Bwired Home Online home in the Netherlands

Vrijdag 26 November 2010 - 12:17:01

Upgrade Synology 209II+ NAS Server naar DSM 3.0

Door: , , Categorie: Bwired

Iedereen die mijn blog leest weet onderhand wel dat ik een fan ben van de Synology NAS (Network Attached Drive) drives.

Ik gebruik nog steeds de Synology 209+II met een capaciteit van 2 x 2TB Western Digital Green Edition.

Deze NAS voldoet prima en een opslag-capaciteit van 4TB is voorlopig nog wel voldoende.
Western Digital heeft onlangs trouwens de 3 Terabyte Green Caviar disk uitgebracht, dit kan het totaal dan op 6 terabyte brengen! Het zal nog wel even duren voordat je dit type schijf in een NAS kwijt kunt, de schijf vereist een bepaald type controller als je ervan wil opstarten (niet standaard dus).

Firmware upgrade naar DSM 3.0:
Vandaag heb ik zonder problemen de firmware upgrade uitgevoerd, alles lijkt ook goed te werken.
Met de nieuwe multitasking web interface va DSM 3.0 kan snel geschakeld worden tussen applicaties (apps) die beschikbaar zijn op de NAS. Door binnen een browser in verschillende tab vensters verschillende apps te draaien, kan snel worden geschakeld tussen de apps. Ook is het nu mogelijk om in real-time bestanden uit te wisselen tussen twee of meer File Browsers. Omdat onderdelen van de beheer-webpagina’s nu dynamisch worden geladen, hoef je niet meer te wachten tot een hele pagina is geladen.

DSM 3.0 is het meest geavanceerde NAS-besturingssysteem wat ik tot nu toe heb gezien, op dit gebied loopt Synology nog steeds mijlen ver vooruit.

Jullie weten ook dat ik direct kijk en controleer hoe Groen een device precies is. Met de vorige firmware van Synology had ik vaak problemen met de powersave option. Vaak ging de 209II+ niet in de powersave terwijl het apparaat toch echt niets stond te doen! Ik heb heel wat mailwisseling en logs naar Synology gestuurd met vraag waarom de powersave regelmatig niet werkte. Het bleek te maken te hebben met netwerkconnecties die ik open had staan vanaf mijn server naar de NAS, op een of andere manier zorgde deze connecties ervoor dat de Synology niet goed in de powersave (Green) mode ging. Raar, want deze connecties waren wel aanwezig maar deden op dat moment niets!
Wat schetst mijn verbazing: In de nieuwe DSM 3.0 firmware is dit probleem volledig opgelost! Sterker nog, mijn NAS gaat normaal naar 18.5 watt verbruik in powersave en dat is nu zelfs teruggebracht naar 14.8 Watt. En de powersave functie start nu in alle gevallen van 15 minuten (instelbaar) inactiviteit.

Klasse werk door Synology, ze blijven innoveren maar luisteren ook naar hun gebruikers!

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.