Bwired Home Online home in the Netherlands

Donderdag 23 December 2010 - 21:59:49

Toegangscontrole met de nieuwe Nemef Radaris Evolution RF Module

Door: , , Categorie: Bwired

Zoals je op eerdere blogs kunt lezen heb ik op de voordeur van mijn huis het elektrische Nemef Radaris Evolution deur slot. De Radaris Evolution is een elektromechanisch slot gecombineerd met een elektronisch beslag. Het slot kan worden geopend met RFID tags, afstandsbediening of met de normale sleutel. Voor de specificaties en hoe de Radaris Evolution op mijn voordeur is geïnstalleerd kijk hier.

Voor consumenten en kleinere bedrijven heeft Nemef onlangs de Radaris Evolution RF Module uitgebracht.
De Nemef RF Module heeft veel aansluitmogelijkheden beschikbaar zoals RS485, Wiegand of Omron en ook verschillende in- en outputs.

Voor het Bwired huis heb ik de Nemef RF Module geïntegreerd op basis van RS485 (2 Wire) gekoppeld aan de Axis 2490 IP to Serial Server. Via de Axis kan ik de Rf Module op basis van TCPIP direct over mijn netwerk aansturen en gemakkelijk koppelen met mijn bestaande domotica systeem.

Het open Protocol voor besturing via de RS485 interface is erg simpel in gebruik en geeft mij volledige controle over het deurslot. Het ontwikkelen van de software driver was dus een fluitje van een cent. Met een volledig open protocol en beveiligde toegang loopt NEMEF ver vooruit vergeleken bij meeste andere bedrijven!
Met deze interface kan ik nu bijvoorbeeld op afstand het slot op de voordeur openen en sluiten, zien of het slot op de nachtschoot (nacht slot) zit en best of all autoriseren en zien wie er allemaal naar binnen en buiten gaat gebaseerd op RFID tag.
Als toegang is toegewezen kan ik ook allerlei events triggeren zoals automatisch het alarm uitzetten en het gordijn achter de voordeur openen of sluiten of het licht in de hal aanzetten. Het leuke is ook dat ik dit per persoon (ID) kan aanpassen.

De RF Module heeft ook een aantal in- en outputs beschikbaar, voor een compleet overzicht en een beschrijving van het open RS485 protocol download de beschijving.

De Nemef RF module kan 4 Radaris Evolution elektromechanische sloten besturen, erg handig voor in huis (voor-, achterdeur, schuur en/of garage etc.) of bij kleinere bedrijven voor gecontroleerde toegangscontrole.

Zie hier de RF Module real-time in actie op bwired.nl

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.