Bwired Home Online home in the Netherlands

Zondag 25 Juli 2010 - 14:17:19

Nieuwe Plugwise Circles voor Bwired

Door: , , Categorie: Bwired

Ik ben een early adopter van het Plugwise energie management systeem, ik heb het systeem al vanaf begin 2008 draaien in het Bwired huis. Door de jaren heen heb ik eigenlijk nooit een Firmware upgrade uitgevoerd terwijl die er wel waren. Voornaamste reden waarom ik het niet gedaan heb is omdat het systeem bij mij goed draaide, dus de noodzaak niet echt aanwezig was. De laatste nieuwe firmware van Plugwise versie 2.29 had voordelen voor mij dus een mooie aanleiding om de firmware eindelijk eens te upgraden.

Een firmware upgrade is altijd spannend en bij Plugwise des te meer want deze upgrade wordt niet uitgevoerd door middel van een kabeltje aan de circles (pluggen) maar door de lucht! De 30 circles die ik in gebruik heb worden dus wireless voorzien van een nieuwe firmware.

Helaas is de firmware upgrade bij mij verkeerd gelopen en mijn gehele Zigbee netwerk met Circles was niet meer te bereiken! Van alles geprobeerd om de circles te herstellen maar ze waren death in the water.
Een mooie gelegenheid om eens bij Plugwise op bezoek te gaan, te kijken waar ze allemaal mee bezig zijn en om natuurlijk mijn probleem te verhelpen. Plugwise beschikt over een helpdesk en na een kort onderzoek kwamen we tot de conclusie dat ik een paar Circles had van het eerste uur met een hele oude Beta firmware die ook nooit geleverd was aan klanten.
Geen probleem voor Plugwise, links boven op de foto zie je mijn 30 Plugwise Circles, die worden voorzien van de nieuwste firmware versie 2.29. Het hele Bwired Plugwsie Systeem werkt nu weer als een zonnetje!

Door de jaren heen is de Plugwise hardware steeds weer verbeterd, het schakelen van de interne relais gaat veel sneller en ook is de meten nog preciezer geworden, ik zie nu zelfs dat mijn Receiver 0.2 Watt verbruikt als deze uit staat, dit was voorheen gewoon 0 Watt.

Ook de bijbehorende Source software wordt steeds voorzien van nieuwe functies, onlangs is de Webserver (Template Engine) volledig vernieuwd en kun je daar zelfs grafieken mee maken die je vervolgens weer gemakkelijk kunt integreren in je eigen website.
Je kunt ook een eigen XML bestand maken die je moet plaatsen in de RSS directory van de Plugwise webserver. Als je dit XML bestand vervolgens aanroept krijg je alle plugwise data zoals Current Usage, Day Usage, Total Usage, Circle status etc. retour.

Zo zijn er ook nog wat kleine dingen die beter kunnen in de source software: Het totaal- en dagverbruik wordt te traag aangepast, soms maar 1x per uur. Is de dag voorbij dan zie je nog een tijdje het dagverbruik van de vorige dag. Ik ben trouwens ook nog (steeds) bezig met mijn eigen driver waarmee ik direct het verbruik kan uitlezen en de Plugwise Circles kan schakelen.

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.