Bwired Home Online home in the Netherlands

Vrijdag 28 December 2007 - 00:03:07

Offshoring voor Bwired

Door: , , Categorie: Bwired

Bedrijven in Nederland laten volop software ontwikkelen in lage lonen landen. Al bijna 3 jaar ben ik voor KPN betrokken bij offshoring projecten in India. Ik ben ook drie keer in India geweest dus je kan wel zeggen dat ik de nodige ervaring heb opgedaan. Offshoring heeft de bekende voordelen die je overal kan nalezen en veelal van financiele aard zijn. Het heeft echter ook nadelen, cultuur en continuiteit zijn mijn inziens de grootste bottlenecks. Neem nou bijvoorbeeld India, na 3 jaar samenwerken, noemen de meeste programmeurs mij nog steeds Boss. Tegen de opdrachtgever kijken ze erg op en in discussie gaan is eigenlijk Not Done.
Wat ik juist belangrijk vind is de inhoudelijke discussie met alle teamleden.
In de software wereld is de inhoudelijke discussie hoe je het probleem gaat oplossen juist van essentieel belang. Het is niet alleen aan de architect of technisch ontwerper die bepaalt hoe het wordt geprogrammeerd. Met een team experts en een inhoudelijke soms felle discussie bereik je de beste resultaten en paseren meestal alle mogelijk alternatieven de revue.
Ik heb veel effort gestoken om dit te doorbreken, op gelijke hoogte proberen te komen en hen te leren dat discussie en opkomen voor je eigen mening erg belangrijk is.
Als je dan eindelijk een groepje Indiers zo ver hebt gekregen krijg je te maken met het volgende nadeel. De Indiers willen graag carriere maken! Er is natuurlijk niets mis met carriere maken, echter wel de manier waarop. Gebleken is dat programmeurs in India vaak niet lang aan een project werken, de meeste hebben een universitaire opleiding en willen snel groeien en/of naar het buitenland. Komt de werkgever hier niet aan tegemoet dan stappen ze gewoon over naar een ander bedrijf, er staan er namelijk meerdere te popelen om de medewerker over te nemen. Wat je dus ziet is dat de Indiase werkgever het verzoek niet kan weigeren omdat anders de werknemer gewoon een andere baas gaat zoeken.
Door dit alles ben ik gaan nadenken of het mogelijk was programmeerwerk voor Bwired.nl te gaan outsourcen. Via een kennis werd ik gewezen op de site van RentaCoder. Deze site vertegenwoordigt een kleine 200.000 geregistreerde ontwikkelaars die voor een bepaald bedrag custom software willen ontwikkelen.

Hoe werkt het: In mijn geval wilde ik een GPS Tracking & Tracing programma (inclusief sources) op Windows Mobile 6 gemaakt met Microsoft Visual Studio 2005 in VB.NET. Ik heb de specificaties waar het GPS programma aan moet voldoen geplaatst op de site en aangegeven dat ik er maximaal 200 Dollar voor wil betalen. Al binnen een dag had ik verschillende aanbieders die de klus wel wilde klaren. Leuk is ook dat je alle gedane projecten van de aanbieders kan bekijken (rating) en zo mogelijk tot de beste keus kan komen.
Ik ben voor 150 Dollar in zee gegaan met de Chinees Wang Yun wonende in Guangzhou Guangdong. Hij wilde het programma graag maken, hij had veel ervaring met GPS applicaties en stuurde mij direct allerlei voorbeelden. Ik ben nu twee weken en ondertussen vijf opleveringen verder en de GPS applicatie is op een paar kleine puntjes na klaar. De 150 Dollar betaald door mij via PayPal staat al die tijd al in depot bij RentaCoder. Als ik helemaal tevreden ben geef ik dit aan op de Rentacoder site die vervolgens na aftrek fee Wang Yun gaat uitbetalen. Ik heb het druk met mijn dagelijks werk en ook met Bwired dus dit is erg handig voor mij. Als ik dit zelf allemaal moet uitzoeken en programmeren kost mij dit heel veel tijd. Nu heb ik een robuuste applicatie (frame) waar ik zelf de toeters en bellen wel voor kan programmeren.
Ik zit nu te denken om een compleet nieuwe Bwired WEB 2.0 Website in ASP.NET (MS Visual Studio 2008) te laten maken door een RentaCoder programmeur. Dit staat namelijk al een lange tijd op mijn ToDo lijstje echter kom ik hier steeds niet aan toe.
Ook voor bedrijven biedt RentaCoder zeker mogelijkheden, voor specialistische kennis en kleine klusjes is er altijd een goedkope Coder te vinden. Omdat je slechts een programmeur inhuurt heb je niet de hierboven genoemde problemen maar natuurlijk wel weer legio andere.

Donderdag 27 December 2007 - 18:39:05

Drukte bij Autowasserette

Door: , , Categorie: Div

Ik dacht even snel mijn auto door de wasstraat te rijden maar helaas was het weer mega druk. Iedereen dacht hetzelfde als ik natuurlijk. Dan toch maar even op de ouderwetse manier de wagen wassen, die mogelijkheid was er ook. Voor 4 euro kun je hier onbeperkt gebruik maken van de sproei- en borstelinstallatie.
Mijn auto ziet er voor een weekje weer mooi uit!






Woensdag 19 December 2007 - 23:44:37

HTC TyTN II Pocket PC GSM

Door: , , Categorie: Tech

Sinds kort heb een nieuwe GSM die ik gebruik voor webloggen, mailen, internet, GPS en natuurlijk voor het controleren en besturen op afstand van het Bwired huis. De HTC TyTN II Kaiser is een Pocket PC Phone Edition, kortweg PPCphone. Deze draait op het operating system Windows Mobile 6 (smartphone editie). Het leuke van deze telefoon is dat je zelf gemakkelijk applicaties kunt maken met bijvoorbeeld de Visual Studio 2008 van Microsoft.
Zo heb ik een programma draaien op deze telefoon die de GPS coordinaten naar de Bwired webserver verzend. Ik ben redelijk tevreden over de kwaliteit van de HTC, nadeel is dat de batterij toch wel erg snel leeg is, zeker als je Wireless, Bluetooth en GPS aan hebt staan. Nu gebruik ik bijna geen Bluetooth en Wireless dus die staan bij mij standaard uit wat veel scheelt in het batterij verbruik.
Ik heb een KPN abonnement waarbij ik altijd en ongelimiteerd online ben en gebruik maak van UMTS/HSDPA. In het gecombineerd gebruik van Spraak en Internet zit het volgende probleem; regelmatig valt de verbinding weg als je aan het bellen bent, zeker als je HSDPA aan hebt staan. Ook als je programma's op de achtergrond hebt draaien die regelmatig gebruik maken van Internet krijgen bellers regelmatig de boodschap dat je niet te bereiken bent.
Update 15-1-2008: De problemen met HSDPA zijn verholpen door KPN.

Ik gebruik mijn HTC GSM voornamelijk voor:
- Verzenden GPS coordinaten naar mijn server
- Foto's met GPS coordinaten maken en verzenden naar Weblog
- Push email (direct email ontvangen)
- Besturen Bwired.nl, bijvoorbeeld aanzetten verwarming of ontvangen foto deurcamera als er iemand aanbelt. Alles is mogelijk!

Key features
- Windows Mobile 6
- Tilted 2.8 240*320 QVGA touch screen
- Sliding QWERTY keyboard
- 3 mega-pixel auto focus camera
- Value Added Applications - HTC Home, TomTom nav software, Business card scanner
- Tri-band UMTS/HSDPA with Quad-band GSM/GPRS/EDGE
- ROM 256MB and RAM 128MB
- 360 degree 3 way jog wheel paired with OK button
- microSDTM card slot
- Advanced touch screen technology

Dinsdag 18 December 2007 - 07:58:15

Rustig op het kantoor

Door: , , Categorie: Werk

Vakantietijd en dat is wel te zien, de flex werkplekken op kantoor zijn leeg. Het is nog wel vroeg in de ochtend maar op het einde van het jaar is het altijd rustig. Veel van de collega's en externe medewerkers zijn al op vakantie.











Zaterdag 15 December 2007 - 01:23:27

Waar is Bwired

Door: , , Categorie: Bwired

Ik heb in een eerdere Weblog al geschreven dat ik RFID in mijn wagen heb, zodra mijn wagen de straat in komt rijden dan ontvang ik het unieke ID waarmee ik bijvoorbeeld devices kan schakelen. Nu ben ik weer een stapje verder met Tracking en Tracing. Ik heb een
HTC TYTN II Smart PDA GSM met ingebouwde GPS ontvanger en Windows Mobile 6 als besturingssysteem. Op de achtergrond draait het freeware programma Trackme, met dit programma is het mogelijk om de GPS coordinaten naar mijn webserver te sturen. Ik heb een klein ASP programma geschreven die de ontvangen cordinaten, snelheid en hoogte in een MYSQL database wegschrijven. Op deze manier is mogelijk precies te zien waar ik ben en met behulp van Googlemaps is het eenvoudig je positie op een kaartje te plotten. Googlemaps heeft echt een geweldige Application Program Interface (API) waar je op een eenvoudige manier gebruik van kunt maken, ook is bijna alles in te stellen !
Ik kan op deze manier een routeadministratie bijhouden en dus precies zien waar ik allemaal ben geweest. Ik ben nu bezig aan het kijken of het mogelijk is file informatie te integreren. Ook wil ik nog een camera in de auto die snapshots maakt waar ik rijd

Vrijdag 7 December 2007 - 14:57:41

Gewicht Bwired familie realtime op Internet

Door: , , Categorie: Bwired

Onze nieuwe Oregon Scientific Weegschaal voor het wegen van ons lichaamsgewicht is realtime aangesloten op het Internet. Zodra er iemand op de weegschaal gaat staan wordt het gewicht direct draadloos verzonden naar mijn domoticasysteem die het vervolgens in een database opslaat en beschikbaar stelt op de webpagina van Bwired.

Ja ik weet dat ik helemaal gek ben, dat weet ik al jaren. Toch is dit volgens mij een leuke manier om je meer bewust te worden van je overgewicht. Het lijkt erop dat het voor mij al gaat werken want mijn gewicht gaat naar beneden. Sonja Bakker oppassen want dit wordt de nieuwe manier van op gewicht blijven.
Wie wil er met 95 kilo op het Internet staan? De toekomst zal het uitwijzen ik ben van plan grafieken te plaatsen die het verloop van mijn gewicht laten zien.

Het ontvangen van het draadloos (433Mhz) weegschaal signaal doe ik met de RFXCom Receiver die onlangs met dit Oregon Scientific protocol is uitgebreid.
Om te bepalen wie er op de weegschaal staat het ik een programma geschreven dat kijkt naar het gewicht wat binnenkomt en zoekt dat gewicht vervolgens op in de database rekening houdend met een afwijking van 2 kilo. Bijvoorbeeld in mij geval wordt er 93.5 kilo geregistreed, ik zoek dan in de database naar de persoon die een gewicht heeft tussen de 91.5 en 95.5 kilo.
Leuke anekdote: tijdens het testen met de ontwikkelaar van de ontvanger kregen we een vreemd gewicht binnen van slecht 4.5 kilo. Wat bleek later, het was de kat die op de weegschaal was gaan zitten.

Donderdag 6 December 2007 - 15:13:26

Te laat

Door: , , Categorie: Div

Deze postbode kwam op 6 december 15:13 een beetje te laat nog wat kado's brengen. Zwarte Piet was hem al voor geweest zoals te zien op de foto. Dit keer waren het echter kado's voor papa en natuurlijk had het weer te maken met Domotica










Zaterdag 1 December 2007 - 07:24:44

Malpensa Italie

Door: , , Categorie: Werk

Omdat we pas vrij laat hebben kunnen boeken moesten we deze keer vliegen met AlItalia. Nu weet ik ook waarom er nog zo veel stoelen vrij waren terwijl andere vliegmaatschappijen gewoon vol waren geboekt. De kwaliteit van AlItalia is niet best, het personeel is zeer gehaast (Italian Style) en de vliegtuigen zijn behoorlijk oud. Ons toestel een Boeing 767-200 was zo te zien waarschijnlijk meer dan 25 jaar oud. Het was totaal uitgeleefd en niet meer van deze tijd. Zelfs in de business class waren de stoelen slecht en versleten. Hopelijk onderhouden ze de motoren beter dan het interieur, volgende keer toch maar weer North West, KLM of Swiss.

Blogs (387)

Categorie├źn

Blog Collection

Administrator login Admin Login

    Username:

    Password:

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.

Top Blogs