Bwired Home Online home in the Netherlands

Zondag 8 Augustus 2010 - 12:35:28

Apple Ipad mee op vakantie

Door: , , Categorie: Bwired

Vorig jaar was dit mijn ideale vakantie; zon, goede parasol, water, rust, computer literatuur en een laptop. Iedereen die me een beetje kent weet dat ik niet zonder gadgets op vakantie ga. Dit jaar heeft de stapel boeken plaats gemaakt voor de Apple Ipad 64 3G. Voor het besturen van mijn huis (Domotica) heb ik de afgelopen jaren al heel wat touchscreens mogen proberen, veruit de meeste waren het net niet!
De Ipad is andere koek! Hoe flikt Apple het toch elke keer van die innovatieve producten te maken die dan ook nog eens bijna feilloos werken. De look en feel is geweldig, het touchscreen is de beste die ik ook heb gezien. Het virtueel toetsenbord werkt zeer prettig en zelfs ik kan er behoorlijk snel op typen. Battery life is meer dan 10 uur, zelfs bij gebruik van Wifi of 3g. Ik heb mijn Ipad uit Duitsland omdat ik niet kon wachten
Mijn Internet Data GSM kaartje heb ik kleiner moeten maken omdat de Ipad alleen het nieuwe formaat Microsim slikt. Je kunt de Microsim nu gemakkelijk bestellen in Nederland maar als je een bestaande Sim hebt kun je deze met een goede schaar op maat knippen.

Natuurlijk is de Ipad ook geweldig als reader te gebruiken. normaal heb ik een stapel boeken en tijdschriften bij. Dit keer dus niet, ik heb alle bladen zoals PCM, CT, CPU en IPAD magazine kunnen downloaden en lees het nu (gratis) op mijn Ipad.

Natuurlijk heeft de Ipad ook nadelen, geen Flash wat ik eigenlijk toch niet echt mis. Het grootste nadeel is wel Itunes. Met Apple Itunes, die op een aparte pc geïnstalleerd moet worden kun je bestanden, foto's en films etc. overzetten op je Ipad. Dit hele proces is is erg omslachtig. Waarom zit er geen USB poort op dit apparaat en doe er dan ook gelijk een camera bij. Marketing truc, de volgende versie Ipad zal dit allemaal krijgen, dan kan Apple er weer miljoenen verkopen en staat de mijne op marktplaats.

Waarom wordt door Apple de Ipad zo gesloten gehouden, kost mij weer een uurtje om de Ipad te hacken, via de Ipad Wifi een netwerkshare op de Ipad te creëren om zo vervolgens bestanden te kunnen overzetten. Downloaden van bestanden via een pagina op Ipad Bwired gaat trouwens ook bijzonder goed.

Al met al, ik gebruik de Ipad nu meer dan 1 maand en ben er nog steeds reuze enthousiast over.

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.