Bwired Home Online home in the Netherlands

Zaterdag 26 November 2011 - 23:03:03

Mobotix camera met handige domotica features

Door: , , Categorie: Bwired

Op Bwired heb ik meerdere Mobotix camera's actief. Mobotix behoort tot de absolute top als het gaat over IP beveiligings camera's. In dit blogje wil ik het niet hebben over de camera zelf, daar kun je op internet genoeg over lezen. Buiten dat de beeld kwaliteit er goed is heeft de Mobotix namelijk ook onvoorstelbaar veel features. Je kunt zo'n beetje alles wel instellen en opvragen via IP, HTTP en niet alleen via de web interface.
Ook heeft de Mobotix camera afhankelijk van het type verschillende sensor zoals motion, temperatuur en lichtsterke.
Die laatste sensor heeft iedere Mobotix camera en daar wil het over hebben.
De lichtsensor heeft een bereik van 0 compleet donker, tot 1000 direct in de zon. Intern heeft de camera allerlei variabele die je kunt gebruiken om in het camera beeld te laten zien of door de camera te laten verzenden via HTTP of Raw IP. Dat verzenden op deze manier wordt IP Notification genoemd. Op de Mobotix kun je instellen om de hoeveel tijd de camera de licht waarde moet versturen naar een IP/Poort nummer waar ook in de wereld.

Lichtsensors zijn voor Domotica zeer belangrijk, in het Bwired huis wordt de binnen- en buitenverlichting, gordijnen en Leds geschakeld met behulp van meerdere lichtsensors.
Vanuit meerdere Mobotix camera's wordt nu de lichtsterkte naar mijn domotica systeem verzonden. Ik heb een IP listener in mijn Domotica applicatie ingebouwd die de waardes opvangen en toekennen aan een virtueel device. De metingen zijn ook zeer nauwkeurig en geven een mooi verloop, door de lichtsterke van alle camera's te combineren is het gebruik ook zeer betrouwbaar.
Als je een Mobotix in gebruik hebt moet je maar eens op het ? klikken via de web interface van de camera. Zoek op "Using Variable", de variabele $(SEN.ILR) en $(SEN.ILL) zijn bij een Mobotix camera met 2 lenzen de lichtsensor rechts en links.

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.