Bwired Home Online home in the Netherlands

Donderdag 30 December 2010 - 19:09:27

Vernieuwde versie RFXlan van RFXCOM

Door: , , Categorie: Bwired

Dit is de vernieuwde versie van de RFXLAN van RFXCOM. Vandaag heb ik deze in gebruik genomen in het Bwired huis ter vervanging van het oudere type. Niet dat het erg veel scheelt, de oude versie kan bijna net zoveel, deze versie heeft wat kleine aanpassingen en is meer op de toekomst voorbereid.

De RFXLAN is een Ethernet interface waar 2 COM poorten en een IP poort voor 8 I/O lijnen in zit. Op de COM poorten heb ik een 433Mhz ontvanger, 868Mhz Visonic ontvanger (master/slave) en een 433mhz zender (transmitter) zitten. Het aansturen van al deze interne devices gaat dus op basis van IP, de RFXlan aansluiten op je router is dus voldoende. Voor al deze protocollen heb ik eigen drivers die direct communiceren en de gegevens verwerken in het Bwired Home Control system.
Voordeel van de nieuwe versie RFXLAN is ook dat de I/O lijnen direct een event (soort IP notificatie) als de status verandert, je hoeft dus niet meer de status te pollen.
En dat je met de RFXCOM receivers en transmitter veel kunt ontvangen en zenden is een feit, hieronder de indrukwekkende lijst:

Ontvangen (433MHz):
X10 lighting sensors and remotes,
X10 security sensors,
Digimax,
KlikAanKlikUit,
Chacon,
NEXA,
Proove,
Domia Lite,
ByeByeStandBy,
ELRO AB600,
Intertechno,
Düwi,
RFXSensor devices,
RFXPower & RFXMeter devices,
Oregon Scientific weather sensors,
Oregon Scientific Body Weight Scale,
ATI Remote Wonder,
HomeEasy,
cent-a-meter,
Electrisave,
OWL CM113,
OWL CM119.

Ontvangen (868MHz):
Visonic PowerCode sensors
Visonic CodeSecure keyfobs

Zenden: (433.MHz)
X10 lighting,
X10 security,
Digimax RTS10,
KlikAanKlikUit,
Chacon,
ELRO AB600,
DomiaLite,
ByeByeStandBy,
NEXA,
Proove,
Intertechno,
Düwi,
Harrison electrical curtain,
HomeEasy UK (not EU).

Op de foto (klik voor vergroting) zie je rechts de RFXLAN receiver met 2 receivers (868 en 433 MHz) en 1 transmitter 433 MHz. Het kastje links is de IO module die m.b.v. de kabel is aangsloten op de RFXLAN. De IO module heeft 8 Input of 8 ouput lijnen. De relais zijn op de print aanwezig en ik kan kiezen hoe ik de IO lijnen wil gebruiken.

Zie ook hier voor meer informatie.

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.