Bwired Home Online home in the Netherlands

Vrijdag 21 Maart 2008 - 16:22:06

Xanura PMIX35 Powerline Controller Analyzer

Door: , , Categorie: Bwired

Bwired maakt nu ook gebruik van de nieuwe Xanura PMIX35 Controller Analyzer. Met dit apparaat kan je X10/A10 signalen over het 230 volt netwerk verzenden en ontvangen, ook kan de sterkte van het signaal- en ruisniveau worden gemeten. Hiermee is het mogelijk het lichtnet compleet door te lichten, eventuele storende factoren te isoleren met een filter en geplaatste modules direct te testen. Naast het gebruik als controller kunnen XanuraHome-modules (bijvoorbeeld de SAIX12, DAIX12 of IMX10) met de PMIX35 eenvoudig worden geprogrammeerd. Dit kan voor installatie, maar ook nadat alle schakelaars zijn gemonteerd. Door de juiste instellingen in de software te selecteren kunnen de inbouwmodules snel en eenvoudig worden geprogrammeerd.
De driver die ik voor bwired gebruik om de Xanura CTX35 aan te sturen heb ik aangepast om de extra functionaliteiten die de PMIX35 heeft te kunnen gebruiken. Als ik via de PMIX een A10/X10 command over mijn 230 volt netwerk stuur om bijvoorbeeld een lamp aan te zetten kan ik direct daarna uitvragen wat de kwaliteit van het signaal was. Hiermee is het eenvoudig mogelijk de kwaliteit van mijn lichtnet te controleren en ook te signaleren als de kwaliteit bijvoorbeeld aanhoudend slecht blijft.

Eigenschappen:
Overzichtelijke software voor het analyseren van gegevens
Zenden en ontvangen van A10/AX10 signalen
Loggen en visualiseren van verzonden commando's
Voorzien van USB-aansluiting

Voor leveranciers van A10/X10 Domotica producten is dit apparaat een must have, ook voor Domoticans zoals ik is het een zeer goede aanwinst Het enig nadeel voor mij is dat het apparaat alleen over een USB aansluiting beschikt waardoor plaatsten op afstand niet mogelijk is.

Voor meer informatie kijk bij Eaton Xanura of bij dit Topic op Domoticaforum Europe.

Maandag 10 Maart 2008 - 18:21:37

Bwired op Japanse website

Door: , , Categorie: Bwired

In Japan hebben ze ook intresse in Domotica, Domoticalinks en Bwired, een volledig verslag kan je lezen hier en hier :-)


Maandag 10 Maart 2008 - 17:15:01

Is this ever gonna stop?

Door: , , Categorie: VerkeerMaandag 10 Maart 2008 - 10:51:47

USB GSM moden van KPN

Door: , , Categorie: Tech

KPN komt met een mobiel internetmodem in de vorm van een USB-stick. Daarmee kunnen gebruikers altijd en overal e-mailen en snel internetten via het mobiele (HSDPA) netwerk van KPN.

Mobiel Internet wordt al langere tijd aangeboden, het USB-modem is echter nieuw. Voor de klant heeft het modem een aantal grote voordelen. Het kost vanaf 17,50 euro per maand, je bent binnen vijf minuten online met een automatische installatie, het modem past op iedere laptop of pc met een USB-aansluiting, je kunt op het modem smsjes versturen en ontvangen met software, en het modem heeft Micro-SD slot, dus ook te gebruiken als opslagmedium (tot 4 GB opslagcapaciteit). Voor meer informatie kijk op de site van KPN

Donderdag 6 Maart 2008 - 11:12:49

Microsoft IT Herolympics launch 2008

Door: , , Categorie: IT

Een week na de officiele lancering in Las Vegas werden SQL Server 2008, Visual Studio 2008 en Windows Server 2008 vandaag ook in Nederland gentroduceerd. Ook hier was de launch weer spectaculair, onder luid trompetten geschal kondigde microsoft Nederland haar nieuwe producten aan.
Het event werd gehouden in het Nieuwegeins Business Center (NBC) dat was omgetoverd tot een olympische dorp. Ongeveer tweeduizend geeks waren op de IT Herolympics aanwezig om te zien hoe de drie nieuwe producten met een lasershow, trompetten en vlaggen werden binnengehaald. Tijdens talloze aparte sessies en hands-on labs kon iedereen vervolgens verder de diepte induiken.
Het event, dat waarschijnlijk heel wat heeft gekost moest dit keer waarschijnlijk ten kosten gaan van us Geeks. Microsoft had namelijk in de uitnodiging beloofd dat de genodigde (125 euro entree!) de licenties van de nieuwe software zouden krijgen. Inderdaad die hebben we gehad, geweldig Microsoft maar trial versies kunnen we zelf ook wel downloaden van het Internet! Voor de mensen die ik gesproken heb was dit een behoorlijke domper en voorlopig ook de laatste keer. Zouden we deze krenterigheid misschien mede te danken hebben aan Neli Smit Kroes?

Update: Microsoft Nederland (Tony Krijnen en Bas Agbeko)
heeft alsnog alle licenties eeuwigdurend gemaakt! Hiermee maakt Microsoft het weer helemaal goed with us Geeks!

Blogs (387)

Categorie├źn

Blog Collection

Administrator login Admin Login

    Username:

    Password:

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.

Top Blogs