Bwired Home Online home in the Netherlands

Zaterdag 28 Maart 2009 - 15:21:46

Interview Bwired met energieleverancier EON

Door: , , Categorie: Bwired

Onlangs heb ik met energieleverancier EON, de grootste energieleverancier van Europa een interview gehad over Bwired, Smart metering en besparen op energie. Het interview is te lezen in het blad de Nieuwe Energie (2MB) van EON jaargang 3, nummer 1 Maart 2009. Het stukje staat op pagina 21, rubriek koploper.
Nog een lange weg te gaan voordat ik op pagina 1 sta voor Henk Keilman
Donderdag 26 Maart 2009 - 09:50:51

Wat komt er na Voip

Door: , , Categorie: Div

The next generation in telecom is deze N65 Voip plus commander. 19 jaar geleden heb ik dit toestel gekregen van mijn vader die toen na 40 jaar trouwe dienst de PTT ging verlaten.
Ondertussen werk ik al weer 31 jaar voor KPN waarvan 25 jaar in de IT. Dat ik dit toestel uit 1965 over 9 jaar niet ga overdragen is een feit, er is veel veranderd in de loop der tijd!


Vrijdag 20 Maart 2009 - 14:26:40

Extreem snelle Intel X25-E SSD drive voor Bwired

Door: , , Categorie: Bwired

De snelste SSD disk op dit moment is de X25-E Extreme Serial-ATA van Intel. Sun heeft al aangekondigd dat haar servers optioneel met deze SSD disks kunnen worden uitgerust en gaat ook opslagproducten leveren met de Intel SSD disks. Volgens Intel is deze flash drive tot 100 keer sneller dan een traditionele harddisk.

Wat zit erin? NAND Flash chips, de saaie details zal ik jullie besparen maar toch enkele leuke feitjes: de grootte, typenummer en interface: 2.5" X-25E SATA SSD. Speeds? 250MBps leessnelheid, 170MBps schrijfsnelheid. Verbruik is met 2,4 watt onder belasting zeer netjes te noemen.

Dit zijn specificaties waar ik blij van wordt, niet alleen veel sneller zijn deze drives maar verbruiken ook veel minder stroom (Green) en maken geen geluid!

Deze drive heb ik besteld en zal binnenkort in de Bwired Dual Core Intel Atom Webserver zoemen. ? Die stelling gaat niet meer op

Mijn huidige drive type Western Digital Raptor 10.000 toeren zal dus het veld moeten ruimen voor deze 32GB SSD drive. Hiermee gelijk een van de nadelen, de Intel drive beschikt slechts over een capaciteit van 32GB. Voor mijn Webserver net genoeg, heb ik meer nodig dan kan ik altijd uitwijken naar mijn NAS.
Over het hele migratietraject en mijn bevindingen zal ik binnenkort weer een Microblog schrijven.
Een complete review over de Intel X25-E kun je nalezen op Toms Hardware Page.

SSD: Solid state drives zijn een vorm van chipopslag die bestaat uit een verzameling geheugenchips met een reguliere harde schijf-aansluiting. De flash-chips behouden de erin opgeslagen informatie ook zonder stroom. Dit in tegenstelling tot reguliere geheugenchips

Donderdag 19 Maart 2009 - 23:28:50

Bwired Track & Trace Reverse geocoding en foto tagging

Door: , , Categorie: Bwired

In 2007 heb ik al eens een microblog geschreven over Tracking & Tracing m.b.v. je GPS ontvanger in je mobiele telefoon. De laatste maanden ben ik weer flink aan de slag geweest op Bwired en heb op mijn Track & Trace server-programma een paar leuke functies toegevoegd.

Met het programma Trackme wat draait op mijn Windows Mobile HTC HD smartphone stuur ik allerlei data naar de Bwired webserver. Het belangrijkste is natuurlijk de GPS coordinaten, richting, hoogte en snelheid waarmee je op bijvoorbeeld Googlemaps nauwkeurig je positie kunt bepalen. Maar er is veel meer mogelijk, zo stuur ik nu ook GSM gegevens mee zoals het ID van de GSM zendmast, sterkte van het GSM signaal en zelfs de status van de accu van mijn HTC HD.

Een andere handige functie die ik heb ingebouwd op mijn webserver is het ophalen van het bijbehorende adres van de GPS cordinaten. Googlemaps heeft sinds kort een online webservice reverse Geocoding (API) beschikbaar waarmee je dit kunt realiseren. De Track & Trace applicatie op mijn HTC HD smartphone kan dit adres nog niet direct ophalen dus doe ik dit op mijn webserver zodra er een GPS positie wordt ontvangen. De complete trip wordt ook samen met een tripnaam opgeslagen in een database die ik dus ook weer kan opvragen.

De aller-leukste feature is echter het uploaden van een foto en deze koppelen aan de plek waar ik op het moment van het maken van de foto was (foto tagging). Dus als ik tijdens mijn trip foto's maak met mijn smartphone kan ik deze direct of aan het einde van mijn trip uploaden. Voor mijn server heb ik een ASP functie geschreven die de foto's wegschrijven en koppelen aan een record in de database die overeenkomt met de datum en tijd van de foto (tijdstip wanneer de foto gemaakt is). Dit alles plot ik op google maps en de fotos kun je dan bekijken als je op het foto icoontje klikt.

Zie hier de laatste trip die ik heb gemaakt en hier een voorbeeld van het opvragen van een trip uit de database.

Woensdag 18 Maart 2009 - 11:34:00

Video conferencecall met leverancier

Door: , , Categorie: Werk

Op 20 Januari hebben we een nieuwe versie van de Workflowmamanegment applicatie KIOSK uitgerold. Sindsdien hebben we helaas problemen met de stabiliteit van het systeem. Een aantal keren per dag klapt de service op de applicatieserver eruit en kunnen er zo'n duizend mensen niet meer mee werken. We hebben al van alles geprobeerd om het systeem stabiel te krijgen. Vandaag een Video Concall met de leverancier van de applicatie om te kijken wat we allemaal nog meer kunnen doen.
Als je goed op het videoscherm kijkt zie je me de foto maken.

Vrijdag 6 Maart 2009 - 22:01:49

Domoticaforum Europe bijeenkomst

Door: , , Categorie: Bwired

Vanavond zijn we met ongeveer 20 leden van het Domoticaforum Europe bijeengekomen. Het was weer een interessante avond for us techgeeks.
Bekijk hier mijn GPS Track & Trace trip naar de locatie, vergeet niet op de foto iconen te klikken, foto's die ik onderweg maak worden automatisch naar mijn webserver verzonden en aan de route geplakt.

Zondag 1 Maart 2009 - 22:28:27

Bwired energiebesparing merkbaar

Door: , , Categorie: Bwired

Alle aanpassingen en het direct toepassen van Domotica heeft mij de eerste 2 maanden van het jaar 2009 een besparing opgeleverd van 228kWh. Op jaarbasis kan dit uitkomen op een besparing van totaal 1368kWh waarmee mijn totaalverbruik gaat uitkomen op de rond de 5000kWh.
Om dit te realiseren maak ik gebruik van allerlei Domotica waarmee ik bijvoorbeeld de lampen en apparaten slim schakel. Zo ben ik Plugwise gaan gebruiken om inzicht te krijgen en te schakelen, buitenlampen vervangen door LED lampen, het huisventilator systeem vervangen door een energiezuinige (groene) ITHO ventilator, de Bwired webserver vervangen door een (Intel ATOM) energiezuinige webserver, de Internet routers en Switches vervangen door energie zuinige (groene) varianten, verschillende adapters vervangen door hoogrendement schakelende adapters en de droger vervangen door een energie klasse A droger. Als je meer hierover wil weten kun je dit allemaal nalezen op dit weblog (categorie Bwired).
En natuurlijk zal het een hele tijd duren voordat ik de kosten die ik gemaakt terug kan verdienen (if ever?), maar daar gaat het mij ook niet om. Nu wil ik eigenlijk nog een stuk of 15 zonnepanelen op mijn dak, wie doet mij een mooie aanbieding

Op de chart (image) zie je de data in kWh van de laatste 24 maanden;

Jan 2008 - 622
Feb 2008 - 548
Mrt 2008 - 553

Jan 2009 - 509
Feb 2009 - 433
Mrt 2009 - 465

updated: 5-4-2009

Blogs (387)

Categorie├źn

Blog Collection

Administrator login Admin Login

    Username:

    Password:

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.

Top Blogs