Bwired Home Online home in the Netherlands

Donderdag 9 Februari 2012 - 12:41:05

Mac Mini Server upgrade naar 16GB

Door: , , Categorie: Bwired

5 maanden geleden was je nog minimaal 500 euro kwijt voor 2x 8GB DDR3 1333MHz geheugen voor in de Mac Mini. Nu kost dit 120 euro, een behoorlijk prijsdaling dus. De Mac mini server die ik gebruik voor hosting van Bwired is een 2,0-GHz quad-core Intel Core i7 met nu dus 16GB geheugen.
Dit machientje werkt goed, verbruikt zeer weinig energie en met dit extra geheugen kan ik weer wat meer virtuele omgevingen draaien.
Ik heb nog wel steeds problemen met de SSD Sata3 schijven, deze worden onder Windows 2008 niet goed herkent waardoor ze op een lagere snelheid draaien. Windows geeft zelfs UDMA5 aan? De doorvoer snelheid is nog wel iets hoger dan Sata2 maar ver van optimaal. Als ik Apple Lion server installeer dan heb ik direct Sata3 en werken de SSD schijven zeer snel.
Het is en blijft het eeuwige gedonder met MS producten helaas

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.