Bwired Home Online home in the Netherlands

Zaterdag 29 November 2008 - 01:12:19

Fanmail voor Bwired?

Door: , , Categorie: Bwired

Vandaag heb ik deze brief ontvangen! De anonieme schrijver had deze grap leuk bedacht en de bedoeling was dat de postbode al zwaaiend naar de camera op Bwired zou komen. Het leuke is dat de zender de brief naar mijn oude adres heeft gestuurd :-) De bewoner die het huis nu bezit heeft de brief bij me afgegeven. Ik ben ondertussen daar al 10 jaar weg dus het was wel weer leuk de nieuwe bewoner te spreken. Ik wil de zender van de brief via dit blog bedanken (ik weet dat je deze leest) er stond ook een aardige boodschap in de brief .

Donderdag 27 November 2008 - 09:58:32

Rijden na de spits?

Door: , , Categorie: Verkeer

Veel bedrijven promoten met na de spits naar je werk rijden, je krijgt er in sommige gevallen extra geld voor. Mijn stelling is dat filevrij rijden in Nederland eigenlijk niet mogelijk is. Alleen als je in de ochtend om 5 uur vertrekt heb je kans dat je filevrij kunt rijden. Ook na de spits rijden geldt pas vanaf 19:30 en nog steeds is het dan erg druk!Zondag 23 November 2008 - 20:03:01

Sneeuwpret in november

Door: , , Categorie: Div

Nul graden was vandaag de laagst gemeten temperatuur en er was ook nog sneeuw! De laatste keer was in februari 2008.


Donderdag 20 November 2008 - 18:59:09

De beurs Domotica & Slim Wonen 2008

Door: , , Categorie: Bwired

Net als vorig jaar was ik natuurlijk ook dit jaar weer op de beurs Domotica en Slim wonen georganiseerd door de stichting Smarthomes. Op de beurs gehouden in het Evoluon te Eindhoven was het redelijk druk en waren er veel bekenden. Onder de leden van het domoticaforum had ik ongeveer 90 vrijkaarten uitgedeeld die beschikbaar waren gesteld door Xanura en Smarthomes. Net als vorig jaar hadden we met zijn allen afgesproken om 13:00 voor een meet & great. Ik heb veel nieuwe contacten opgedaan die net zo fanatiek zijn als ik op het gebied van Domotica. Lachen is wel dat ik de hele dag van 10:30 to 17:30 met jan en alleman heb staan te praten en toch maar slecht 3 stands bezocht (Eaton, Loxx & Plugwise). Ik heb dus eigenlijk niets van de beurs gezien, volgend jaar de beurs dan toch maar 2 dagen bezoeken.
Op de foto zie je een aantal leden van het forum in geprek met elkaar (Foto Esteban).

Maandag 17 November 2008 - 23:00:49

Korting op Plugwise producten.

Door: , , Categorie: Bwired

De leden van het Bwired Domoticaforum kunnen een korting krijgen van 15% op de Plugwise producten. Deze korting is geldig van 19-11 t/m 31-12-2008, ga hiervoor naar de Plugwise webshop en voer de kortingscode domoticaforum in. (zie image).


Plugwise:
Plugwise heeft een slimme plug ontwikkeld gebaseerd op Zigbee 2.4 GHz die je eenvoudig tussen het stopcontact en de stekker van een elektrisch apparaat kunt plaatsten. Iedere stekkerplug meet dan het energieverbruik en stuurt de gegevens draadloos naar een bijbehorende USB Stick in je computer. Ook kun je de plug gemakkelijk op afstand schakelen, voor meer info zien mijn vorige weblog.

Vrijdag 7 November 2008 - 13:00:49

De Kredietcrisis heeft ook voordelen

Door: , , Categorie: Verkeer

Op 8 september stonden de bezineprijzen nog op 1.60 Euro, nu met 1.31 euro per liter een ongekende daling! Na alle kredietcrisis ellende zal de brandstofprijs zeker weer tot ongekende hoogte stijgen.Woensdag 5 November 2008 - 23:33:59

D-link DGS-1008D Green Gigabit Ethernet Switch

Door: , , Categorie: Bwired

Eindelijk worden steeds meer bedrijven Groen en leggen de nadruk op het produceren van energiezuinige producten.
Zo heeft het bedrijf D-Link onlangs een nieuwe energiezuinige Desktop-Switch de DGS-1008D geïntroduceerd.
Als een apparaat dat is aangesloten op de DGS-1008D (Green Ethernet-uitvoering) wordt uitgeschakeld, wordt de bijbehorende poort in de stand-by stand gezet om de stroomtoevoer naar die poort te verminderen.
Bovendien zijn er voorzieningen ingebouwd om de werkelijke lengte van de ethernetkabel te bepalen en de stroomtoevoer hierop afstemmen. Er gaat zo minder energie verloren door warmteafvoer.

Ik heb in het Bwired huis heel wat netwerk aansluitingen nodig, de meeste apparaten die ik heb zoals computers, camera's, schakelapparatuur, zenders en ontvangers hebben een netwerkpoort beschikbaar. Nu heb ik mijn twee bestaande switches vervangen door deze (zie foto). Met deze vervanging is het verbruik per uur terug van 18 watt naar 7 watt. Onvoorstelbaar dat twee 8 poorts Gigabit switches slechts 7 watt per uur verbruiken! Deze apparaten staan bij mij aan 24/7 dus weer een besparing van 96 Kilowatt per jaar.
Op naar de volgende besparing, de energieslurpende (130 watt) Bwired Webserver staat bovenaan mijn lijstje om vervangen te worden door een energiezuinige Intel ATOM 330 Dual Core.
Zie ook dit Topic op Domoticaforum Europe.

Dinsdag 4 November 2008 - 17:42:01

Vrouwen begrijpen Domotica niet!

Door: , , Categorie: Bwired

Bedien het licht ook op Bwired, let op: Alleen voor mannen

Dinsdag 4 November 2008 - 10:42:01

Hoezo energie besparen!

Door: , , Categorie: Energieverspilling

Bij mijn werkgever op de binnenplaats branden deze lampen (en nog 27 stuks) 24 uur per dag, hoezo energie verspillen.
Even een voorzichtige schatting:
30 van deze lampen (zo te zien geen spaarlampen) a 40 watt is op jaarbasis 10.500 kilowatt aan verspilde energie. Domotica kan hier dus gemakkelijk een oplossing voor bieden en deze lampen automatisch schakelen. Dagelijks zie ik heel veel van dit soort onnodige verspillingen. Bij mijn werkgever loopt trouwens nu een actie om dit soort zaken te melden, dat heb ik dus maar trouw gedaan :-)

Maandag 3 November 2008 - 23:52:53

De ITHO ECO-FAN huisventilator in Bwired huis

Door: , , Categorie: Bwired

De meeste mensen hebben er wel een in huis hangen, een centrale ventilator eenheid meestal geplaatst op de zolder die zorgt voor de luchtafzuiging (ventilatie) in de woning. In de keuken zit dan meestal een 3 standen schakelaar waarmee je de snelheden van de ventilator kan bedienen. In de wat oudere huizen is het energie verbruik van de gebruikte ventilatoren verre van optimaal, ook kan en mag de ventilator niet uitgezet worden.
zo verbruikte mijn 20 jaar oude ITHO ventilator:
- Positie Laag 35 watt
- Positie Middel 55 watt
- Positie Hoog 80 watt

Positie Laag is de default positie en daarmee komt het minimale verbruik al op 306 Kilowatt per jaar. Deze ventilator heb ik nu vervangen door een nieuwe energiezuinige ITHO ECO-FAN (foto). De ECO-fan heeft een zuinige gelijkstroommotor en verdient daardoor zijn aanschafprijs binnen 4 jaar terug (zegt ITHO). Volgens de specificaties van de ventilator zou dit inderdaad het geval moeten zijn:
- Positie Laag 2,2 watt
- Positie Middel 7,5 watt
- Positie Hoog 22-28 watt

Het vervangen van de oude ventilator was na wat minimale aanpassingen binnen een half uurtje gepiept. Nu de proef op de som, hoe zit het met de capaciteit en verbruik van de nieuwe ventilator. Mijn totaal energieverbruik per uur is met ongeveer 30 watt gedaald wat neer komt op een minimale bezuiniging van 262 Kilowatt per jaar.

Ook is de ventilator veel stiller, kan het toerental na behoefte worden aangepast en heeft de ventilator een draadloze afstandbediening (foto). Met deze platte afstandbediening (868 MHz) kan geheel gecombineerd met de bestaande bedraden 3 standen schakelaar de unit bediend kan worden. De schakelaar die overigens ook nog een instelbare tijdschakelaar heeft kun je bijvoorbeeld in de badkamer plaatsen.

Voor de ITHO CVE ECO-FAN 2P, besteld via Internet heb ik 247 euro betaald inclusief draadloze bediening en verzendkosten.

Voor aanvullende informatie en foto's zie: Domoticaforum Topic

Ook heb ik deze ventilator aangesloten op mijn Domoticasysteem en kan ik afhankelijk van de gemeten vochtigheid de ventilator automatisch aan of uit zetten.

Blogs (387)

Categorieën

Blog Collection

Administrator login Admin Login

    Username:

    Password:

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.

Top Blogs