Bwired Home Online home in the Netherlands

Dinsdag 13 September 2011 - 22:57:10

Mac Mini 2011 server met Kingston HyperX SSD

Door: , , Categorie: Bwired

The new Mac Mini Server 2011 is in da house!
Eindelijk is de nieuwe Mac Mini er en Steve heeft ook nog naar me geluisterd
Ik bestook Apple al een tijdje met de vraag wanneer Sata3 beschikbaar komt. I love Apple, de nieuwe Mac Mini wordt gepresenteerd maar nergens in de specs kon ik de Sata specificaties vinden. Dat vertellen ze gewoon niet maar het zit er wel in!
Sata3 doet het laatste stukje "langzame" hardware in de computer grotendeels verdwijnen. Het grootste bottleneck bij servers is nog steeds de harddisk.
Met Sata3 wordt de mogelijke doorvoer snelheid van de harddisk opgekrikt van 3Gb/s naar 6Gb per seconde. Met de juiste Solid State Drive (SSD) kun je snelheden halen van 525MB/S lezen en 500MB/s Schrijven, dat is meer dan een verdubbeling t.o.v. de snelste Sata2 SSD schijven.
Op de foto boven zie je onder de Mac Mini 2010 waar momenteel de Bwired Domotica software op draait en ook Bwired.nl en boven de nieuwe Mac Mini server 2011.
De nieuwe Mac Mini is voorzien van een 2,0-GHz quad-core Intel Core i7-processor, Turbo Boost 2.0, hyper-threading, een geïntegreerde geheugencontroller en 6 MB L3-cache.
Mijn grootste zorg was wel het energieverbruik van dit stukje techniek, zou het nog steeds zo laag zijn? Ik heb de Mac direct aangesloten en aan de meter gehangen...... onvoorstelbaar deze Mini gebruikt idle inclusief 2 x 500GB 2.5 inch 7200 toeren harddisken nog geen 13 Watt!
Binnenkort ga ik mijn Mini opereren en de twee harddisken vervangen door de 2x Kingston Hyperx 120GB SSD schijven (snelste op dit moment). Apple vindt het niet leuk als je de Mac open maakt, er is alleen een gemakkelijke toegang tot het geheugen, de rest is zeer moeilijk te bereiken. Je moet echt alles uit elkaar halen en hebt speciaal gereedschap nodig, begin hier alleen als je dit soort dingen meer hebt gedaan!

Daarna moet ik Windows 2008 server met Hyperv installeren en alle software overzetten vanaf de Mac Mini 2010. Ik verwacht een behoorlijk snelheidwinst te behalen en dit bakkie kan weer een paar jaartjes mee verwacht ik. Keep ya all posted, weet nog niet wanneer, de Mac kijkt me al weer een maandje werkeloos aan

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.