Bwired Home Online home in the Netherlands

Donderdag 31 December 2009 - 01:13:41

Domticaforum Europe over op PHPBB3

Door: , , Categorie: Bwired

DomoticaForum Europe, een spin-off van Bwired.nl is sinds begin 2006 online. Ik kreeg zoveel vragen over Domotica dat ik destijds besloot het maar op een forum te zetten. Nu op de laatste dag van 2009 heeft het forum 1350 leden en miljoenen webpagina's geserveerd.

Het forum was van het type Snitz gebaseerd op Classic ASP, dus voor mij gemakkelijk te tweaken en te voorzien van nieuwe functionaliteiten. De Snitz Forum software werd echter door de makers niet meer onderhouden en door de sterke groei van de leden op het forum was het tijd voor vernieuwing!

Dat heb ik geweten: Na maanden de functionaliteiten van de verschillende forums bekeken te hebben was de keuze gevallen op het PHP gebaseerde PHPBB3 forum. Het heeft me heel wat nachten tot zeer laat gekost om de oude Snitz database architectuur en de meer dan 33000 postings om te zetten naar de nieuwe PHPBB3 database. Beide hanteren MYSQL, maar dat is dan bijna ook de enige overeenkomst!
Ontelbare proefconversies en tientallen scriptaanpassingen verder is het nieuwe DomoticaForum Europe gelukkig zonder noemenswaardige problemen weer online.

PHPBB3 heeft erg veel functionaliteiten, toch ben ik al de 20 tweaks (MODS) gepasseerd. Het zit nu eenmaal in mijn bloed, toen ik vroeger een radio kreeg van mijn ouders was het eerste wat ik deed "openschroeven".

Donderdag 10 December 2009 - 20:30:05

Grootste Domoticahuis van Nederland

Door: , , Categorie: Bwired

Multimiljonair Willem Willemstein, met een geschat vermogen van 400 miljoen, laat momenteel in Laren het grootste Domotica huis van Nederland bouwen. De kosten bedragen 22 miljoen euro en het woonoppervlak wordt in totaal 3000 vierkante meter.
Om te voorkomen dat er iets zou uitlekken over het megabouwproject, heeft Willemstein alle betrokkenen (projectleiders, installateurs, bouwbedrijven, architecten, etc) een geheimhoudingsverklaring laten ondertekenen met een boeteclausule voor als zij toch hun mond opendoen. De projectleiding is in handen van de Denc Group in Bussum. Dit moet je natuurlijk niet doen want dan wordt juist alles verteld, niets zo betrouwbaar als de mens :-)
Het landhuis krijgt, in totaal vijf verdiepingen van 600 vierkante meter elk, waarvan twee woonlagen onder de grond komen. De bewoners krijgen de beschikking over een inpandig zwembad, een eigen thuisbioscoop en het hele huis wordt compleet domotica gestuurd.
Het is waarschijnlijk het grootste huis van Nederland maar of het ook echt het huis is met de meeste Domoticatoepassingen vraag ik me af :-) Ik ben wel benieuwd wat ze er allemaal gaan aanleggen.

Donderdag 10 December 2009 - 14:30:35

Barack Teleprompter Obama

Door: , , Categorie: Div

Na 10 minuten Nobelprijs-uitreiking kijken ben ik het al zat, Barack Obama lijkt wel een marionet!
Obama kijkt alleen maar links en rechts de zaal in, je ziet hem nooit recht vooruit kijken. Waarom is dat? Heel simpel: recht voor hem staat namelijk geen teleprompter en zonder dit apparaat kan Obama klaarblijkelijk niets zegen. Er reist waarschijnlijk een heel team mee in zijn kielzog die de teleprompter moeten bedienen, we weten allemaal wat er gebeurt als het fout gaat. Ik kan bijna niet meer naar zijn boodschap luisteren met de wetenschap dat hij zelf de speech niet eens schrijft en continue naar die dingen loert. Je moet er maar eens opletten of even op google zoeken.

Woensdag 2 December 2009 - 09:52:55

Wegverlichting overdag tijdens file gewoon aan!

Door: , , Categorie: Verkeer

Om 09:45 uur in de ochtend en natuurlijk nog steeds een dikke vette file! Handig is wel dat de wegverlichting dan gewoon aan is, dit maakt het rijden een stuk aangenamer :-)
Nog steeds hebben ze dit op heel veel plekken in Nederland niet onder controle en verspillen we heel veel onnodige energie.
Blogs (387)

Categorie├źn

Blog Collection

Administrator login Admin Login

    Username:

    Password:

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.

Top Blogs