Bwired Home Online home in the Netherlands

Woensdag 25 Augustus 2010 - 16:44:14

RFID in liften hotel Lago Ulm

Door: , , Categorie: Bwired

Vandaag ben ik in Hotel Lago in Ulm Duitsland. Hotel Lago is een nieuw trendy hotel waar het gebruik van Domotica ver is doorgevoerd.
Alle standaard domotica zaken zoals besturing van de lichten, jaloezieën, airco en deursloten zijn in de kamer aanwezig.
Iets wat ik nog niet gezien had is RFID in de liften. Met de keycard waarmee je toegang hebt tot je kamer moet je ook de lift bedienen. Je kunt in de lobby gewoon in de lift stappen alleen werkt de lift pas als je de keycard voor de RFID reader (foto) hebt gehouden. Als je weer met de lift naar beneden (lobby) wil dan hoef je de keycard niet meer te gebruiken. Hier is over nagedacht en ook een stuk veiliger voor de hotelgasten.

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.