Bwired Home Online home in the Netherlands

Donderdag 15 Juli 2010 - 21:36:01

Snelheid XS4ALL verbinding Bwired te laag

Door: , , Categorie: Bwired

In mijn vorige blog kun je nog zien dat mijn ADSL Start van XS4ALL maar 2.6Mbit/s download had. Ik heb er nooit echt naar omgekeken omdat ik meerdere ADSL lijnen en Ziggo in gebruik had. Tijdens de snelheidsverhoging van Ziggo naar 80Mbit/s heb ik mijn router opnieuw moeten installeren en kwam zo ook toevallig op de site van XS4All. Hier stond genoemd dat mijn ADSL Start abonnement een standaard download van 8Mbit/s zou moeten hebben. Ik zit wel ongeveer 3 kilometer van de centrale af maar 2.6 of 8Mbit/s is wel een groot verschil.
Toch maar even een mailtje naar de helpdesk gestuurd om te vragen of dit wel klopt en of ze me toevallig niet overgeslagen hebben bij de laatste snelheidsverhoging.

Antwoord XS4ALL:
De afstand die u van de centrale af zit is ruim 3,6 km. Hier is maximaal 7 mbit over te ontvangen. Echter het huidige profiel staat op 3Mbit/s. De snelheid die u doorkrijgt komt dus goed overeen met de profielsnelheid. Ik hoop u zo voldoende te hebben geïnformeerd.

Mijn profiel (limiet) staat ingesteld op 3Mbit/s ?? Dat is raar, ik betaal toch echt voor een profiel van 8Mbit/s en als ik die snelheid niet haal is dat logisch gezien de afstand vanaf de centrale. Nog maar een mail gestuurd met de vraag mijn profiel op 8 te zetten.

Antwoord XS4ALL:
Ik heb uw verbinding ge-upgrade naar 6 mbit. 8 mbit is bij u niet haalbaar, vandaar dat ik uw profiel op 6 mbit gezet heb. De upgrade is binnen 3 uur actief. U zou dan duidelijk verschil moeten gaan merken. Ik hoop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

Klopt, ik merk het, mijn verbinding haalt nu 5.2Mbit/s Download. Maar waarom staat mijn profiel op 6Mbit/s? Natuurlijk weer een mail verzonden met die vraag mijn profiel op 8 te zetten, antwoord moet nog komen.

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.