Bwired Home Online home in the Netherlands

Woensdag 27 Februari 2008 - 16:51:29

Podcast of audioboek in de auto

Door: , , Categorie: Tech

Gelukkig heb ik in mijn auto een USB en een IPOD aansluiting, naar die saaie radio luisteren wil ik namelijk al heel lang niet meer. Radio 538 Edwin Evers, Radio 3 Giel Beelen is al jaren hetzelfde en zo voorspelbaar! Ik zet gewoon mijn favoriete muziek op maar meestal luister ik naar een Podcast of audioboek. Podcasting staat, in de meest strikte zin, voor een systeem waarin podcasters audiobestanden (MP3) met discussies, radioshows, muziekprogramma's enzovoort beschikbaar stellen via Internet. Zo luister ik onder andere naar TWIT (This Week In Tech) een podcast van Leo Laporte die elke week met een panel al het nieuws bespreekt m.b.t. IT en Internet.
Tech5 Report is een dagelijkse Podcast van John C Dvorak en natuurlijk naar Adam Curry met de Daily Source Code.
Het leuke is dat je altijd wel een of meerdere Podcasts kunt vinden over een onderwerp dat je interesseert. Op deze podcastings kan je jezelf abonneren en zodra er nieuwe afleveringen zijn worden deze automatisch gedownload. Een keer week stop ik mijn 4GB memory stick (foto) in de computer en zet de bestanden over, genoeg weer voor een hele weeek. Op deze manier blijf ik op de hoogte van de laatste nieuwtjes en is in de file staan voor mij een stuk gemakkelijker.

Zaterdag 16 Februari 2008 - 17:11:00

IT in de movies

Door: , , Categorie: IT

De meeste Nederlanders denken nog steeds dat de Belgen dom zijn, zo denken de meeste Belgen ook nog steeds dat de Nederlanders zuinig zijn :-)
Wat ik wel zeker weet is dat de Belgen op het gebied van Domotica ver voor liggen op Nederland. In veel nieuwbouwprojecten in Belgie wordt al standaard Domotica toegepast. Ook op het gebied van Bioscopen lopen ze in Belgie ver vooruit. Wij hebben in Den-Bosch een JT Bioscoop, voorheen Eurocinema waar het geluid en beeld van mindere kwaliteit is, niet gebruik wordt gemaakt van Digitaal of THX, je bijna moet vechten om goede zitplaats te krijgen en als je dan eindelijk zit is de stoel niet echt comfortabel. Reserveren kun je alleen door te bellen naar een 0900 nummer en dan op tijd de tickets ophalen anders vervalt je reservering. Een plaats (stoelnummer) reserveren kan dus gewoonweg niet, wie het eerst komt heeft de betere plaats.
In Belgie bij bijvoorbeeld Kinepolis gaat dit geheel anders! Je kunt hier online reserveren, je stoel bepalen en bijvoorbeeld via creditcard betalen. Je stoel uitzoeken gaat wel heel gemakkelijk, je krijgt gewoon een overzicht van de zaal op je scherm en ziet precies welke stoelen nog vrij zijn. Door een simpele muisklik bepaal je plaats in de zaal. Is er geen plek naar je zin dan pak je gewoon een andere zaal want blockbusters draaien gewoon in meerdere zalen. Wil je niet online reserveren dan kan dat ook gewoon in de cinema zelf. Op de foto zie je mijn vriend Pascal de kaartjes kopen op een van de tientallen beschikbare touchscreens. Wij gaan dus altijd in Belgie relaxed naar de film, comfortabele stoelen, geweldig beeld en geluid en heel belangrijk; een gereserveerde stoel.
Voor de zuinige Nederlander is al deze luxe nog goedkoper ook!

Maandag 11 Februari 2008 - 16:43:40

Mediamarkt Eindhoven leuk om te kijken

Door: , , Categorie: Div

Vandaag was ik weer bij Twice IT Trainingen in Eindhoven en dat is vlak bij Mediamarkt. Ik ben daar dus even naar binnen geweest want ik moet eigenlijk een nieuwe Homecinema set hebben. Het voordeel van Mediamarkt is dat ze veel hebben staan en je het ook allemaal werkend kan zien en horen. Natuurlijk koop ik er bijna nooit iets, een beetje internet winkel is al gauw een paar honderd euro goedkoper. Eigenlijk koop ik alles via Internet, er zijn echter nog genoeg mensen die het absoluut niet niet aandurven. Tot die tijd heeft Mediamarkt nog een indrukwekkende gevel :-)

Donderdag 7 Februari 2008 - 23:56:57

De Tesla Roadster

Door: , , Categorie: Tech

Dat elektrische auto's er niet saai uit hoeven te zien zoals de Toyota Prius of de Honda Civic bewijst deze Tesla Roadster wel!

- van 0 tot 100 in 3.9 seconden
- geheel elektrisch
- max 13.000 toeren
- actieradius van 470 kilometer
- topsnelheid 214 kilometer
- bijna geruisloos

Daar staat natuurlijk wel een prijskaartje van 100.000$ tegenover maar dan heb je ook wat. Onder de celebs is deze auto een hit, ze willen natuurlijk graag vertellen dat ze groen rijden! Wat is groen zeg ik altijd, voor het opladen heb je (groene) stroom nodig :-)
Hier is de de Tesla te bewonderen op YouTube

Dinsdag 5 Februari 2008 - 23:11:38

Bwired en Britney Spears in EditieNL op RTL4

Door: , , Categorie: Bwired

Dit vind ik humor: Bwired en Britney Spears worden op de RTL4 Editie.nl website in een adem genoemd :-)
Bwired en Britney, klik hier om het zelf te bekijken. En hier is de directe link naar de video.


Ook lachen is dat Jeroen Latijnhouwer het niet kan geloven dat Bwired echt is. Hij denkt dat er een of andere energiemaatschappij achter zit. Jeroen mail me maar dan kan ik je overtuigen! zie hier nogmaals de uitzending.

Dinsdag 5 Februari 2008 - 00:41:32

Altijd online met HSDPA

Door: , , Categorie: Tech

Vanaf mijn vakantiebestemming ben ik gewoon online. Ik kan op twee manieren het internet op, mijn mail lezen of Bwired besturen. De eerste manier is met behulp van mijn HTC TyTN II Mobile HSDPA phone en de tweede manier is met mijn HP TC1100 touchpanel met een KPN HSDPA PCMCIA kaart (zie links op de foto). Verder heb ik dus geen voorzieningen nodig om snel te kunnen internetten. UMTS is voldoende, zelfs in deze uithoek heeft KPN echter al HSDPA beschikbaar. De snelheid is bijna gelijk aan de sbelheid van een standaard internet aansluiting.

Met de HSDPA Mobiele Internet kaart 712 van KPN heb ik een geweldige snelle internetverbinding waar ik ook ben. Deze Kaart is bruikbaar op vier netwerken, te weten: UMTS, EDGE, GPRS en HSDPA. Overal breedband, HSDPA is het Mobiele raspaardje van KPN en is een uitbreiding op het bestaande UMTS-netwerk. De downloadsnelheid van deze nieuwe standaard in mobiel dataverkeer bedraagt op dit moment 1,8 Mb per seconde.

Maandag 4 Februari 2008 - 16:06:27

Windmolens op Veerse Gatdam

Door: , , Categorie: Div

Vandaag ben ik over de Veerse Gatdam gereden (N57) en ja een uitgelezen plek om windmolens te plaatsen. Ze staan er dan ook in groten getale, niet echt dus.... volgens mij heb ik wel er 6 geteld. Onvoorstelbaar dat er hier geen honderden staan. Na wat googelen was het antwoord weer duidelijk, er zijn tegenstanders. En als er tegenstanders zijn dan heb je in Nederland echt een probleem.

Zondag 3 Februari 2008 - 12:01:13

Prins Carnaval ophalen in Oeteldonk

Door: , , Categorie: Div

Prins Carnaval afhalen dat is nog geen echt carnaval vieren hoor, dat is eigenlijk alleen maar eraan ruiken. Je komt alvast wat in de sfeer. En er is veel te lachen om wat er zo allemaal in de optocht meeloopt achter de Prins aan. Eigenlijk is deze optocht zeker zo leuk dan de grote optocht met alle praalwagens.
Blogs (387)

Categorie├źn

Blog Collection

Administrator login Admin Login

    Username:

    Password:

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.

Top Blogs