Bwired Home Online home in the Netherlands

Donderdag 30 December 2010 - 19:09:27

Vernieuwde versie RFXlan van RFXCOM

Door: , , Categorie: Bwired

Dit is de vernieuwde versie van de RFXLAN van RFXCOM. Vandaag heb ik deze in gebruik genomen in het Bwired huis ter vervanging van het oudere type. Niet dat het erg veel scheelt, de oude versie kan bijna net zoveel, deze versie heeft wat kleine aanpassingen en is meer op de toekomst voorbereid.

De RFXLAN is een Ethernet interface waar 2 COM poorten en een IP poort voor 8 I/O lijnen in zit. Op de COM poorten heb ik een 433Mhz ontvanger, 868Mhz Visonic ontvanger (master/slave) en een 433mhz zender (transmitter) zitten. Het aansturen van al deze interne devices gaat dus op basis van IP, de RFXlan aansluiten op je router is dus voldoende. Voor al deze protocollen heb ik eigen drivers die direct communiceren en de gegevens verwerken in het Bwired Home Control system.
Voordeel van de nieuwe versie RFXLAN is ook dat de I/O lijnen direct een event (soort IP notificatie) als de status verandert, je hoeft dus niet meer de status te pollen.
En dat je met de RFXCOM receivers en transmitter veel kunt ontvangen en zenden is een feit, hieronder de indrukwekkende lijst:

Ontvangen (433MHz):
X10 lighting sensors and remotes,
X10 security sensors,
Digimax,
KlikAanKlikUit,
Chacon,
NEXA,
Proove,
Domia Lite,
ByeByeStandBy,
ELRO AB600,
Intertechno,
Düwi,
RFXSensor devices,
RFXPower & RFXMeter devices,
Oregon Scientific weather sensors,
Oregon Scientific Body Weight Scale,
ATI Remote Wonder,
HomeEasy,
cent-a-meter,
Electrisave,
OWL CM113,
OWL CM119.

Ontvangen (868MHz):
Visonic PowerCode sensors
Visonic CodeSecure keyfobs

Zenden: (433.MHz)
X10 lighting,
X10 security,
Digimax RTS10,
KlikAanKlikUit,
Chacon,
ELRO AB600,
DomiaLite,
ByeByeStandBy,
NEXA,
Proove,
Intertechno,
Düwi,
Harrison electrical curtain,
HomeEasy UK (not EU).

Op de foto (klik voor vergroting) zie je rechts de RFXLAN receiver met 2 receivers (868 en 433 MHz) en 1 transmitter 433 MHz. Het kastje links is de IO module die m.b.v. de kabel is aangsloten op de RFXLAN. De IO module heeft 8 Input of 8 ouput lijnen. De relais zijn op de print aanwezig en ik kan kiezen hoe ik de IO lijnen wil gebruiken.

Zie ook hier voor meer informatie.

Donderdag 23 December 2010 - 21:59:49

Toegangscontrole met de nieuwe Nemef Radaris Evolution RF Module

Door: , , Categorie: Bwired

Zoals je op eerdere blogs kunt lezen heb ik op de voordeur van mijn huis het elektrische Nemef Radaris Evolution deur slot. De Radaris Evolution is een elektromechanisch slot gecombineerd met een elektronisch beslag. Het slot kan worden geopend met RFID tags, afstandsbediening of met de normale sleutel. Voor de specificaties en hoe de Radaris Evolution op mijn voordeur is geïnstalleerd kijk hier.

Voor consumenten en kleinere bedrijven heeft Nemef onlangs de Radaris Evolution RF Module uitgebracht.
De Nemef RF Module heeft veel aansluitmogelijkheden beschikbaar zoals RS485, Wiegand of Omron en ook verschillende in- en outputs.

Voor het Bwired huis heb ik de Nemef RF Module geïntegreerd op basis van RS485 (2 Wire) gekoppeld aan de Axis 2490 IP to Serial Server. Via de Axis kan ik de Rf Module op basis van TCPIP direct over mijn netwerk aansturen en gemakkelijk koppelen met mijn bestaande domotica systeem.

Het open Protocol voor besturing via de RS485 interface is erg simpel in gebruik en geeft mij volledige controle over het deurslot. Het ontwikkelen van de software driver was dus een fluitje van een cent. Met een volledig open protocol en beveiligde toegang loopt NEMEF ver vooruit vergeleken bij meeste andere bedrijven!
Met deze interface kan ik nu bijvoorbeeld op afstand het slot op de voordeur openen en sluiten, zien of het slot op de nachtschoot (nacht slot) zit en best of all autoriseren en zien wie er allemaal naar binnen en buiten gaat gebaseerd op RFID tag.
Als toegang is toegewezen kan ik ook allerlei events triggeren zoals automatisch het alarm uitzetten en het gordijn achter de voordeur openen of sluiten of het licht in de hal aanzetten. Het leuke is ook dat ik dit per persoon (ID) kan aanpassen.

De RF Module heeft ook een aantal in- en outputs beschikbaar, voor een compleet overzicht en een beschrijving van het open RS485 protocol download de beschijving.

De Nemef RF module kan 4 Radaris Evolution elektromechanische sloten besturen, erg handig voor in huis (voor-, achterdeur, schuur en/of garage etc.) of bij kleinere bedrijven voor gecontroleerde toegangscontrole.

Zie hier de RF Module real-time in actie op bwired.nl

Blogs (387)

Categorie├źn

Blog Collection

Administrator login Admin Login

    Username:

    Password:

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.

Top Blogs