Bwired Home Online home in the Netherlands

Zaterdag 30 Januari 2010 - 17:37:44

Ritje in de nieuwe Tata Nano door Pune

Door: , , Categorie: Werk

Dit is de nieuwe Tata Nano, ook wel de "Peoples Car" genoemd. Deze auto wordt gemaakt door het Indiase bedrijf Tata en kost omgerekend nog geen 1850 Euro! Een van onze teamleden Jignesh Parikh heeft deze Nano al een hele tijd geleden besteld en is een van de weinige in India die de Nano deze maand ook geleverd heeft gekregen. Hij heeft wel de LX versie die de meeste opties heeft en ongeveer 180.000 rupies kost. De Nano is razend populair in India en dat hebben we ook ondervonden, tijdens ons ritje door Pune werd er constant gewezen en begonnen de Indiërs direct foto's met de GSM te maken. De populariteit heeft deze Nano niet alleen te danken aan de lage prijs, de wagen zit ook vernuftig in elkaar. De twee cilinder motor ligt achterin en heeft 33 PK.
Ook is de kleine bolide zuinig, verrassend ruim van binnen, kan gemakkelijk vier personen kwijt en is in verschillende versies (standaard, CX en LX) te krijgen. De Nano van Jignesh (LX) had leren stoeltjes, Airco en elektrische ramen en meegespoten bumpers.
De wagen had nog maar 513 kilometer op de teller waarvan ik er 15 heb meegereden, het was een ritje om nog vaak aan terug te denken :-)

Zaterdag 30 Januari 2010 - 01:18:41

Videobellen vanuit India via Internet met de familie

Door: , , Categorie: Bwired

Er gaat niets boven een videogesprekje met het thuisfront via Skype. Zelfs vanuit india is de bandbreedte voldoende voor zeer goede kwaliteit spraak en een acceptabel videobeeld.
Omdat het hier in India 4.30 uur later is, zie ik de familie meestal thuiskomen. Even later melden ze zich aan op MSN of Skype. Vanavond moest ik zelfs meekijken naar een stukje Popstars :-)
Ook wilden de meiden wel even poseren voor dit kiekje op mijn blog.
In mijn hotelkamer heb ik breedband ter beschikking, via een lankabel. Als het even kan gaat mijn voorkeur uit naar een lan aansluiting wat vaak veel beter werkt bij videobellen en uploaden van grote bestanden. Het hotel heeft ook wireless echter dan moet je exact op een bepaalde positie gaan staan en vooral niet ademen, koekenbakkers zijn het hier :-)

Woensdag 27 Januari 2010 - 20:13:35

Enjoying the Punjabi cuisine in Pune India

Door: , , Categorie: Werk

Tonight I experienced dhaba in its futuristic avatar. We went to a very cosy restaurant which served authentic Punjabi cuisine (North Indian). This ethnic Indian restaurant reflected the traditional and rustic ambiance. I was there with the Cognizant management talking some business and treating our selfs to a range of regional and Tandoor dishes prepared by the chef. The very good food together with the company and Indian live music in a dhaba-style made the evening complete.

Woensdag 27 Januari 2010 - 13:01:07

First day on the job at Cognizant

Door: , , Categorie: Werk

Vandaag de eerste dag aan het werk bij Cognizant. Het wordt een dag vol met meetings en presentaties, dus ik moet flink aan de bak.
Camera's mogen niet mee naar binnen, taking pictures is not allowed! Ik heb natuurlijk mijn HTC HD2 die sneaky 5 megapixel foto's kan maken

You can check my position and see some directly uploaded images on Bwired Track & Trace
Maandag 25 Januari 2010 - 09:36:53

Ready for Pune India

Door: , , Categorie: Werk

Voor de komende weken ben ik te vinden in Pune India. Voor KPN ga ik op bezoek bij Cognizant, waar we een nieuwe software release gaan voorbereiden.
Ik vlieg direct naar Mumbai en ga vervolgens met de auto naar Pune waar ik diep in de nacht zal aankomen. Morgen pik ik mooi nog een landelijke feestdag mee en woensdag de hele dag meetings bij Cognizant.
Op de foto zie je het vliegtuig waarmee ik vlieg.
Later.....Maandag 18 Januari 2010 - 07:21:44

24 Season 8 is begonnen

Door: , , Categorie: Div

Voor de fans, en die zijn er veel:
Gisteren is in Amerika op Fox Broadcasting de hitserie 24 Season 8 begonnen.
Voor de season opening is er zelfs een dubbele aflevering uitgezonden. Binnen 10 minuten zit je al weer helemaal in een nieuw complot tegen Amerika. Opa Bauer, niet te verwarren met de vader van onze Frans, is na 10 minuten kijken al behoorlijk op stoom.
De tweede van links op de foto is La femme Nikita, uit de gelijknamige serie, zij speelt een leuke bijrol in de serie en heeft iets (wat weet ik nog niet) te verbergen .
De serie zit weer strak in elkaar, als je niet heel lang wil wachten kun je de serie downloaden in HD via nzb.

Zondag 10 Januari 2010 - 18:21:44

Energieverbruik Bwired over 2009 weer lager

Door: , , Categorie: Bwired

Energieverbruik terugdringen zonder in te leveren op luxe. Dat is iets waar ik al jaren mee bezig ben en ook probeer te laten zien op Bwired.nl. Ik doe dit voornamelijk door het gebruiken van Domotica en zuinige apparaten. Met Domotica kan ik apparaten automatisch aan en uit schakelen en het verbruik meten. Als het Bwired huis slaapt worden de meeste verbruikers van het stroomnet afgeschakeld. Voor heel veel apparaten geldt namelijk dat ze nog steeds behoorlijk veel stroom verbruiken ook al staan ze stangby of uit!
Ze heb je bijvoorbeeld een Samsung digitale HD ontvanger (ZIGGO) die 10 watt verbruikt in de uit stand. Ook de meeste HP deskjet/officejet printers verbruiken ook meer dan 10 watt terwijl ze uit staan. Aan de andere kant zie je gelukking dat leveranciers steeds groener worden en echt rekening proberen te houden met het stroomverbruik van een apparaat. Onlang heb ik mijn huisventilator vervangen door een energiezuinige versie die in de normale stand ongeveer 2 watt verbruikt, dit terwijl de oude 35 watt consumeerde. Het huisventilator systeem draait 24/7: besparing ongeveer 262kW per jaar. Op mijn weblog kun je nog meer lezen wat ik zo allemaal heb gedaan.

In 2009 heb ik 1334 kW minder verbruikt t.o.v. 2008, ik ben benieuwd of ik in 2010 nog besparingen kan vinden? Mijn gadgets gaan toch echt niet de deur uit :-)

Zaterdag 9 Januari 2010 - 23:56:59

Ethernet Thermometer HWg-STE van de HW Group

Door: , , Categorie: Bwired

Dit is de HWg-STE Ethernet thermometer van de HW Group. De HW Group is een Tsjechisch bedrijf dat allerlei interessante Ethernet devices maakt voor beheer en controle over het Internet. Dus alle apparaten hebben een ingebouwde webserver die je met iedere internet browser waar ter wereld kunt bekijken.

Op deze ethernet thermometer kunnen 2 sensors worden aangesloten voor het meten van temperatuur of vochtigheid. Het configureren gaat gemakkelijk d.m.v. simpele schermen, zie hier realtime op Bwired het device en alle schermen waar je onder andere een temperatuur alarm in kunt instellen. Wordt een van de ingestelde waarde overschreden krijg je automatisch een mailtje (instelbaar).

Ik gebruik de ethernet temperatuurmeter voor het controleren en besturen van mijn vloerverwarming. 1 sensor voor het meten van de temperatuur van het water dat de vloer in gaat en de andere voor de temperatuur van het water dat de vloer uit komt. Op deze manier kan ik gecontroleerd de vloer op temperatuur houden en de waterpomp uitschakelen als de vloer of ruimte de juiste temperatuur heeft bereikt. Door het uitschalen van de pomp bespaar je stroom en krijgen de overige radiatoren in huis meer warm water.

De vele mogelijkheden om het device uit te lezen en de krachtige SDK is een van de pluspunten van dit device.
Zo vraag ik gewoon direct de status van de sensors op d.m.v. van een XML pagina. Deze XML pagina (waarde sensoren) kan ik weer gemakkelijk in mijn bestaande domotica applicatie inlezen.

Update 10-6-2010: De nieuwe Poseidon firmware heeft nu ook een Mobile pagina.

Blogs (387)

Categorie├źn

Blog Collection

Administrator login Admin Login

    Username:

    Password:

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.

Top Blogs