Bwired Home Online home in the Netherlands

Donderdag 31 Januari 2013 - 21:03:11

Philips Hue voor Bwired

Door: , , Categorie: Bwired

Ik weet het: Ik moet meer bloggen over nieuwe zaken op Bwired. Het is niet zo dat ik niet genoeg te vertellen heb, de laatste maanden zijn er weer genoeg gadgets bij gekomen. Zo is mijn verwarmingsketel, die vervelende Nefit eindelijk vervangen door een Remeha Calenta CW5 en volledig via Opentherm bestuurbaar. Mijn Nieuwe Smartmeter is eindelijk geïnstalleerd en nu volledig geïntegreerd via de zogenaamde P1. Die blogjes heb je nog tegoed,
vandaag is de Phlips Hue aan de buurt.
Ik dacht laat ik het eens proberen anders direct weer verkopen op het forum De trigger voor mij was eigenlijk dat de Hue alleen maar in de Apple store verkrijgbaar was.
De Hue is een Set Led lampen die via een Zigbee Mesh draadloos netwerk met elkaar verbonden zijn. De lampen zijn van het normale formaat, je kunt ze dus direct vervangen. Bij de set van 3 lampen zit ook een zogenaamde Zigbee IP bridge, een brug tussen je normale netwerk (router) en het Zigbee netwerk. De Hue is dus eenvoudig via IP aan te sturen. Philips heeft een geweldige App voor Apple en Android beschikbaar en daarmee kun je de lampen sturen en in bijna iedere gewenste kleur en sterkte zetten. In ruststand gebruiken de lampen bijna niets, ver beneden de 1 Watt en idem voor de bridge.
Handig is ook dat je in je bestaande omgeving de HUE's kunt gebruiken. Als je op een normale manier het licht aandoet (? wie doet dat nog ) heb je met de Hue een standaard mooi warm licht van ongeveer 40 a 50 watt.
Dus je merkt er eigenlijk niets van totdat je het gadget gaat gebruiken, je kunt zelfs je eigen lichtshow maken als je wil.
Het mooiste voor de freaks is natuurlijk dat het protocol al volledig open is. Philips heeft een SDK belooft, maar dat is al niet meer nodig.
Het integreren van van mijn Bwired Domotica applicatie op de Hue bridge was easy, nu kan ik alles besturen, ook via events. Bijvoorbeeld als er iemand aan de deur belt kan ik een rode of groen lichtflits geven. TV aan en donker buiten, lichten naar een bepaalde stand, de mogelijkheden zijn legio!
Op internet is veel te vinden over het protocol en hoe aan te sturen. Ook zijn veel leden op mijn forum ook bezig met de Heu.

Hue is ook compatible met de 2e generatie Philips Living Colors.
Philips heeft aangekondigd dat ze dit product gaan door 0ntwikkelen..... ik ben fan, dat is wel duidelijk!

hier wat linkjes:
meethue.com
domoticaforum
Philips Hue Protocol Hack
everyhue.com

Blogs (387)

Categorie├źn

Blog Collection

Administrator login Admin Login

    Username:

    Password:

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.

Top Blogs