Bwired Home Online home in the Netherlands

Dinsdag 6 Juli 2010 - 19:11:36

Ziggo verhoogt eindelijk de Internet snelheid naar 80Mbit/s

Door: , , Categorie: Bwired

Ze hebben wat eieren moet leggen bij Ziggo maar eindelijk is het dan zo ver. We hebben 80Mbit/s! Ziggo had onlangs beloofd de stap naar 80 over te slaan en direct naar 120 Mbit/s te gaan, dat is ogenschijnlijk niet gelukt. Wel heeft een heel groot gedeelte van het Ziggo klantenbestand de verhoging naar 80 Mbit/s gekregen, afhankelijk van je type aansluiting. Ik heb de snelste aansluiting van Ziggo en heb nu ongeveer 81.4 Mbit/s Down en 9.3 Mbit/s Up (klik op image). Bij dit soort snelheden maak je je niet druk over 1 Mb meer of minder
Ziggo geeft nu aan later dit jaar de snelheid te verhogen tot 120 Mbit/s. De meeste moeten, als ze volledig gebruik willen maken van de 120 Mbit/s een nieuwe router aanschaffen want de huidige (WAN) poorten op de router gaan maar tot 100 Mbit/s.

Wie had dit ooit kunnen denken, begin jaren 90 had ik, werkend bij de PTT als één van de eerste al toegang tot het internet m.b.v. van de browser Mosaic. Dit was voornamelijk tekst met hier en daar een plaatje en alleen te benaderen vanuit het intern PTT netwerk, inbelpunten waren er nog niet. Later hebben we jaren gebruik gemaakt van de irritant piepende telefoonmodems startend bij 300 Baud.
Met de Internetverbindingen die ik nu heb kan ik zeer snel browsen, downloaden, HD televisie kijken en nog belangrijker thuiswerken. Het "Nieuwe Werken" wordt steeds belangrijker en daarvoor heb je een stabiele en snelle internet verbinding nodig. Belangrijk hierbij is de upload snelheid van je verbinding, de meeste ADSL lijnen halen niet meer dan 1 Mbit/s Up wat niet echt lekker werkt. Met de upload snelheid van Ziggo van 9 Mbit/s Up werkt de thuiswerkplek (VPN) stukken sneller.

Ik heb ook nog een ADSL lijn van XS4ALL. Dit is een ADSL internet verbinding van 8 Mbit/s Down en 1 Mbit/s Up. Ik woon ongeveer 3 kilometer van de Centrale en het maximale wat ik uit deze verbinding kan halen is helaas maar 2.6 Mbit/s Down en 0.8 Mbit/s Up. Pak ik het duurste abonnement dan haal ik waarschijnlijk hooguit 7 Mbit/s Down, veel te weinig voor mij!

De twee Internetverbindingen, die ik nodig heb om het dataverkeer op Bwired.nl af te handelen komen samen in een VIGOR 2820 Dual WAN router. Met deze router kan ik de load, verkeer wat binnenkomt en naar buiten gaat verdelen over de twee verbindingen. Bijvoorbeeld: de Camera's op Bwired gebruiken veel upload dus die routeer ik standaard via de Ziggo verbinding (snelle upload) naar buiten. Ook bij eventuele storingen, komt trouwens zelden voor bij XS4ALL, kan de ene verbinding het verkeer van de andere overnemen.

Zie ook dit Blog.

Pieter Knuvers, www.bwired.nl

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.