Bwired Home Online home in the Netherlands

Zondag 27 Maart 2011 - 23:29:09

Bwired Smart Metering Hvac Dashboard

Door: , , Categorie: Bwired

Meten is weten, die uitspraak bestaat al heel wat jaren en gaat vandaag de dag nog steeds op. Met Smart Metering wordt meestal het inzichtelijk maken van je energieverbruik bedoeld. Door de energiemaatschappijen wordt de smart meter nog maar mondjesmaat toegepast bij de klant en betreft het meestal alleen inzicht in het totaalverbruik stroom van de woning. Op Bwired.nl monitor ik mijn water, gas en stroomverbruik al meer dan 10 jaar. Ik heb niet alleen inzicht in het totaalverbruik maar kan ook voor elk apparaat apart het stroomverbruik zien. Op deze manier kan ik heel gericht mijn verbruik controleren en sturen.
Ik heb nu ook een soort real-time energie dashboard ontwikkeld voor de Apple Ipad maar werkt ook mooi met andere browsers. Dit dashboard gaat ook een stapje verder want ik kan er ook mijn verwarming mee besturen. Op het dashboard zijn meer dan 20 metingen realtime zichtbaar, je ziet bijvoorbeeld het energieverbruik oplopen zonder dat de pagina ververst (Javascript Ajax).

Het Dashboard laat zien:
- temperatuur en vochtigheid woonkamer
- ingestelde temperatuur thermostaat
- thermostaat aan of uit
- mogelijkheid om thermostaat in de stellen (Tempset)
- verwarmingsketel status (normaal, verwarming of warm water)
- temperatuur warm water
- temperatuur vloerverwarming in en uit
- status pomp vloerverwarming
- stroomverbruik per dag
- hoogste stroomverbruiker
- huidig stroomverbruik
- gasverbruik per dag
- waterverbruik per dag
- temperatuur en vochtigheid buiten
- UV index
- regen per 0.2mm
- windsnelheid en richting
- weersverwachting (forecast)

Ook zitten er leuke gadgets in zoals kleuren die veranderen afhankelijk van bepaalde waarden. Het is nog steeds een prototype en zal de komende tijd nog regelmatig veranderen.
Je kunt hier mijn Hvac Smart Metering projectje bekijken en zoals aangegeven het beste op de Ipad die zich hier voortreffelijk voor leent natuurlijk.
Oh ja de verwarming kan ik natuurlijk alleen aanzetten

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.