Bwired Home Online home in the Netherlands

Zondag 26 Oktober 2008 - 00:41:07

USB Dongel van KPN

Door: , , Categorie: Bwired

Werken bij KPN heeft zo zijn voordelen :-) Gebruikt in de reclame is deze USB Dongel van KPN. Een USB Dongel kun je via de USB poort aansluiten op je Computer of laptop, een SIM kaartje erin en je kunt direct een snelle Internet verbinding opzetten.
Ik ga deze Dongel gebruiken in mijn auto, aangsloten op een Mini-PC die GPS coordinaten, motormanagement gegevens en videobeelden real-time gaat doorgeven aan de Bwired Webserver. Het zal nog even duren voordat ik dit kan laten zien, mijn ToDo lijstje op gebied van Tech en Domotica is behoorlijk lang, wordt vervolgd!

Specificaties:
- Afmetingen 89x43x14.5 mm
- HSDPA/UMTS/EDGE/GPRS high-speed datatransmissie tot 7,2 Mbps
- SMS versturen en ontvangen
- Plug en Play USB-modem
- Automatische overgang tussen netwerktypen

Zondag 19 Oktober 2008 - 14:44:19

Boswandeling met HSDPA

Door: , , Categorie: Div

Vandaag met de kids naar het bos geweest, zelfs in het bos staan de electrosmog masten met alle mogelijke communicatie mogelijkheden. Vraagt mijn dochter (5) waarvoor die mast is en wat het met het bos te maken heeft? Tja, wat antwoord je dan... papa kan in ieder geval mobiel internetten op HSDPA snelheid :-)
Donderdag 16 Oktober 2008 - 21:57:27

Energiezuinige stofzuiger

Door: , , Categorie: Bwired

Alweer een stofzuiger? Ja dus; na de verbouwing heeft onze stofzuiger het loodje gelegd, waarschijnlijk toch te veel stof:-) Mijn IRobot 560 is alleen voor beneden en kan nog geen trappen lopen dus een nieuwe moest er komen. De keuze is gevallen op de groene Electrolux ZUSG3000. Groen is het toverwoord en verbruikt als het goed is ook minder energie. De ZUSG3000 die trouwens gemaakt is van recycled plastic is ontzettend stil en verbruikt op vol vermogen maar 1250 watt terwijl het zuigvermogen vergelijkbaar is met een 2000 watt model. Natuurlijk heb ik dit gecontroleerd en ja hoor de specificaties kloppen exact, mijn energiemeter gaf 1248 watt aan. Ik had nog nooit een stille stofzuiger gehoord :-), maar het kan echt, bij dit model hoor je voornamelijk alleen het windgeruis. Geweldig hoe de techniek steeds verder vooruit gaat, een aanrader is deze groene jongen met een zwart gerecycled jasje.

Woensdag 15 Oktober 2008 - 23:26:36

Domoticaforum Europe

Door: , , Categorie: Bwired

In 2006 heb ik het Domoticaforum Europe opgericht. De bedoeling van dit forum was eigenlijk om de vele vragen die ik kreeg over Domotica en Bwired hier te beantwoorden. Op het voornamelijk Engelstalige forum bekijken en/of plaatsen dagelijks duizenden bezoekers berichten.
Ondertussen heeft het Forum 654 leden, zijn er 10942 berichten geplaatst, zijn er 927513 unieke bezoekers langs geweest en heeft het forum 1.8 miljoen webpagina's geserveerd.
Duidelijk is wel dat steeds meer mensen interesse krijgen in Domotica en energie besparen. Sinds kort is er ook een Nederlands gedeelte op het forum voor beginners in Domotica.

Zondag 5 Oktober 2008 - 00:12:36

De Roomba 560 robot stofzuiger maakt Bwired huis schoon

Door: , , Categorie: Bwired

Vandaag heb ik de Roomba 560 robotstofzuiger ontvangen van de IRobot Store. De Roomba is een intelligente en zeer effectieve robot stofzuiger die gebruik maakt van het zogenaamde AWARE Robot Intelligence System. Dit systeem maakt gebruikt van tientallen sensors om zijn omgeving te monitoren en past tot wel 67 keer per seconde zijn gedrag aan om tot een zo goed en efficient mogelijk resultaat te komen. Op deze manier is het nog gemakkelijk, niemand thuis en de floor is voor Dusty.
Mila en Kiki vinden hem natuurlijk geweldig en noemen ze toepasselijk Dusty. De Robot stofzuiger is niet zo maar een gadget maar the real thing! Het is een apparaat van degelijke kwaliteit en met onvoorstelbaar veel features. We hebben Dusty gelijk een half uurtje laten rondneuzen in het Bwired huis en het resultaat was verbluffend, in een korte tijd al zo veel stof en kinderspeelgoed :-) Ja kleine dingen moet je niet op de grond laten liggen want daar maakt Dusty direct korte metten mee. Ook het geluid is stukken minder dan een normale stofzuiger. Het geluid maakt trouwens niet zoveel uit want Dusty komt pas in actie als wij er niet zijn. Je kan de Robot eenvoudig programmeren met een 2.4Ghz afstandsbediening om in de nacht van start te gaan. Als de Robot klaar is of de accu is bijna leeg dan gaat hij automatisch terug naar het dockingstation.
Natuurlijk ga ik Dusty integreren met mijn Domoticasysteem want ze beschikt over veel connectie (Open Interface) mogelijkheden zoals 2.4 Ghz RF, Infrarood en een seriele poort. Op deze manier is het nog gemakkelijker, niemand thuis of geen personen in de kamer en de floor is voor Dusty.

Zie ook dit topic met bevindingen op mijn forum over de Roomba 560.

Blogs (387)

Categorie├źn

Blog Collection

Administrator login Admin Login

    Username:

    Password:

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.

Top Blogs