Bwired Home Online home in the Netherlands

Zondag 16 Mei 2010 - 23:01:45

Dell 3008WFP 30 inch LCD Monitor

Door: , , Categorie: Bwired

Ik heb twee van deze jongens ingeruild voor een iets grotere Dell 3008WFP 30 inch (76 cm) LCD monitor

Op de foto is moeilijk te zien hoe groot deze monitor eigenlijk is, het toetsenbord wat er voor staat is een full size keyboard en er naast staat een Apple Mac Mini Snow Leopard Server. Je kunt ook op de foto klikken voor een fullsize image. Op het scherm die een standaard resolutie heeft van 2.560 x 1.600 zie je dat deze gemakkelijk vier Internetpagina's in de browser kan laten zien.

Mijn normale PC kan deze resolutie niet aan, je hebt hiervoor namelijk een Dual Link DVI aansluiting nodig. Het maximale wat ik zonder dual DVI kan halen is op dit moment 2.048 x 1536. Om de hoogste resolutie te halen komt de Apple Mac Mini Server in beeld, dit kleine staaltje van techniek kan met behulp van de Mini DisplayPort-naar-dual-link-DVI-adapter de hoogste resolutie perfect aan!
Kortom het kan niet groot genoeg voor mij, zeker tijdens het programmeren is dit erg handig. Ook een groot voordeel vind ik de USB en Dell Soundbar AX510 die geregeld worden via de monitor. Normaal vergeet je altijd je speakers en USB connecties uit te zetten en verbruiken die dus onnodig de hele dag stroom. Zet ik mijn monitor uit dan schakelt alles wat aangesloten is via de monitor ook automatisch uit, dus ook de wireless receiver voor muis en toetsenbord.

Enkele specificaties:

Aansluitingen: Analoog, 2 x DVI-D (digitaal)4 met HDCP, HDMI, S-Video, Component, Composiet en DisplayPort.
Afmeting is 48 x 70 x 24 cm (HxBxD) en weegt 10.7 kilo.
Pixelpitch is 0,2505 mm, 8 ms (grijs naar grijs)

High-definition 76 cm(30") beeldscherm — Biedt een uiterst hoge resolutie en prachtige kleuren voor makers van digitale content, ontwerpers, video, gaming en entertainment.

Standaardresolutie van 2.560 x 1.600 — Biedt tot 77% meer inhoud vergeleken met 61 cm(24") monitoren van Dell.

Dynamische contrastverhouding van 3.000:1 — Biedt diepere donkere tinten voor scherpere beelden, heldere tekst, betere kleurverzadiging en meer details voor HD-entertainment.

Echte HD: 1080p — Biedt ondersteuning voor een hogere definitie dan HDTV (High-Definition Television) en wordt geleverd met een geïntegreerde HDMI-aansluiting.

Dell TrueColor-technologie — Een NTSC-kleurenbereik van 117%2voor rijke, levensechte beelden met een nauwkeurige kleurweergave voor betere, intensere kleuren; kan tot Adobe 98-kleurenstandaard ondersteunen.

Uitgebreide connectiviteit — Zeven verbindingsopties: VGA, DVI-D met HDCP, HDMI, S-Video, Componentvideo, Composietvideo en DisplayPort bieden u tal van aansluitingsmogelijkheden.

Hypermodern design — Met een behuizing van geborsteld aluminium, een glazen voet en de door Dell-gepatenteerde cantileverarm ziet de Dell 3008WFP er aan alle zijden even prachtig uit.

Zie hier een full review van de Dell 3008WFP

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.