Bwired Home Online home in the Netherlands

Dinsdag 20 April 2010 - 00:12:35

OCZ Vertex Limited Edition 100GB SSD in Bwired server

Door: , , Categorie: Bwired

Als je het over een harddisk hebt, dan is deze OZC Vertex Limited Edition 100GB SSD op dit moment het neusje van de zalm!
De snelste SSD Harddisk die er is te krijgen is deze Vertex Limited Edition, die ook in een mooie verpakking zit

Het zal trouwens niet lang meer duren dat deze drive de snelste is want de snelheidrecords worden bijna wekelijks gebroken.
100GB is niet veel maar maar meer dan voldoende voor mij, ik gebruik deze drive alleen voor het Operating system en mijn belangrijkste programma's, de rest komt van mijn NAS of vanaf de langzamere D-Drive.
In een Benchmark test met PC-Mark haalde mijn Vertex LE maar liefst een gemiddelde leessnelheid van 210MB/s en een schrijfsnelheid van 200MB/s bij een toegangstijd van 0,1 ms!
Deze SSD wordt aangestuurd door de snelle SandForce SF-1500 controller, deze controller is eigenlijk een veel te dure versie voor deze Vertex, vandaar limited edition (maar 5000 stuks wereldwijd beschikbaar).
Afwachten is hoe deze Vertex op termijn blijft performen, zoals je in eerdere blogs kunt lezen heb ik hier geen goede ervaringen mee. Ik denk dat de SSD drives nog te veel kinderziektes hebben, eens kijken hoe lang deze mee gaat in de Bwired webserver.

Heb ik trouwens net een hele operatie achter de rug om een Corsair SSD in mijn MAC Mini te bouwen moet ik de Mini Snow Leopard Server weer gaan verbouwen. Dat dit niet gemakkelijk is laat ik wel zien in een van mijn volgende blogs. Ik ga het natuurlijk wel weer doen want ik wil deze Vertex zeker in mijn Server hebben. En ook ga ik Snow Leopard server op de MAC Mini vervangen door Windows 2008.

Een complete test van de OZC Vertec 100GB Limited Edition is te lezen op de site van Hardware Info

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.