Het servertje moet je verbinden met een Lankabel aan je (thuis)netwerk. Daarna kun je via je locale netwerk of via Internet alle aangesloten apparaten bereiken. De apparaten hoef je dus niet meer aan te sluiten op je computer die tegenwoordig hooguit nog maar over één RS232 aansluiting beschikt.
Met de bijgeleverde software worden er automatisch virtuele compoorten aangemaakt op je computer waarmee de software van bijvoorbeeld het Davis weerstation kan communiceren.
Ik gebruik deze virtuele compoorten niet, ik heb een hekel aan al die extra software (drivers), voor zover het mogelijk is stuur ik dit soort devices direct aan op TCP-IP level vanuit mijn eigen software. Op deze manier werkt alles veel stabieler en sneller en heb ik geen (vaak zware) drivers nodig. Ook kan ik op deze manier vanuit meerdere programma's de apparaten aansturen, de VSCOM Netcom 813 ondersteund namelijk meerdere verbindingen per poort, iets wat met een virtuele Compoort niet mogelijk is.

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.