Bwired Home Online home in the Netherlands

Dinsdag 7 Juni 2011 - 07:34:12

SMS verder onder druk door Apple iMessage

Door: , , Categorie: Tech

Het nieuwe operating system van Apple iOS 5 dat eind dit beschikbaar komt krijgt iMessage. Imessage is vergelijkbaar met diensten zoals whatsapp en Ping.

Erg origineel is deze functionaliteit van Apple natuurlijk niet, ze sluiten aan bij rest. Met Apple iMessage kun je berichten sturen naar andere Apple gebruikers en aan deze berichten kun foto's, video's, contactinformatie of zelfs een kalender-item toevoegen. Ook kan je zien wanneer een andere iMessage gebruiker aan het typen is en of een bericht is afgeleverd of gelezen. Deze functionaliteit lijkt in zijn geheel overgenomen van Blackberry's Ping en het op dit moment zeer populaire WhatsApp. Waarschijnlijk gaat Apple het niet maken met iMessage omdat deze app alleen op een Apple werkt. WhatsApp is daarentegen een multi platform mobile app.

Meer informatie over Apple iOS5

Geruchten gaan dat Google ook bezig is met een eigen variant op de Whatsapp chatapplicatie. Daarmee lijkt de internetgigant te reageren op Apple.

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.