Bwired Home Online home in the Netherlands

Zondag 3 Oktober 2010 - 16:01:31

Nemef Radaris Evolution met dubbelzijdige RFID reader

Door: , , Categorie: Bwired

Dit weekend heb ik het binnenschild van mijn
Nemef Radaris Evolution slot vervangen door een versie met een RFID reader. Ik heb dus nu zowel een RFID reader aan de buitenkant als op de binnenkant van het deurslot. De Radaris Evolution is in verschillende versies te krijgen, mijn versie is zo uitgevoerd dat ik niet zomaar van binnen naar buiten kan. Ik moet eerst een RFID keyfob, keycard, afstandsbediening of de traditionele sleutel gebruiken om het slot van binnenuit te ontgrendelen.
De RFID readers (binnen en buiten) hebben aparte adressen dus de RFID tags (keyfobs etc.) moeten apart geprogrammeerd worden. Hierdoor kun je dus ook zien of iemand naar binnen of naar buiten gaat of kun je tags met verschillende functies programmeren.

De Radaris Evolution hebben we nu 8 maanden in gebruik en de tevredenheid is hoog. Het slot werkt altijd, niet een keer dat het bijvoorbeeld niet schakelt. Wel was het even wennen dat wij niet zoals in de meeste traditionele huizen, direct naar buiten kunnen. Maar dat is een kwestie van wennen en zeker zo veilig met kleine kinderen en het hengelen door de brievenbus.

De volgende stap is het aansluiten van de Nemef RF module waarmee Realtime logging op Bwired beschikbaar komt.

Zie ook mijn eerdere Nemef Weblog voor meer informatie over de geïnstalleerde Nemef Radaris Evolution in het Bwired huis.

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.