Bwired Home Online home in the Netherlands

Woensdag 12 Oktober 2011 - 21:03:33

Vrijkaarten voor de Beurs Domotica & Slim Wonen 2011 te Eindhoven

Door: , , Categorie: Bwired

Op 23 en 24 november 2011 gaat weer de Beurs Domotica & Slim Wonen van start in het Evoluon te Eindhoven.
De Beurs Domotica & Slim Wonen, alweer de 6e editie en is uitgegroeid tot het jaarlijkse trefpunt voor slimme technologische toepassingen en diensten voor de Woon-, Leef & Zorgomgeving.

Op 23 en 24 november 2011 zijn Communicatie, Zorg & Alarmeren, Veiligheid, Entertainment & AV, Comfort, Verwarmen & Koelen, Telemedicine, Energiemanagement, Infrastructuur en Netwerken de belangrijkste thema's in het Evoluon te Eindhoven.

Dit jaar heb ik weer een groot aantal vrije entreekaarten gehad van de stichting Smarthomes, organisator van dit event.

Op 24 november ben ik natuurlijk ook weer op de beurs te vinden en zullen veel leden van mijn Domotica forum er ook zijn. Dit jaar zal de groep weer groter zijn want het forum telt nu 2770 leden terwijl dit er vorig jaar ongeveer 1700 waren.
Als je mijn weblog regelmatig leest en meer wil kennismaken met Domotica of de forumleden dan kun je me een mail sturen voor een vrijkaart (waarde 35 Euro).

Donderdag 6 Oktober 2011 - 20:51:01

Bwired Track & Trace app called Btraced now in the appstore.

Door: , , Categorie: Bwired

Update: Btraced is nu beschikbaar in de Appstore

Btraced is een van de eerste iPhone Track & Trace programma met een mogelijkheid voor uploaden van GPS data (posities) naar een eigen instelbare server. Ook kun je een X aantal trips gratis uploaden en bekijken op de Btraced server.
Ik heb al heel wat smartphones mogen gebruiken door de jaren heen, dat is ook logisch als je bij KPN werkt

Mijn smartphone gebruik ik buiten bellen en mailen ook voor het controleren en besturen van mijn domotica toepassingen zoals verlichting, smart metering en natuurlijk Tracking & Tracing. Track en Trace gebruik ik voor kilometerregistratie, ook kunnen bezoekers op Bwired zien waar ik uithang. Mijn domotica systeem ziet ook aan de hand van de coördinaten of ik richting thuis ga en kan allerlei devices zoals verwarming automatisch schakelen of het alarm uitzetten.
Sinds een maand of 8 ben ik overgestapt naar de iPhone en heb toen in de appstore gezocht naar een GPS app waarmee ik kan uploaden naar een eigen server. Vreemd, ik kon er niet één vinden, genoeg tracking apps maar allemaal met upload naar een andere (vaak commercieel) server.
Dus het werd tijd om mijn offshore vriend Santi uit Argentinië te benaderen met de vraag om samen een Track & Trace app te ontwikkelen voor de iPhone. Ik heb samen met Santi al heel wat leuke andere reversed enginering projecten gedaan.
Al snel was Btraced geboren, de nieuwe naam voor deze track & trace app. We zitten nu in de testfase en zijn bezig met het wegwerken van de laatste bugs.Btraced heeft al behoorlijk veel functionaliteiten;
Je kunt je een nieuwe travel starten of een bestaande selecteren om mee verder te gaan. Handig is dat je al je travels nog altijd op de phone kunt terug bekijken en zelfs opnieuw uploaden naar een server van keuze. Je kunt je trip volgen via Googlemaps en allerlei setting zoals afstand filter en uploadtijd zijn instelbaar. Btraced stuurt een XML bestand naar de server met alle op dit moment beschikbare GPS gegevens. Ook kun je de afgelegde afstand, reistijd, richting, snelheid, hoogte en batterij verbruik per uploadpoint zien.
Kijk hier voor een trip die ik onlangs heb vastgelegd met Btraced.

Als je gebruik wil maken van upload naar een eigen serve moet je wel in staat zijn deze eigen server in te richten om ontvangst van het XML bestand mogelijk te maken. We hebben ook 2 webserver programma's (ASP en PHP) die de data in bijvoorbeeld een Mysql database kunnen wegschrijven. Daarna kun je eventueel zelf een webpagina maken die de data kan presenteren of iets anders voor integratie met bijvoorbeeld een Domotica systeem.

Wanneer exact de iPhone App in the appstore komt staat nog niet vast, but I keep you posted.De nieuwe website voor Btraced
Btraced in the Apple appstore

Blogs (387)

Categorie├źn

Blog Collection

Administrator login Admin Login

    Username:

    Password:

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.

Top Blogs