Bwired Home Online home in the Netherlands

Woensdag 24 December 2008 - 18:15:22

Nieuwe zuinige Intel ATOM 330 Bwired Webserver

Door: , , Categorie: Bwired

Het hoge energieverbruik van mijn Webserver een Dell Precision T3400 Quadcore was al tijden een doorn in mijn oog. Op deze Quadcore machine draaide ik mijn Domoticasoftware en de Bwired website. Door het hoge bezoekersaantal op Bwired was deze machine echter noodzakelijk.

Met de komst van de nieuwe energiezuinige Intel ATOM processor heb ik onderzocht of vervanging van de quadcore mogelijk was. De Intel ATOM is er in verschillende versies en ik heb gekozen voor de Intel ATOM 330 een 1.6Ghz DualCore processor, de snelste van het stel.

Na het installeren van o.a. Windows Server 2003, Mysql, IIS6, AVG en mijn Bwired Home Automation software bleek tijdens het testen de performance van deze machine opmerkelijk goed te zijn. Zelfs zo goed dat deze mini-pc 27x27x6cm de Dell quadcore gemakkelijk kon vervangen.

Afgelopen week heb ik de Dell T3400 Quad Core dus vervangen door de INTEL ATOM 330 1.6GHZ Dualcore. Het was wel even spannend hoe dit kleine servertje al die duizenden bezoekers die dagelijks langskomen op Bwired zou afhandelen. Tot nu toe merk ik weinig verschil t.o.v. de quadcore, iets minder Idle time maar alle sessies worden netjes en snel afgewerkt. Alleen al voor het openen van de Bwired homepage worden meer dan 50 queries uitgevoerd op een Mysql database. Buiten de webserver draait ook al mijn domoticasoftware voor de besturing van mijn huis op deze server.
Wel heb ik nog een paar aanpasingen gedaan aan het systeem; ik heb de ventilator vervangen door een stille energiezuinige en nog extra ventilator toegevoegd. De 5.400 toeren 2.5 inch SATA harddisk heb ik vervangen door een snelle 10.000 toeren 160GB Western Digital Raptor.

Het totaal energieverbruik van de Bwired Home Automation Webserver is nu 48 Watt per uur. T.o.v. de Dell T3400 is dit een besparing van 72 watt per uur, totaal 630kW per jaar.

De nieuwe Intel Atom 330 server heeft de volgende specificaties:

Specialix 8x rs232 pci card (totaal 9 Com poorten)
2x rfxcom usb
2GB Memory
1-wire Controller
10.000 WD rpm harddisk
Plugwise dongle
1 Extra usb sounddongle
2 silents vents

Donderdag 18 December 2008 - 07:14:17

Benzineprijs

Door: , , Categorie: Verkeer

Nog lager dan Deze keer echter nog steeds veel te duur!
Dinsdag 2 December 2008 - 07:01:50

Wat is het vies op de weg

Door: , , Categorie: Verkeer

Handig als je geflitst wordt! Wat is het toch vies op de Nederlandse wegen :-)
BTW: Ik was vanochtend wel weer als eerste in de parkeergarage van mijn werkgever.
Dinsdag 2 December 2008 - 00:25:56

HTC HD

Door: , , Categorie: Bwired

Vandaag heb ik mijn HTC TYTN2 vervangen door een HTC HD ook wel de Blackstone genoemd. De HTC HD beschikt zoals de HTC TYTN 2 niet over een apart toetsenbord, in praktijk bleek dat ik dat bijna nooit gebruikte. Nu moet ik dus alles invoeren via het tot nu toe zeer goed werkende touchscreen. Over de performance van de HTC TYTN 2 in combinatie met navigatie en pushmail was ik niet te spreken, vaak een haperende performance. De HTC-HD heeft een snellere processor en geheugen, tot op heden werkt het allemaal goed, we zullen zien de komende tijd!
De HD heeft de look en feel gelijk aan de Apple Iphone en een geweldig scherp scherm van maar liefst 3.8-inch en WVGA (480 X 800 pixel).
Dit toestel is dus zeer geschikt om het Bwired huis van afstand te monitoren en besturen. Ik ga de komende tijd hiervoor een aantal nieuwe webpagina's ontwikkelen.
Kortom een geweldige gadget voor Controlling, Tracking and Tracing, Picture Weblog (5MP camera inside) en niet te vergeten Podcast. Eens kijken of ik over een paar maanden nog steeds zo enthousiast ben over dit toestel. Mijn algemene kritiek op de meeste Windows Mobile Phones is dat ze te traag zijn. De vraag is: ligt het aan het toestel of het operation system? Ik denk het laatste, Windows Mobile heeft hetzelfde probleem als Vista en wordt jammer genoeg bij iedere versie logger! Dit zegt niets over de functionaliteiten want die zijn perfect!
Tip: de HTC HD kun je perfect tweaken met het gratis HD Tweak.

Blogs (387)

Categorie├źn

Blog Collection

Administrator login Admin Login

    Username:

    Password:

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.

Top Blogs