Bwired Home Online home in the Netherlands

Maandag 24 Mei 2010 - 09:04:44

Ziggo groeit maar komt beloofde snelheid niet na!

Door: , , Categorie: Bwired

Sinds Augustus 2009 heb ik naast mijn ADSL aansluitingen (XS4all en Telfort) ook de snelste versie kabelinternet All in One Extra van Ziggo. Destijds heb ik dit gedaan omdat in de stad waar ik woon (Den-Bosch) geen enkele beweging was op het gebied van glasvezel. Op dit moment is dit helaas nog steeds zo en kan ik met ADSL dus geen hogere snelheid dan 8 Mbit/s up en 1 Mbit/s down krijgen, heeft te maken met de afstand (3.5km) van de centrale.
In een mijn blog van Augustus 2009 gaf ik dit ook al aan en zei ook de kabelmaatschappijen zouden gaan winnen als deze trend zo door gaat. Dit laatste lijkt ook die kant op te gaan want vandaag heeft Ziggo bekend gemaakt dat het aantal Internetklanten flink is gegroeid (bron: Tweakers Nieuws).
Voor triple play heb je mijns inziens in een gezinssituatie minimaal 20 a 25 Mbit/s down nodig wil alles een beetje smooth werken.
Mijn Ziggo internet verbinding werkt sinds augustus 2009 behoorlijk goed maar de snelheid zit nog steeds op ongeveer 45 Mbit/s down en 4.5 Mbits/s up (zie foto), met de nadruk op "nog steeds"!
Ziggo had mij beloofd dat ik in december 2009 zou overgaan op 80 Mbit/s down en in februari 2010 naar 120 Mbits/s down. Deze belofte komt Ziggo tot op heden nog steeds niet na, sterker nog als je refereert aan deze afspraak dan willen ze je niet eens een planning afgeven en word je afgescheept met de meest vreemde antwoorden. Ook op de website van Ziggo verdwijnen de aankondigingen van de snelheid verhoging naar de achtergrond en zijn bijna onvindbaar! Toen ik aangaf dat ik mijn Ziggo zou gaan opzeggen kreeg ik de volgende mail:

"Inmiddels is bekend geworden dat wij de snelheidsverhoging naar 80 MB overslaan en deze zomer direct overgaan naar 120 MB in uw woonplaats. Een exacte datum kunnen wij u op dit moment helaas nog niet geven."

Over klantenbehandeling gesproken! Ziggo heeft dus duidelijk (technische) problemen om de snelheid van glasvezel te gaan evenaren. Ik ben benieuwd of ze het deze zomer (planning) gaan halen, keep you posted!

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.