Bwired Home Online home in the Netherlands

Zondag 30 Januari 2011 - 12:37:51

Implementeren op zondag

Door: , , Categorie: Werk

Komt een keer of vier per jaar voor dat ik op zondag voor de applicatie KIOSK een software implementatie moet uitvoeren.
Dit keer waren we met een implementatieteam van 11 man in Nederland en in Pune India (offshore) zat een team van vijf man. De voorbereidingen hebben ongeveer 4 maanden geduurd dat is inclusief het ontwerp, software aanpassingen, testen en implementeren (de hele cycle). Alles lijkt goed te staan, morgen is het weer D-day met zo'n 1000 gebruikers tegelijk op Kiosk release 23.

Dinsdag 18 Januari 2011 - 23:37:51

Remeha of Nefit?

Door: , , Categorie: Bwired

Thats the question!
Een jaar of vijf geleden heb ik een nieuwe Nefit Smartline HRC24 CW4 verwarmingsketel gekocht. Natuurlijk heb ik direct geprobeerd deze ketel aan te sluiten op mijn domotica systeem. Heel wat jaren en pogingen later ben ik niet veel verder gekomen met het ontrafelen van het Opentherm protocol wat de meeste merken gebruiken als communicatiemiddel tussen de thermostaat en de ketel.
Nefit is al helemaal een vreemde eend in de bijt, want die gebruiken weer een afwijkend Opentherm protocol waardoor integratie onmogelijk wordt. Ook heeft de Nefit verwarmingsketel een interface aansluiting waarmee je alles van de ketel zou moeten kunnen uitlezen en gebruiken voor Domotica. In geval van Nefit is dat dan weer jammer want dit kun je alleen bereiken als je de Nefit Servicekey in je bezit hebt. Deze Servicekey kun je helaas alleen bestellen als je een officiële Nefit leverancier bent, dus niet voor particulieren. Kortom; volgens de reclame houdt Nefit Nederland dan wel warm, maar erg toekomstgericht zijn ze niet! Door de jaren heen heb ik al vaak geprobeerd contact te krijgen met Nefit maar helaas vaak geen reactie of een standaard afwijzing.
Ik heb de Nefit Servicekey toch via via weten te bemachtigen en dacht zo het protocol te reverse engineren. Ook dat gaat helaas niet voor mij op, de software geeft op mijn ketel direct een wazige foutmelding (UBA Error) en stopt er mee nog voordat ik ook maar 1 byte binnen krijg. Om toch een simpele status uit de Nefit te kunnen krijgen heb ik de printplaat in de ketel aangepast en op de status Leds een RF module gesoldeerd die draadloos de status van de verwarming, warm water en de brander kan doorgeven aan mijn domotica systeem.
Op mijn forum merk ik dat steeds meer mensen zich aanmelden omdat ze geintresseerd zijn in domotica en inzicht willen hebben in het gebruik van hun home appliances. De verwarmingsketel is een van de apparaten die daar ook onder valt. Remeha is een bedrijf die daar wel al een tijdje mee bezig is, alle type verwarmingsketels kunnen bij Remeha standaard op de computer worden aangesloten met een kabeltje en de bijbehorende Recom software. Hierdoor is het eenvoudig mogelijk om bijvoorbeeld de status, waterdruk, allerlei temperaturen en de modulatie van de ketel uit te lezen. Natuurlijk is er nog veel te verbeteren ook voor Remeha maar ze zijn op de goede weg

Om terug te komen op de vraag Nefit of Remeha, is het antwoord voor mij duidelijk....Remaha dus! De ketels zijn op zich redelijk gelijk aan elkaar alleen loopt Remeha mijlen voor m.b.t de aansluitmogelijkheden en inzicht over het gebruik.
Kijk voor de mogelijkheden ook op de site van mijn vriend Robert die wel zo slim was om direct een Remeha Calenta te kopen. Ik denk dat ik de Nefit niet lang meer heb!

Donderdag 6 Januari 2011 - 16:57:59

Bouwbeurs 2011 jaarbeurs Utrecht vrijkaarten

Door: , , Categorie: Div

Van maandag 7-2 tm Zaterdag 12-2-2011 gaat de internationale Bouwbeurs 2011 van start in de jaarbeurs te Utrecht.
Goed Nieuws, namens Nemef mag ik dit jaar gratis entreekaarten weggeven ter waarde van 35 euro.
Op deze beurs komt domotica ook steeds prominenter in beeld.

Met inhoudelijke programma’s, seminars, themapleinen en -paviljoens zet de Internationale BouwBeurs deze editie in op diepgang. De thema’s duurzaamheid, Solarenergie, energiezuinigheid en renovatie fungeren als een rode draad in alle activiteiten. Alle sectoren zijn aanwezig en de beurs blijft ook in deze markt het belangrijkste ontmoetings- en netwerkpunt voor bedrijven.

Voor meer informatie check de site van de Bouwbeurs.
En de indrukwekkende deelnemerslijst.

Dinsdag 4 Januari 2011 - 19:27:11

Wat gebeurt er als je een computer steelt van een hacker

Door: , , Categorie: Div

Love being a Geek :-)
Blijf even kijken, in het 2e gedeelte wordt het leuk voor de Nerds.Blogs (387)

Categorie├źn

Blog Collection

Administrator login Admin Login

    Username:

    Password:

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.

Top Blogs