Bwired Home Online home in the Netherlands

Vrijdag 30 Januari 2009 - 16:37:35

Western Digital Green 2 terrabyte harddisk

Door: , , Categorie: Tech

Kijk! hier word ik nou vrolijk van! De lang verwachte WD20EADS Western Digital 2 terrabyte harddisk is vanaf heden te koop.
2TB, 2.000GB, 2.000.000MB of te wel 2 triljoen bytes is de vrije ruimte op deze schijf. De schijf werkt op 5400 toeren, heeft zelfs een Groen label en is daarmee dus erg zuinig in het gebruik. Ik ben van plan twee van deze jongens in mijn Synology NAS (Network Attached Storage) te bouwen, ze zullen daarvoor waarschijnlijk eerst de firmware moeten aanpassen! De snelheid van deze schijf is meer dan voldoende voor backup, download en streamen van HD mediafiles. Ook met de vrije schijfruimte ruimte verwacht ik nog wel even vooruit te kunnen.

Power Dissipation:
- Read/Write 7.4 Watts
- Idle 4.0 Watts
- Standby 0.97 Watts
- Sleep 0.97 Watts

Woensdag 28 Januari 2009 - 22:40:03

Dvico TVIX M-6500 Digital jukebox

Door: , , Categorie: Bwired

Al heel wat jaren gebruik ik een Windows Mediacenter voor het afspelen van mijn mediabestanden. Zo heb ik op dit moment de Acer Idea 511 in gebruik. De Acer 511 Idea is een mooi apparaat dat er zeer strak uit zit, voorzien van 2 kabeltv tuners en bestuurd wordt door Windows Vista Home Premium. Na heel wat jaren pionieren met mediacenter ben ik er achter gekomen dat ik eigenlijk de meeste functionaliteiten van het apparaat niet gebruik. Het opstarten van Vista duurt te lang, in standbye mode zetten is geen optie want dan verbruikt het apparaat veel te veel stroom 24/7. Opnemen van TV doe ik al helemaal niet meer, de kwaliteit van de ingebouwde tuners en manier van opnemen is behoorlijk slecht, ook weet ik zo wie zo niet wat ik op moet nemen want er is eigenlijk niets de moeite waard!
Van het continue updaten van Windows Vista op de achtergrond wordt je ook al niet vrolijk. Kortom ik gebruikte mijn mediacenter dus alleen voor het streamen van mijn gedownloade films, series en muziek. Nadeel is dan ook weer dat Windows mediacenter niet alle codecs ondersteunt en je flink wat moet hacken om alle verschillende mediaformaten aan de gang te krijgen. Ook de interne harddisk van 500GB gebruik ik niet want ik stream alles vanaf mijn Synology NAS die zowel als download- en fileserver dienst doet. De Acer beschikt ook over HDMI uitgang maar om die gemakkelijk werkend aan de gang te krijgen moet je echt geluk hebben. Kortom time for change.... en de keuze is gevallen op de TVIX 6500A called The most advanced jukebox on the Planet. Deze stelling van de makers van de TVIX is wel wat overdreven maar ik moet toch wel toegeven dat ik onder de indruk ben! De menus zien er niet echt gelikt uit maar het apparaat doet/kan precies wat ik wil. De TVIX is net iets groter en dikker dan een normale harddisk die je ook trouwens op de SATA aansluiting in het apparaat kunt installeren. In mijn geval heb ik geen interne harddisk in gebruik omdat ik via mijn netwerk de TVIX heb verbonden met mijn 2 terrabyte Synolgy NAS server (SAMBA Server). Met andere woorden, ik stream alle media van mijn NAS server naar de TVIX 6500A en maak hierbij geen gebruik van een Wireless netwerk wat optioneel is.
De TVIX ondersteunt HDMI 1.3, na het aansluiten van de HDMI kabel had ik ook gelijk scherp beeld en geluid op mijn 107 Full HD LCD. Een optisch (digitaal) kabeltje naar mijn 5.1 versterker gaf ook daar direct goed geluid in het juiste formaat (DTS). Handig is ook dat je via de HDMI kabel het geluid op de LCD TV en parallel, m.b.v. de optische kabel via de versterker kunt horen zonder ergens te hoeven switchen.
De beeldkwaliteit van de TVIX is zeer goed en kan volledig gebruik maken van Full HD, dit komt goed uit omdat ik bijna alle series en films download in full HD (1900*1080p) kwaliteit. De omvang van een film in HD kwaliteit kan tussen de 8 a 30GB liggen, dit kan de TVIX echter moeiteloos streamen vanaf mijn NAS. Ik heb in het Bwired huis een Gigabyte netwerk liggen echter de TVIX heeft een 10/100 MB netwerk aansluiting wat in praktijk dus voldoende blijkt te zijn. Nadeel van TVIX is dat hij toch wat langzaam opstart voor een device met geen draaiende delen en embedded firmware. Ook maakt de instelbare ventilator veel herrie, zelfs ingesteld op de laagste stand. Zo te zien is de ventilator niet van al te beste kwaliteit, deze ga ik binnenkort dus vervangen. Ik gebruik geen harddisk in de TVIX maar toch wordt het apparaatje een beetje warm? Stroomverbruik is 12.5 Watt operationeel en 2.5 Watt in de uit stand. Ik heb een hekel aan sluipverbruikers en jammer genoeg verbruikt de TVIX 2.5 Watt in de uit stand wat absoluut niet nodig is voor dit apparaat, ik schakel de TVIX dus maar helemaal uit m.b.v. van mijn Bwired domoticasysteem. Voor mij is de keuze wel duidelijk welk mediacenter ik ga gebruiken en welke binnenkort op Marktplaats staat.

TVIX 6500A Specificaties:
- main chipset: Sigma SMP8635
- Video Container: MPG, TS, TP, TRP, M2TS, VOB, AVI, WMV, MKV, MOV (H.264), MP4
- Video Codecs: Xvid, MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, WMV9, H.264, VC-1
- Audio Container: AAC, M4A, MP3, WAV, WMA, FLAC, OGG
- Audio Codes : AC3, WMA, AAC, MP3, FLAC, Vorbis
- Video output: HDMI 1.3, Component, S-video, Composite
- Audio output: HDMI 1.3, Stereo RCA (analoog), Coax (digitaal), Optisch (digitaal)
- USB 2.0
- Harddisk Optie: 1TB
- Fotobestanden: JPG
- Overige Media: ISO, IFO
- Ondertitels: SRT, SMI, SUB, TXT, LRC
- Internet Radio: Ja
- WIFI: Optioneel

Zondag 25 Januari 2009 - 11:00:39

Implementatieweekend Kiosk release 20

Door: , , Categorie: Werk

Ik heb al heel wat implementaties van IT systemen meegemaakt die ook bijna altijd buiten kantooruren moeten worden uitgevoerd. Zo ben ik ook vandaag weer de pisang en moet voor KPN werken in Amersfoort. Een hele keten van IT systemen wordt geupdate en dat brengt veel risico's met zich mee! Natuurlijk is alles grondig getest maar vaak zie je dat het in een productieomgeving net even anders is. We mogen absoluut niet klagen (dat mag dan niet), na het wegpoetsen van wat foutjes in de settings hebben we uiteindelijk na een doorlooptijd van slechts 4 uur een GO kunnen afgeven. De ultieme test is natuurlijk aankomende week als zo'n 2900 gebruikers gaan werken met de nieuwe functionaliteiten van het systemen (KIOSK - EAI - StreamServe - Orcacle Stellent). Voor mij komt een traject (Impact, Ontwerp, Bouw, Test en Implementatie) van bijna 12 maanden hiermee tot een einde.

Dinsdag 6 Januari 2009 - 07:03:02

-5.5 graden vorst

Door: , , Categorie: Div

De temperatuur gemeten in de auto slechts -5.5. De laagst gemeten temperatuur op Bwired is -7.4 graden om 08:29.


Zaterdag 3 Januari 2009 - 14:14:43

Mooie plaatjes op de Bwired Webcams

Door: , , Categorie: Bwired

Met een temperatuur van -1 graden overdag blijft het schaatsplezier aanhouden! Een geweldig uitzicht vanuit het Bwired kantoortje en mooie plaatjes op de Bwired Webcams.Zaterdag 3 Januari 2009 - 12:42:56

Bwired Zuinige LED lamp als buitenverlichting

Door: , , Categorie: Bwired

Ik heb mijn spaarlampen die in de buitenverlichting zitten vervangen door LED lampen. Deze LED lampen die gelijk zijn aan ongeveer 35 watt normaal licht, zijn nog zuiniger en verbruiken maar 2 Watt per uur. De spaarlampen die ook al zuinig waren verbruiken 9 Watt per uur. Mijn buitenverlichting is voor de veiligheid en gemak continue aan als het donker is.
Ik ben zeer kritisch als het gaat om LED verlichting omdat ik vind dat de meest verkochte LED verlichting qua lichtopbrengst en kleur niet kan tippen aan normale (halogeen) verlichting. Let bij het kopen van LED verlichting dus goed op de kleur want de meest verkochte LED verlichting bij de bouwmarkten hebben een felle kleur wit die erg blauw overkomt.
Op de foto zie je de LED lamp die een gewone U27 schroefaansluiting heeft, bevat 42 LEDS die een zeer warme kleur geven en gelijk zijn aan de kleur van een spaarlamp. De lichtopbrengst is iets minder dan de 9 watt spaarlamp maar meer dan voldoende.
De LED lamp wordt gemaakt door Tevea en zijn in verschillende uitvoeringen te krijgen bij Karwei. De 42 LEDS uitvoering kost maar liefst 20 euro, zoals altijd worden we weer flink afgezet als het om nieuwe producten gaat. Met hetgene wat je bezuinigt door het omwisselen van de lamp verdien je de aanschaf niet snel terug. De LED lamp heeft echter een levensduur van minimaal 50.000 branduren en je draagt natuurlijk wel bij aan minder CO2 uitstoot en dus een schoner milieu

Blogs (387)

Categorie├źn

Blog Collection

Administrator login Admin Login

    Username:

    Password:

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.

Top Blogs