Bwired Home Online home in the Netherlands

Woensdag 30 Januari 2008 - 14:00:00

Even terug op het hoofdkantoor

Door: , , Categorie: Werk

Vanmiddag was ik voor overleg op het KPN hoofdkantoor. Vanuit de tuin kon ik dit plaatje met mijn HTC TyTN II schieten.


Dinsdag 29 Januari 2008 - 21:16:43

Gelogen rapportage van Rob Bartol op Omroep Brabant!

Door: , , Categorie: Bwired

Rob Bartol verslaggever bij Omroep Brabant doet alles om programmavulling te krijgen! zo heeft hij me benaderd om een interview te doen m.b.t. Bwired, volgens hem "De Big Brother van 2008".
Hiervoor heb ik hem heel netjes bedankt omdat Bwired natuurlijk niets met Big Brother te maken heeft.
Het gaat om Domotica (huis automatisering) en daarmee laten zien wat allemaal mogelijk is bijvoorbeeld inzicht en besparen op Stroom, Gas en Water verbruik! Ook gaan de lichten automatisch aan en uit, gordijnen automatisch open en dicht en de verwarming aan en uit op een energiebesparende manier. Ook kan ik alles waar ter wereld ook besturen via het internet. Met al deze voorzieningnen bespaar ik jaarlijks 25% op mijn energienota. Ik zet dit daarom zo op mijn website om te laten zien wat vandaag de dag allemaal mogelijk is en om de discussie over Domotica (huis automatisering) en energiebesparing op gang te krijgen. Niets wordt handmatig op de site ingevoerd, alles gaat automatisch via sensoren etc. In mijn huis hangen ook geen camera's en je kunt ook niet zien dat het huis gedeeltelijk geautomatiseerd is.

Omdat ik waarschijnlijk niet meewerkte heeft Rob Bartol een erg negatieve en uit zijn duim gezogen rapportage gemaakt.
Bartol heeft niet eens de moeite genomen om mijn site goed te bekijken en te zien wat er allemaal echt op staat, op de How pagina wordt ook alles uitgelegd!
De camera's zijn zo te zien het belangrijkste voor Bartol, waarschijnlijk ook het enige wat hij snapt :-)
Ook heeft Bartol maar half onderzoek gedaan en alles maar snel afgeraffeld, het huis, voordeuren en luifels die hij laat zien zijn niet eens van Bwired, maar is een compleet ander huis? Ook roept Bartol steeds "Biwairut wil nog steeds niet reageren" terwijl ik toch wel degelijk contact met hem heb gehad. Het telefoonnummer wat Bartol belt 0736400667 is ook het nummer wat bedoeld is om op Internet te publiceren, je kunt dan op mijn site je nummer (Call id) terugzien en luisteren naar het bericht wat je hebt ingesproken. De site is wel in het Engels, dat zal waarschijnlijk het probleem wel zijn :-)
Kortom zeer onzorgvuldig en erger nog gewoon liegen om maar content te krijgen. Als zo alle rapportage bij omroep brabant worden gemaakt wordt iedereen grotendeels voor de gek gehouden! De volgende keer dan toch maar meewerken is misschien voor beide partijen beter.
Op de foto zie je Rob Bartol op zondag, vlak voor zijn deadline met zijn camera aan het filmen, hoezo privacywet! He Bartol fantast, kun je me het filmpje sturen, je weet me nu te vinden
Pieter Knuvers

Lees hier wat het electronica magazine Elektor (Elektuur) er van vindt.

Update: hier is de rapportage over Bwired op Editie.nl van RTL4, dat geeft een heel ander beeld!

Het is trouwens onvoorstelbaar de manier waarop andere Internet sites het verslag van Omroep Branbant overnemen zonder het te controleren. Ze passen gewoon de tekst hier en daar wat aan en vertellen bijvoorbeeld met droge ogen dat ik ook geen contact met hen wil? Ik ben toch echt niet benaderd door bijvoorbeeld het Jeugdjournaal. Aan een serieuze partij wil ik natuurlijk mijn verhaal wel kwijt.

Update: Een artikel over Bwired in het Brabants Dagblad

Update: Het NOS jeugdjournaal heeft een aanvulling geplaatst met het echte verhaal achter Bwired, kijk dat noem ik sportief! Rob Bartol daarentegen is een slechte verliezer en komt niet terug op zijn veelal uit zijn duim gezogen verhaal.

Zondag 27 Januari 2008 - 23:54:01

Jantje (DJ Jean) 50 jaar

Door: , , Categorie: Div

Een vriend, oud collega Jan van Son is vandaag 50 jaar geworden. In de begin jaren 80 heb ik 10 jaar in de Discotheek Galaxy te Den-Bosch gewerkt waarvan er meer dan 5 jaar samen met Jan. Het feest werd gehouden in de Carrousel wat aan de buitenkant geweldig was aangepast voor dit feest en waar Jan ook de eigenaar van is. Jan had meerdere oudgedienden uit de Galaxy tijd uitgenodigd, zo waren er ook John Lommers, Arjen de Gram en Perry Stuiver. Het was dus niet alleen een verjaardagsfeest maar ook een soort reunie voor ons, sommige hadden elkaar al meer dan 10 jaar niet gezien. We hadden elkaar veel te vertellen en natuurlijk was het een hele mooie disco-tijd in de begin jaren tachtig in de Galaxy. Het was een hele gezellige avond Jan!

Donderdag 24 Januari 2008 - 09:26:14

IT training bij Twice

Door: , , Categorie: IT

Deze week op training bij Twice in Driebergen die ook Microsoft certified trainingen geven. Deze keer volg ik Advanced MS Visual Studio 2005. Verder ga ik bij deze club nog Advanced WEB development en ADO.NET volgen. Hoewel ik voor mijn werk al meer dan 10 jaar niet meer programmeer vind ik het wel belangrijk om goed op de hoogte te blijven. Natuurlijk programmeer ik nog wel heel veel voor Bwired. Eigenlijk lopen de trainingen bij Twice al weer achter want sinds vorige week heb ik de nieuwe Microsoft Visual Studio 2008 al gekregen. In dit kader heb ik ook een uitnodiging van Microsoft gekregen om de introductie van de nieuwe producten Visual Studio 2008, Windows Server 2008 en SQLServer 2008 bij te wonen. Het event, IT Herolympics genaamd wordt op 6 maart in nieuwegein gehouden.

Vrijdag 18 Januari 2008 - 01:11:51

Philips Pronto TSU9600 Domotica Display

Door: , , Categorie: Bwired

Sinds kort ben ik in het bezit van dit veelzijdige apparaat. De Philips Pronto TSU9600 lijkt op een uit de kluiten gewassen afstandbediening, maar is veel meer dan dat! Het is een stijlvolle afstandsbediening in toch een compacte en ergonomische vorm. De pronto heeft een super scherp VGA touchscreen wat zich gemakkelijk laat bedienen. Zoals elke afstandbediening heeft ook deze Infrarood voor bedienen van al je apparatuur. Met behulp van een USB 2.0 aansluiting heb je de beschikking over een zeer grote database met Infraroodcodes die je naar de Pronto kan uploaden. Natuurlijk kan de Pronto ook infrarood codes aanleren en opslaan.
Wat ik nou zo mooi vind aan deze Pronto is dat dit nifty device ook de beschikking heeft over WiFi en geprogrameerd kan worden in ProntoEdit (JavaScript 1.6). Met deze combinatie is echt heel veel mogelijk. Zo kan ik bijvoorbeeld met behulp van het TCIP protocol mijn Domotica systeem aansturen of uitlezen. Zo kan ik alle lichten aan en doen, gordijen openen en sluiten. Ik kan RSS feeds van internet ophalen waarmee ik de TV gids of het laatste nieuws kan bekijken. Alle pagina's kan je zelfs samenstellen en uploaden naar de Pronto. Om een TV kanaal te kiezen druk je natuurlijk niet op cijfer 6 voor bijvoorbeeld SBS6 maar op het echte logo (image) van het kanaal. Zoals je op de foto kan zien kan ik zelfs de Bwired camera's besturen (Pan, Tilt en Zoom) en streaming bekijken. Ook de familiekiekjes, vanaf welke server dan ook bekijken is mogelijk. Op het Domoticaforum Europe heb ik een apart forum gemaakt voor de Pronto waar veel informatie en Prontoscripts te vinden zijn.

Zaterdag 5 Januari 2008 - 08:01:16

Uit eten met de familie

Door: , , Categorie: Div

Minimaal een keer jaar gaan we uit eten met de hele familie op kosten van Pa en Ma. Zo ook vanavond zijn we met 17 personen gaan eten bij tante Pietje in de Korte Putstraat te Den-Bosch. Het eten was lekker en het was er erg gezellig, rond half 12 rolde we pas naar buiten. Leuk anekdote dat Pa (76) bijna moest gaan afwassen want hij was zijn pincode vergeten. Na drie keer verkeerd intoetsen van de pincode bleek het de pincode van ons moeder te zijn, gevolg pas geblokkeerd! Pasjes genoeg, een geluk voor Pa, geen afwas vanavond

Dinsdag 1 Januari 2008 - 00:30:58

Happy 2008

Door: , , Categorie: Div

Jammer van al die miljoenen Euro's voor het vuurwerk van 2008, binnen 5 minuten was het zo mistig in Nederland dat je het vuurwerk al bijna niet meer zag getuige de foto.
Blogs (387)

Categorie├źn

Blog Collection

Administrator login Admin Login

    Username:

    Password:

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.

Top Blogs