Bwired Home Online home in the Netherlands

Zaterdag 31 Oktober 2009 - 15:04:12

Domoticaforum Europe bijeenkomst Lelystad

Door: , , Categorie: Bwired

Vandaag was er weer bijeenkomst van ongeveer 25 leden van het Bwired Domoticaforum Europe in Lelystad. De dag bestond voornamelijk uit verschillende indepth sessies m.b.t. het domotica programma Homeseer. Met het software pakket Homeseer is het mogelijk om op betrekkelijk eenvoudige wijze verschillende soorten domotica apparatuur aan te sturen. Maar Homeseer heeft ook een indrukwekkende scriptengine waarmee je allerlei geavanceerde events kunt programmeren. Ook is het mogelijk om zelf zogenaamde plugin software te schrijven waarmee je (nieuwe) hardware kunt laten samenwerken met het pakket. Dit alles werd vandaag door leden van het forum in verschillende sessies duidelijk gemaakt. Natuurlijk was er ook voldoende ruimte om met elkaar van gedachte te wisselen over nieuwe domoticaproducten en wat iedereen zo bezighoudt.

Op de foto zie je een demonstratiepaneel waar allerlei domoticaproducten met elkaar zijn verbonden en kunnen samenwerken. Conclusie van de dag m.b.t. integratie is toch dat dit steeds verder weg raakt. Leveranciers praten nog steeds niet met elkaar dus de producten al helemaal niet, iedereen verzint zijn eigen protocol en onderlinge uitwisselbaarheid.... ho maar! Het wordt voor ons daardoor ook steeds moeilijker de spullen aan elkaar te knopen, maar gelukkig zijn we allemaal innovatief.

Zie hier en hier nog wat meer foto's van die dag.

De eerst volgende bijeenkomst van het forum is 19 november op de Domoticabeurs in het Evoluon te Eindhoven.

Zondag 25 Oktober 2009 - 08:49:04

Implementatie Kiosk 20.1.0.07

Door: , , Categorie: Werk

Het is al weer een tijdje geleden dat we KIOSK release 20 geïmplementeerd hebben.

Bij grote bedrijfsapplicaties met meer dan 2500 gebruikers is de frequentie van nieuwe releases meestal ook niet zo hoog. Voordat iedereen in overeenstemming is wat en hoe de nieuwe functionaliteiten er uit moeten zien ben je al snel heel wat maanden en Euro’s verder. Maar vandaag is het echter weer zover, we gaan upgraden naar KIOSK versie 20.1.0.07. Aan de .07 kun je zien dat we 7 aanleveringen hebben gehad voordat deze release door de acceptatietest is gekomen en daarmee dus klaar is voor productie. Vanaf vandaag heeft de applicatie KIOSK er weer een koppeling bij met een ander systeem waarvan wij (KIOSK) de data gaan gebruiken. Voor dag en dauw (6.00 uur) deze zondag weer onderweg naar Amersfoort rekening houdend met de wintertijd die vannacht is ingegaan (bijna vergeten J). De volgende release en implementatie zal ik samen met onze nieuwe leverancier Cognizant gaan uitvoeren, hiervoor zal ik vanaf begin volgend jaar weer regelmatig naar India (Pune) afreizen.
Op de foto staan myself, Gert Nijenhuis en vier van mijn nieuwe Indiaase collega's Saurabh Jain, Reshma Shaikh, Salil Sawarkar en Ashutosh Kendurkar die nu in Nederland zijn voor kennisoverdracht.

Vrijdag 9 Oktober 2009 - 17:02:37

De wireless weegschaal van Withings

Door: , , Categorie: Bwired

Ongeveer twee jaar geleden heb op dit blog al aangekondigd dat ik mijn weegschaal realtime online had gezet. Van de Oregon Scientific weegschaal die ik daarvoor gebruik vang ik het draadloos signaal op die de schaal naar het aparte display stuurt. De ontvangen data sla ik direct op in mijn database, dus zodra je op de weegschaal gaat staan en het gewicht bekend is, staat het ook op de Bwired website. Werkt goed moet ik zeggen want ik ben sindsdien alleen maar afgevallen (92.7 op de schaal is vol bepakt met schoenen, op dit moment weeg ik 90.3 and falling....)

De afgelopen tijd zie ik steeds meer bedrijven starten met dit businessmodel. Zo heb ik afgelopen week een demomodel (foto) weegschaal ontvangen van Withings. Deze Withings WiFi (802.11g) Body Weightscale is een weegschaal met een heel mooi strak design, degelijk en heeft een WiFi functionaliteit.

Het aansluiten van de Withings weegschaal was heel eenvoudig: Batterijen erin, het bijgeleverde USB kabeltje aansluiten op de weegschaal en je computer, daarna jezelf aanmelden op de secure website en vanaf de website wordt de schaal probleemloos geïnstalleerd en secure (WEP/WPA/WPA2) verbonden met je wireless router. Ik was echt binnen 10 minuten klaar, USB kabel eruit en de proef op som..... Mijn gewicht, Lean Mass en Fat Mass en Body Mass Index (BMI) stonden binnen 10 seconden op mijn persoonlijke website bij Withings.

Via het web dashboard kunnen de statistieken eenvoudig bijgehouden worden en om zo gemotiveerd te blijven die overtollige kilo's kwijt te raken. Er is ook een Iphone applicatie beschikbaar waarmee je alles kan bekijken. De design Withings Wi-Fi Body Scale kost 129 euro.

Hier kun je mijn gewicht realtime bekijken via de website van withings.com

Voor de geeks:
Voor Bwired en mogelijk andere Techgeeks is de Withings weegschaal op dit moment nog iets minder interessant omdat ik de gegevens niet real-time op Bwired kan krijgen. De leverancier heeft al een API tool/interface beschikbaar waarmee je met behulp van een webservice gegevens direct kunt ophalen en gebuiken in je eigen applicatie of website. Dit is nog niet voldoende voor mij omdat ik geen zin heb deze webservice continue te moeten pollen vanuit mijn software. De leverancier heeft me beloofd dat er een soort IP notificatie service wordt gebouwd die zodra er een reading binnenkomt deze direct doorstuurt naar een vooraf gedifinieerde website.
Als deze optie gerealiseerd wordt stap ik zeker over op deze WiFi weegschaal.

UPDATE 21-11-2009: Withings heeft een soort van IP notification naar een op te geven URL aan mij beloofd, dit maakt het mogelijk de weegschaal alsnog te integreren met je eigen Domotica applicatie. Verschillende mails naar Withings gestuurd maar opeens reageert mijn contactpersoon niet meer? Waarschijnlijk durven ze me niet te vertellen dat de IP notificatie niet door gaat! Erg jammer weer een leuk apparaat met een erg gesloten protocol, thumbs down voor Withings!

UPDATE 15-12-2009:
Withings heeft de API (beta) toch gerealiseerd en nu is het mogelijk om een IP notificatie met gegegvens te krijgen op een eigen server. Zie ook de discussie op mijn Forum. Thumbs weer omhoog voor Withings , ze denken mee en dat kun je niet van veel leveranciers zeggen.

BTW: Ik weet niet of je het gezien hebt maar ik zit nu (21-11-2009) rond de 85 kilo, kijken of ik het vol kan houden, mijn goal is trouwens 80

Maandag 5 Oktober 2009 - 21:02:37

De RFXIO voor de RFXCOM LAN Interface

Door: , , Categorie: Bwired

De foto is een beetje onderbelicht maar dit is de splinternieuwe RFXIO module (onderste device) die m.b.v. een flatcable op de RFXCOM LAN interface kan worden aangesloten. Met deze Digitale IO interface heb je de beschikking over 8 input/output lijnen die geconfigureerd kunnen worden als relais contact of als een digitale ingang (Opto Coupler). De module krijgt zijn voeding vanuit de LAN Module maar kan voor het zwaardere werk ook apart worden gevoed. In de RFXCOM LAN interface kunnen meerdere ontvangers worden geplaatst en een zender. Met de ontvangers kun je verschillende draadloze protocollen ontvangen zoals bijvoorbeeld van de Visonic Alarmsystemen, Klik aan Klik uit, Oregon Scientific en X10. Met de zender is het mogelijk X10 signalen, Harrison, Klik Aan Klik Uit etc. signalen te zenden. Met de RFXI0 aangesloten is het nu ook mogelijk om via de dezelfde LAN kabel devices te schakelen of de status ervan uit te lezen, bijvoorbeeld het openen van een elektrisch slot of aan of uit zetten van een alarmpaneel.

Voor meer informatie kijk op mijn forum

Blogs (387)

Categorie├źn

Blog Collection

Administrator login Admin Login

    Username:

    Password:

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.

Top Blogs