Bwired Home Online home in the Netherlands

Vrijdag 30 November 2007 - 07:15:26

Wireless Internet in het hotel

Door: , , Categorie: Werk

In het Hyatt Regency hotel in Mumbai India is toegang tot het Internet goed geregeld. Op je kamer kan je zowel via het Lan als via Wireless toegang krijgen, kosten ongeveer 7 euro per 2 uur. Je kunt in die tijd ook gemakkelijk swichen van bijvoorbeeld laptop naar PDA stel dat je aan de bar of zwembad wil gaan zitten. Als je direct d.m.v. een PDA of Smartphone device verbinding maakt krijg je 10 minuten gratis Internet, handig om even je mail af te handelen. Op deze manier kon ik met mijn Smartphone of Apple Touch overal in het hotel op Internet. Het hotel heeft een creatieve oplossing gevonden om het Wireless Internet signaal overal even sterk te krijgen. Op tientallen verschillende plekken buiten om het hotel heen staan wireless versterkers met antennes op de kamers gericht. Dit concept werkt geweldig en waar ik ook was of liep had ik direct stabiel en snel Internet.

Woensdag 28 November 2007 - 19:44:04

Leuke goodies voor de Kids

Door: , , Categorie: Werk

Hier in India hebben ze leuke kleren voor de Kids en onvoorstelbaar goedkoop. Veel van de merken die in Nederland duur verkocht worden komen uit India. Meer dan 700% winst maken op confectie maakt het tot een zeer lucratieve business in West Europa. We wisten het natuurlijk al dat we in Nederland worden opgelicht met de torenhoge prijzen en winstmarges op confectie. En even voor duidelijkheid, ik heb het hier niet over de namaak merken die bijvoorbeeld volop in Turkije worden aangeboden.

Woensdag 28 November 2007 - 08:02:43

Het is altijd druk in Mumbai

Door: , , Categorie: Werk

In Mumbai wonen waarschijnlijk 17 miljoen mensen, niemand weet het eigenlijk precies. De stad is het commerciele en financiele hart van India en heeft de grootste haven van het land. India heeft op dit moment een sterk opkomende economie. Niet iedereen profiteert daarvan en dat is goed te zien, de stad heeft ook de grootste sloppenwijken van heel Azie.
Voor mij is dit niet de eerste keer dat ik hier ben, toch blijft het me elke keer weer verbazen. De drukte op straat in deze overbevolkte stad zal door weinig andere steden worden overtroffen. Waar moet je kijken en vooral heel goed uitkijken. Gewoon jezelf mee laten gaan in de stroom en je merkt dat de mensen elkaar behoorlijk hun gang laten gaan en de nodige ruimte geven. Op de foto zie je het favoriete transportmiddelen van Mumbia de Auto Rikshaw (Tjuk Tjuk) en de brommer. Klik hier en hier om naar een video te kijken die ik vanuit de auto heb gemaakt.

Dinsdag 27 November 2007 - 17:10:33

Specialiteiten van chef Giovanni

Door: , , Categorie: Werk

In het Hyatt Regency dineren we meestal in de Stax. Chef kok Giovanni is jaren geleden speciaal hiervoor vanuit Italie over gekomen. Het is een vlotte vent die ons na heel even twijfelen weer herkende, we zijn hier een jaar geleden namelijk ook vaak geweest. Het werk van Giovanni is vooral controlerend en hier en daar een praatje met de klanten. Giovanni heeft meer dan tien koks die geheel zichtbaar het diner voor je klaarmaken. Wat we toch wel merkte is dat de bediening niet meer de scherpte had van jaren geleden. Dit laten we ons natuurlijk niet gebeuren, Rick en Jurgen stapte direct op Giovanni af om hem de opbouwende kritiek te vertelen. Giovanni nam het voor een Italiaan direct heel sportief op en nodigde ons uit voor een speciaal vier gangen menu. Zo gezegd zo gedaan en Giovanni heeft het zeker goed gemaakt met een speciaal culinair diner. Nadeel is wel dat deze week in India met al dat heerlijke eten zeker niet goed is voor de graphs die mijn Online Digitale Weegschaal laat zien!

Maandag 26 November 2007 - 13:50:14

Atos Origin India

Door: , , Categorie: Werk

In de middagbreak zijn we even gaan wandelen en hebben een bezoekje aan de Inorbit Shopping Mall gebracht die direct naast ons gebouw ligt. Razende reporter Rick maakt de hele dag kleine videos en hier kun je kijken naar zijn impressie over de Mall
Als je in India buiten loopt moet je erg goed oppassen. Als voetganger heb je hier namelijk totaal niets te vertellen en ze rijden je zo voor Ricks sokken als je niet snel opzij gaat. Voetpaden komen hier niet voor dus je loopt ook gewoon op de weg.
Hier zie je ook een video van onze terugweg en dit is dan nog een heel rustig gedeelte van Mumbai

Maandag 26 November 2007 - 11:02:10

Hard day's work at the office in Mumbai

Door: , , Categorie: Werk

De week in Mumbia is begonnen en nu moeten we aan de bak. ATOS India gaat voor ons een uitbreiding op bestaande software bouwen. Het is de bedoeling dat wij deze week de Indiers gaan uitleggen wat er precies aan onze applicatie moet worden aangepast. Het functioneel en technisch ontwerp is in Nederland gemaakt en de bouw zal hier in India plaatsvinden. We hebben de beschikking over een bijna nieuw bouwteam dus het overdragen van kennis is een behoorlijke klus. Ik heb de eerste uren altijd veel moeite met het goed verstaan van de Indiers. Het Engels wat ze meestal praten is een soort Hinglish en dat duurt even voordat je dat je dat te pakken hebt. Het is niet gemakkelijk om te werken met deze gasten maar ze zijn zeer enthousiast.

Maandag 26 November 2007 - 08:50:35

We zijn weer welkom

Door: , , Categorie: Werk

Het is altijd weer leuk als aankomen in Mumbai India, de Indiers weten wel wat gastvrijheid is en laten dat ook merken ook. Het begint met de aankondiging op een groot plasma scherm bij de ingang. Wij hebben zoiets van nu is het wel genoeg er kan wel een andere tekst nu op het scherm. Nee hoor, ze laten dit gewoon de hele week lopenZondag 25 November 2007 - 19:15:03

Videobellen met Skype vanuit India

Door: , , Categorie: Werk

Als je wat langer van huis bent is videobellen met het thuisfront heel leuk om te doen. Hiervoor gebruik ik natuurlijk Skype De kwaliteit van de verbinding (geluid en beeld) van India naar Nederland is goed. Deze foto heb ik met de standaard capture functie direct van de Skype videofeed genomen. Het is moeilijk een goede foto te nemen want Mila & Kiki zitten natuurlijk niet vaak stil Het is geweldig leuk de meiden te spreken en vooral te zien. Hier in het hotel hebben ze overal Wireless Internet, waar ik ook loop of ben, overal heb ik een perfect signaal. Hier kunnen veel hotels een puntje aan zuigen. Hoe die Indiers dat doen weet ik niet, eens kijken of ik er achter kan komen!

Zaterdag 24 November 2007 - 19:48:50

Aankomst in Mumbai 23:50 lokale tijd

Door: , , Categorie: Werk

De vlucht naar Mumbia is voor mij soepel verlopen, na de gewoonlijke drankjes en hapjes heb ik mijn stoel in de ligstand gezet en heb ik meer dan 5 uur geslapen.
Wat me steeds weer opvalt is dat Mumbia een van de snelste grote luchthaven is die ik ooit heb meegemaakt, in minder dan een half uur na de landing stonden we al buiten. Het was erg druk bij de douane dus mochten wij er gewoon zonder control langs
De temperatuur is hier nu erg lekker zo rond de 25 graden. Geweldig hoe goed hier alles is geregeld, ons vervoer stond al klaar om ons naar ons hotel de Hyatt Regency te brengen. Morgen hebben we nog een dagje vrij, zal waarschijnlijk wel shoppen worden. Het tijdverschil is hier nu vier en half uur later (+5.30 Gmt), Later!

Zaterdag 24 November 2007 - 06:30:23

Ready for Mumbai India

Door: , , Categorie: Werk

We zijn er weer klaar voor, dit wordt mijn derde business trip naar Mumbai India, dit keer voor zeven dagen. Rick de Riel zit om 6.30 al aan de Heineken, hij was gewoon niet naar bed geweest. Helaas moeten we dit keer eerst naar Malpensa Italie vliegen om over te stappen op de vlucht naar Mumbai waar de rond middennacht zullen aankomen. Ondertussen heb ik nog een Apple Ipod Touch gekocht waar onder andere WiFi en een Safari webbrowser op zit. Dit vernuftige apparaatje ga ik niet gebruiken om MP3's mee af te spelen maar om mijn Domoticasysteem mee te besturen. Ik zal t.z.t. nog een log over de toepassing van de Ipod Touch maken.

Woensdag 21 November 2007 - 11:12:17

Smart Homes Domoticadag 2007

Door: , , Categorie: Bwired

Voor de 2e keer werd vandaag door de stichting Smart Homes de Nationale Dag Domotica & Slim Wonen georganiseerd in het Evoluon te Eindhoven. Meer dan 100 domotica leveranciers, system integrators, installateurs en belangorganisators lieten zien wat ze op Domoticagebied te bieden hebben.
Bij verschillende leveranciers heb ik de nieuwe domotica producten bekeken. Wat me direct weer opvalt is dat er nog steeds nieuwe protocollen en zogenaamde standaarden ontwikkeld worden. Ongelooflijk als ik weer van een verkoper te horen krijg dat "Protocollen als Z-wave en Zigbee allemaal maar niets is, wij hebben een eigen, veel beter protocol". Thumbs up for you guys! Wat juist belangrijk is in de Domotica dat we naar een aantal (liefst een) standaarden gaan die gemakkelijk met elkaar kunnen communiceren en waarmee we dus alles eenvoudig aan elkaar kunnen knopen!
Wat me ook op viel is dat het ontzettend druk was en de nadruk op de zorgsector gelukkig veel minder was. Een zeer geslaagde Domoticadag dus. Henk van Hulst van de Stichting Smart Homes was zo vriendelijk geweest een aantal vrij kaarten te regelen voor de leden van Domoticaforum Europe. Normaal ontmoeten wij elkaar alleen op het forum nu hebben we meer dan 3 uur face to face met elkaar van gedachten kunnen wisselen over onze Geeky Domotica hobby. We hadden nog wel 3 uur door kunnen gaan maar dan hadden we de eerste weken niets meer op het forum te schrijven

Maandag 19 November 2007 - 23:03:53

Meten is weten

Door: , , Categorie: Bwired

Al bijna 5 jaar registreer ik automatisch het verbruik van Gas, Elektriciteit en Water en toon dit ook op Bwired.nl. Het automatisch registreren van de meterstanden, ook wel Smart Metering genoemd zou eigenlijk standaard in elk huis of bedrijfspand mogelijk moeten zijn. In praktijk blijkt echter dat we nog lang niet zo ver zijn! Energie-bedrijven als NUON of ESSENT zijn al jaren aan het onderzoeken hoe ze dit kunnen realiseren echter tot op heden blijft het bij een simpele "Check je Meterstand" Mail. Dit werkt zo; je geeft je laatste meterstand op en dan krijg je bijvoorbeeld vier keer per jaar een mail wat je meterstand eigenlijk maximaal had moeten zijn. Zit je er boven dan is het toch wel verstandig om je maandelijkse voorschot te verhogen Ik lach hier om! Wat we eigenlijk willen is direct inzage wat het verbruik is geweest via bijvoorbeeld een website. Hierdoor wordt je veel bewuster m.b.t. het verbruik en spoort aan tot efficienter gebruik. Een voorbeeld: mijn stroomverbruik was in 2003 opgelopen tot maar liefst 10.000 Kwh per jaar. Dit was voor mij de spreekwoordelijke druppel en ik ben al mijn apparaten in huis gaan meten op verbruik. Uit metingen bleek dat ik zelfs in de nacht bijna 1 Kw per uur aan het verstoken was.
Een niet goed werkende ijskast, verlichting, veel niet geschakelde adapters en de verwarming waren onder andere de veroorzakers.
Door deze stroomverslinders aan te pakken en natuurlijk gecombineerd met Domotica heb ik ons verbruik terug weten te dringen tot 6500 Kwh per jaar. Via mijn Domotica systeem kan ik bijvoorbeeld instellen dat ik een mail of SMS krijg als het huisalarm aan staat en een bepaalde KWh drempel wordt overschreden.
Heb je een beetje techniek in de vingers dan kan je deze op manier je eigen Smart Meter ontwikkelen. Gemakkelijk zijn de wireless Smart Metering producten van RFXcom.

Nu zijn dit niet de oplossing die heel Nederland direct kan gaan gebruiken. Het wordt dus tijd dat de energiemaatschappijen de koppen bijeen steken en gezamenlijk een Smart Meter ontwikkelen die bijvoorbeeld aangesloten kan worden op de breedband (ADSL) verbinding die bijna iedereen inmiddels heeft. Ik ben er van overtuigd dat dit het energieverbruik drastisch kan verminderen, gecombineerd met Domotica zal dit zelfs nog meer besparingen opleveren!

Waarom dit allemaal zo lang duurt weet ik niet. Het huidige Nederlands kabinet is zeker niet innovatief ook twijfel ik sterk of de energiemaatschappijen dit wel willen. Minder energieverbruik vermindert immers de omzet van het bedrijf en daarmee ook de gerelateerde vette bonus van de bestuursvoorzitter.
Waarom eigenlijk nog energie besparen? Ik vind het eigenlijk wel lekker dat het elk jaar een graadje warmer wordt en dat is ook weer goed voor het Milieu, want hoe warmer het wordt des te minder we hoeven te stoken

Dinsdag 13 November 2007 - 07:08:28

Het San Remo koffieapparaat

Door: , , Categorie: Werk

Als ik op mijn werk aan kom is dit de eerste computer die ik opstart.
Ja ook deze machine gaat na een bepaalde tijd niet gebruiken automatisch in de standby mode. Waarschijnlijk dus energie zuinig alhoewel ik dat pas geloof als ik het zelf heb gemeten. Bij de technische specificaties op de site staan alleen de afmetingen en gewicht genoemd, dus dat is niet erg hoopvol!
De embedded computer (Pic Controller) van deze machine is niet echt snel, de koffie is dan ook veel eerder klaar dan dan het apparaat aangeeft. Ook verdwijnt het scherm even als de koffie klaar is en komt na ongeveer 5 seconden pas weer terug. Zo heeft het apparaat een snelkeuze die niet echt sneller is dan normaal selecteren. Ik kan het niet laten, automatisch vallen mij dit soort dingen direct op en bedenk ik meestal gelijk iets waardoor het beter zou kunnen.
Voor de meeste mensen is het waarschijnlijk belangrijker of de koffie gratis is? Ik drink niet veel koffie op mijn werk, hooguit een paar kopjes per dag. Als je eenmaal Nespresso heb gedronken is de koffie uit dit soort apparaten slootwater. Als er trouwens een IT of Domotica werkgever is die Nespresso voor het personeel heeft hoor ik het graag

Donderdag 8 November 2007 - 01:02:43

Bwired geschiedenis

Door: , , Categorie: Bwired

Mijn interesse in Tech (electronica) stamt al uit ongeveer 1975 (ik was 13 en zij.... ). Destijds bouwde ik al mijn eigen FM en TV zenders. In 1977 kocht ik mijn eerste computer de Apple II, daarna in '79 de legendarische Sinclair ZX80 (Clive Sinclair) met een processor van 3.25MHz en een riant geheugen van maar liefst 1KB. Het apparaat was uitgerust met een zwart-witbeeld, geen geluid en een multi functioneel toetsenbord met membraam toetsen. Bij elke toets aanraking ging het beeld uit, de processor kon niet tegelijk en input ontvangen en het beeld signaal verzorgen.
Ik herinner me nog heel goed dat ik avonden in Basic (Peek & Poke) aan het krassen was, uiteindelijk was het programma klaar om te runnen en gaf toen direct de melding Out Of Memory
Na deze computer volgde de ZX81, Commodore VIC20 en 64, Apple, Osborne I, Olivetti M24 en nog vele andere types. In die tijd ben ik ook geinteresseerd geraakt (Obsessie eigenlijk) om alles te controleren en besturen via de PC.
Een van mijn eerste projecten was het aansluiten van mijn destijds nieuwe televisie op de computer via RS232. Deze Grundig Televisie had Teletext die ik daarna met de computer en een klein Basic programma direct kon uitlezen en opslaan in een tekst file.

Ondertussen zit ik al meer dan 20 jaar in de IT business op dit moment als IT Consultant bij KPN. Nog steeds ben ik eigenlijk het liefst operationeel bezig. Domotica, Tech, Gadgets en IT hebben mijn passie en met Bwired.nl probeer ik dit te laten zien.

Dinsdag 6 November 2007 - 00:21:39

Bwired Voicemail SMS Server +31657275570

Door: , , Categorie: Bwired

Een van mijn laatste DIY projecten op Bwired.nl is de Bwired Voicemail SMS Server. Naar dit GSM Modem kan iedereen een SMS sturen of gewoon bellen en het digitale antwoordapparaat inspreken. Niet echt bijzonder dat klopt, echter aangesloten op mijn Domotica systeem kan dit device veel meer.

Iedereen kan door het sturen van een bepaalde SMS naar >+31657275570 bijvoorbeeld het licht in mijn kantoortje aan of uit doen. Je kan dit vervolgens dan ook samen met je SMS bericht gelijk bekijken op de Streaming Web-camera. Zo kan ik zelf ook commando's versturen om de verwarming uit en aan te doen of de gordijnen te sluiten, you name it.

Ook is het mogelijk om naar +31657275570 te bellen, afhankelijk uit welk land je belt krijg je een aangepast (funny) bericht te horen. Na de piep kun je dan je een bericht inspreken wat je dan ook direct samen met de call gegevens kan terug luisteren en zien op Bwired. Let wel op: Een normaal antwoord apparaat gaat pas opnemen na de piep, deze neemt direct alles op dus ook wat je allemaal voor de piep zegt. Je kan het allemaal real-time uit proberen of bekijken op Deze Pagina.

Hoe:
De SMS Voicemail server is gebaseerd op de Siemens M20 GSM Module waar een normale SIM kaart in kan. Deze module heb ik via een seriele connector (RS232) en een USB geluid-stick aangesloten op mijn webserver. Met zelf gemaakte VB software kan ik deze module besturen, zo kan ik audio files opnemen en afspelen over de lijn en SMS berichten verzenden en ontvangen. De software kan met behulp van TCPIP ook mijn Domotica software aansturen.

Blogs (387)

Categorie├źn

Blog Collection

Administrator login Admin Login

    Username:

    Password:

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.

Top Blogs