Bwired Home Online home in the Netherlands

Zondag 28 Maart 2010 - 23:45:37

Twee ouwe IT rotten

Door: , , Categorie: Werk

Daar zitten ze weer, de twee grijs wordende oudjes (IT Die Hards) op zondagochtend aan de smerige automaat koffie (No Nespresso ) maar wel lekkere kokoskoeken. Ontsnapt aan een bomaanslag, net terug uit Pune India is de dag van implementeren een feit. Wat wij (KPN) samen met Cognizant hebben ontwikkeld (KIOSK Release 21) gaat vanaf maandag in productie.
Ik ben al zo'n 5 jaar bezig met offshoring van IT naar India en was niet echt te spreken over hoe projecten liepen, kosten waren wel laag maar de deliverables navenant. Eind vorig jaar hebben we een nieuwe leverancier aangetrokken die samen met ons een ander offshoring model hanteert en wat wel blijkt te werken. Dit model gaat uit van een team in India, een aantal Indiërs onsite en goede (minimale) begeleiding vanuit de opdrachtgever. Vereiste is dat deze personen over de juiste Technische maar net zo belangrijk, Telecom kennis beschikken. Samen met nog wat andere skills heb je grote kans om goede resultaten te behalen. Ik zal hier later nog een blogje schrijven en er wat dieper op in ingaan, ik ga nu pitten, weinig slaap gehad vannacht. Ik wist het, maar ook vandaag weer geleerd om geen implementaties meer te plannen op de dag dat de zomertijd ingaat. We zijn niet de fout ingegaan, we hebben genoeg klokken aan de muur maar de nacht is zo kort.... Drommels!

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.