Bwired Home Online home in the Netherlands

Dinsdag 30 Oktober 2007 - 12:30:56

Gratis Mugshots!

Door: , , Categorie: Werk

Ook ik moet natuurlijk pasfoto's maken voor mijn Visa voor India. Leuke bijkomstigheid is dat deze pasfoto's gratis waren. Hadden wij even geluk, waren wij de 10.000ste pasfoto klant?
Nee hoor wat bleek, vriend Rick wilde zijn foto's (als eerste) met zijn creditcard betalen. Na zijn betaling zei de dame achter de balie vrolijk "Een prettige dag nog heren". Wat bleek ze had alle pasfoto's op zijn creditcard gezet!
Rick de Riel alsnog hartelijk bedankt!

Komt wel goed in India met de 18 jaar oude MacAllan die je nog tegoed hebt van Jurgen.

Dinsdag 30 Oktober 2007 - 12:28:22

Bokito op de foto

Door: , , Categorie: Werk

Voor onze reis naar India op 24-11-2007 moeten we voor ons visum mugshots laten maken. Hopelijk laten ze Jurgen (alias Bokito) deze keer zonder problemen India binnen. De vorige keer ontdekte de Indiase douane dat hij een aansteker bij had, dit werd niet in dank afgenomen. Hardhandig werd de aansteker afgepakt en op de grond gesmeten. Ik was het natuurlijk geheel eens met deze actie, het wordt eens tijd dat hij eindelijk stopt met dat paffen. Hopelijk snurkt hij in het vliegtuig ook niet te veel, het leek vorige keer wel of het vliegtuig een vijfde moter had!

Zondag 28 Oktober 2007 - 16:43:53

Webcamera op andere locatie.

Door: , , Categorie: Bwired

Al een hele tijd was ik van plan een remote netwerk camera bij mijn ouders op hun appartement te plaatsen. Eindelijk is het er van gekomen en heb ik een AXIS 206 IP Camera geplaatst. Deze camera is binnenkort dus ook online op bwired.nl te bekijken. klik op deze Link voor een preview. Het uitzicht is geweldig en levert dus een zeer geschikt plaatje op. Met deze camera wil ik laten zien dat het remote monitoren een fluitje van een (euro)cent is. Ook kan ik de Axis 206 IP camera later, indien nodig naar binnen laten richten :-)

Axis is samen met Mobotix mijn favoriete merk wat IP camera's betreft. IP (netwerk) Camera's kun je gewoon aansluiten op je router en zijn gemakkelijk te integreren op een Domotica systeem en/of homepage. Ook hebben deze camera's een zogenaamde API (Application programmers interface) waarmee je d.m.v. van eigen gemaakte programmatuur de hele camera kan besturen.

Deze basis uitvoering van de AXIS 206 Network Camera is ontworpen voor eenvoudige video bewaking en remote monitoring toepassingen die hoge kwaliteit Motion JPEG beelden verlangen. Het beeldformaat is instelbaar voor resoluties van 640x480, 640x360, 320x240, 160x120.

De AXIS 206 maakt live viewing en remote administratie m.b.v. standaard Web browser mogelijk. De AXIS 206 wordt geleverd inclusief AXIS Camera Explorer software en biedt live beelden en remote management via een PC of een PDA.

Enkele specificaties van de AXIS 206 IP Camera:

 • Superieure beeldkwaliteit dankzij geavanceerde video processing en de nieuwste progressive scan CMOS beeld sensor voor exceptioneel gedetailleerde beelden.

 • Standaard beeldformaten: Motion JPEG en still image JPEG

 • Ingebouwde Web server biedt viewing and management via een standaard Web browser

 • Tot 10 viewers kunnen de camera direct en gelijktijdig gebruiken of een onbeperkt aantal indien streaming via een applicatie server

 • Web interface in verschillende talen

 • Security: multi-user level password bescherming plus IP address filtering

 • Ondersteunt ook Mac OSX, via Rendezvous en Universal Plug'n Play (UPnP)
 • Donderdag 25 Oktober 2007 - 20:14:44

  Fun Night in Toomler Amsterdam

  Door: , , Categorie: Werk

  Toomler is een theatercafe van en voor stand-up comedians van de Comedytrain te Amsterdam. Al meer dan vijftien jaar is Comedytrain het keurmerk van stand-up comedy in Nederland. In haar eigen theatercafe Toomler in Amsterdam wordt talent een podium geboden om ideen uit te proberen en de basis te leggen voor de stap naar de theaters in Nederland.
  We hebben hier een hele leuke avond gehad met het clubje op de vorige picture weblog. We hebben dit soort uitjes al regelmatig gedaan en ons groepje wordt meestal direct aangesproken door de comedians zo ook weer deze avond. De Comedians denken ons te pakken te nemen maar dat is wederzijds, het meeste wat we zeggen is namelijk ook onzin. Deze avond was het optreden van de Brabo Ronald Goedemondt veruit het beste! Ja jongens ik kan het niet laten, toch weer een Brabander!

  Donderdag 25 Oktober 2007 - 18:30:12

  Uitje met collega's

  Door: , , Categorie: Werk

  Hier zit voor duizend jaar IT bij elkaar te wachten op de Tapas. Ieder jaar proberen we toch weer met zijn allen een avond te plannen en wat bij te kletsen. Ik denk dat we nu al voor 8e bijelkaar zijn gekomen. Wonderbaarlijk lukt dit elk jaar en deze keer was er zelfs niet een afzegging. Er is dus toch een of andere chemie tussen elkaar, we lachen ook heel wat deze avonden. Op dit moment werken de meeste niet meer samen maar hebben dat jaren geleden natuurlijk wel gedaan. Ministerie van Landbouw, KPN, Ordina en zelfs rentenieren zijn nu de bezigheden. Na dit etentje hebben we een bezoek gebracht aan Amsterdamse Toomler theatercafe.

  Maandag 22 Oktober 2007 - 14:00:53

  Brand in Armando Museum

  Door: , , Categorie: Div

  Vanuit mijn werkplek in Amersfoort is dit mijn uitzicht, normaal uiteraard zonder de rook! Wat blijkt, een grote brand heeft het Armando Museum in Amersfoort in de as gelegd. De gehele collectie, voornamelijk werken van de kunstenaar Armando, is in vlammen opgegaan. Grappig was wel dat we de sirenes pas hoorde toen we geen rook meer zagen.


  Maandag 22 Oktober 2007 - 07:09:28

  The Money Pit

  Door: , , Categorie: Verkeer

  Dat de overheid flink verdient aan de brandstofhonger van mijn bolide is een feit. Maar dat op dit moment zo'n 61.5% aan belastingen in de schatkist verdwijnt zullen weinig weten.
  Van de 77.69 euro die ik hier voor 52.67 liter betaal gaat dus 47,78 euro de schatkist in!
  Het komende jaar gaat het belasting percentage zelfs naar 62.9%.
  Wat een fijn kabinet hebben toch weer, gelukkig kunnen we van al die belastingen wel goed rijden op Neerlands wegen.


  Vrijdag 19 Oktober 2007 - 17:24:55

  Actieve RFID zender in onze auto's

  Door: , , Categorie: Bwired

  Dit kleine printje van 4.5 x 1.5 centimeter is een actieve RFID (Radio Frequency Identification) zender die om de 5 seconden een gecodeerd signaal (ID) uitzend naar mijn Domotica systeem.
  RFID (Radio Frequency Identification) is een technologie die door middel van radiosignalen de unieke identificatie van producten, dieren en personen op afstand mogelijk maakt. Dit printjes plaats ik in onze auto's en kan hiermee bepalen of de auto's wel of niet voor de deur staan.
  Zo kan ik bijvoorbeeld het slot van de voordeur openen en het licht in de hal alvast automatisch aandoen als ik met mijn auto kom aanrijden. De reikwijdte van deze RFID zender is ongeveer 150 meter. Eens kijken wat ik hier nog meer allemaal mee kan verzinnen!

  Woensdag 10 Oktober 2007 - 13:11:53

  Preparations for businesstrip to Mumbai India

  Door: , , Categorie: Werk

  In november ga ik met deze twee sujetten weer naar Mumbai India. Het wordt voor mij alweer de 3e keer dat ik die kant op ga. Veel programmeerwerk wordt voor ons in India gedaan (outsourcing), wij gaan daar de boel opstarten, begeleiden en opleiden. Mumbai is de grootste stad van India met maar liefst meer dan 13 miljoen inwoners. Qua eten gaan we ons dit keer goed voorbereiden, het is allemaal erg lekker daar, but so spicy that it really blows your ass away! Keep you posted on this one.


  Maandag 8 Oktober 2007 - 06:01:11

  Fileleed A2 wordt steeds erger.

  Door: , , Categorie: Verkeer

  Het fileleed in Nederland en vooral voor mij op de A2 wordt met de dag erger. Vanochtend al om 5:30 vertrokken voor een ritje van Den-Bosch naar Amersfoort. Zelfs dan sta je gewoon knal vast tussen Deil en Beesd.
  De wegwerkzaamheden eisen weer hun tol, werkverkeer en wegversmallingen zijn de oorzaak. Dit maak ik al meer dan 10 jaar mee en ieder jaar wordt het erger, des te meer ze willen verbeteren hoe erger het wordt! Waar zijn ze toch mee bezig, de A2 gaat nu van 4 baans naar 6 baans wat slechts minimaal zal helpen. Waarom niet gelijk 8 baans, al die files zijn veel schadelijker voor het milieu dan een 8 baans asvalt weg.
  Minister Camiel Eurlings gaat voorlopig de geschiedenis in als de minister die de meeste verkeersellende op zijn naam heeft, ook dat is niet zo moeilijk want iedere nog komende minister gaat hem zeker overtreffen. Wij zeggen altijd gekscherend dat van goede software is nog nooit iemand rijk geworden dit geldt natuurlijk ook voor goede infrastructuur

  Zondag 7 Oktober 2007 - 14:50:37

  Ertveld plas te 's-Hertogenbosch

  Door: , , Categorie: Div

  Het was heerlijk weer vandaag dus zijn we weer gaan fietsen met de kids. Dit is een foto van de Ertveldplas in 's-Hertogenbosch waar volop werd gezeild. Aan de zuidkant wordt de plas gevoed door de Dieze en aan de noordkant stroomt het water via de Gekanaliseerde Dieze richting de Maas. De plas is kunstmatig aangelegd, het zand was nodig om de Zandzuigerstraat aan te leggen. Deze weg ligt wat hoger dan het omliggend landschap.
  Zaterdag 6 Oktober 2007 - 01:07:45

  HSDPA Mobiele Internet kaart 712 van KPN

  Door: , , Categorie: Bwired

  Mijn nieuwe HSDPA Mobiele Internet kaart 712 van KPN, geweldig snelle internetverbinding waar ik ook ben. Deze Kaart is bruikbaar op vier netwerken, te weten: UMTS, EDGE, GPRS en HSDPA. Overal breedband, Hsdpa is het raspaardje van KPN en is een uitbreiding op het bestaande umts-netwerk. De downloadsnelheid van deze nieuwe standaard in mobiel dataverkeer bedraagt 1,8 Mb per seconde. Op deze kaart het ik een apart GSM nummer waarop je niet gebeld kunt worden en een fair use policy.

  Blogs (387)

  Categorie├źn

  Blog Collection

  Administrator login Admin Login

   Username:

   Password:

  Bwired Blog

  Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
  Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
  Tell me - Ask me!
  Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.

  Top Blogs