Bwired Home Online home in the Netherlands

Dinsdag 29 April 2008 - 19:51:57

Plugwise op Bwired

Door: , , Categorie: Bwired

Vandaag heb ik om te testen op Bwired een set Home Basic en Extention van Plugwise ontvangen.
Plugwise heeft een slimme plug ontwikkeld gebaseerd op Zigbee 2.4 GHz die je eenvoudig tussen het stopcontact en de stekker van een elektrisch apparaat kunt plaatsten. Iedere stekkerplug meet dan het energieverbruik en stuurt de gegevens draadloos naar een bijbehorende USB Stick in je computer.
Zo kun je in je huis een heel netwerk van deze pluggen maken en gemakkelijk inzage in het energieverbruik per apparaat krijgen. Het mooie van Zigbee is ook dat de stekkerpluggen (16A) met elkaar kunnen communiceren en o.a. elkaars data kunnen doorzenden (Zigbee netwerk).
De bijbehorende PC software geeft inzicht in het exacte energieverbruik, de CO2- uitstoot en de kosten. Per apparaat, per stopcontact en per vertrek.
Op deze manier kun je het energieverbruik meten en optimaliseren. Ook hebben de modules een standbye killer waarvan je het trigger wattage kunt instellen, bijvoorbeeld het uitschakelen van een apparaat als binnen een bepaald tijdframe meer dan 10 watt (instelbaar) wordt verbruikt. Ook kun je natuurlijk automatisch of handmatig de elektrische apparaten aan en uit te schakelen.
Je hoeft je PC ook niet aan te laten staan, alle instellingen worden in de stekker bewaard zelfs het energieverbruik kan over een periode van 2 jaar in de stekker (plug) worden opgeslagen. Zet je je PC en het programma weer aan dan worden automatisch alle gegeven ingeladen.
De komende tijd ga ik Plugwise testen en inzetten op Bwired voor ongeveer 20 apparaten. Binnenkort zal ik de meetgegevens laten zien en mogelijk kan ik hierdoor nog meer besparen op mijn energie rekening. Dit laatste zal erg moeilijk zijn omdat ik in de meterkast al jaren smartmetering toepas op het complete verbruik en mijn huis ook al door Domotica wordt bestuurd. Jammer is dat je op dit moment alleen maar apparaten kan meten die gebruik maken van een stekker. De meeste lampen in huis komen dus niet in aanmerking voor Plugwise. Voor een doorsnee gezin zal Plugwise zeker inzicht geven in het energiemisbruik en dus een besparing opleveren, hoe hoog de besparing is durf ik nu nog niet te voorspellen.
Update: Plugwise op Bwired Deel 2

Zaterdag 26 April 2008 - 17:23:43

Plaats reserveren met Kineticket bij Kinepolis

Door: , , Categorie: Tech

Ik was weer eens in Antwerpen voor lekker eten en een bioscoopje. Ook deze keer kon ik het weer niet laten om iets te laten zien van de handige manier waarop Kinepolis met haar klanten om gaat. Met behulp van dit touchscreen (staan er tientallen) kan je bij de ingang van de bioscoop je kaartjes kopen. Grandioos is hoe je de plaats waar je wil zitten zelf kan kiezen en direct reserveren. De twee oranje stoelen boven in het scherm zijn extra grote Twinseats die het systeem, na keuze hiervoor aanbeveelt. Natuurlijk had ik mijn tickets al thuis via internet gekocht waar je trouwens ongeveer dezelfde userinterface te zien krijgt.

Woensdag 23 April 2008 - 06:20:23

Sluipen via Rumpt

Door: , , Categorie: Verkeer

Al jaren zie ik dit bord met de plaatsnaam Rumpt erop, vandaag maar eens op de foto dus! Waarschijnlijk kennen de meeste mensen dit kleine dorpje in de gemeente Geldermalsen ook niet. Ik heb er eigenlijk ook niets te zoeken, toch rijd ik er iedere week wel een paar keer langs. Zo ook weer vanochtend vroeg iets na zessen, knooppunt Deil stond op dit tijdstip natuurlijk weer helemaal dicht. Met de Rumpt detour kan je direct na Deil de A2 weer op. Waarschijnlijk levert het voor mij geen tijdwinst op maar ik kan wel gewoon relaxed blijven rijden.

Woensdag 16 April 2008 - 06:30:30

Big Philips screen bij tankstation OK

Door: , , Categorie: Tech

Hier tank ik regelmatig vroeg in de ochtend, bij het nieuwe OK tankstation gelegen aan de A27.Maandag 7 April 2008 - 12:04:18

ADO.NET training bij Twice

Door: , , Categorie: IT

Deze week weer IT Training bij Twice, in Eindhoven Op de foto zie je het whiteboard waarop door Jeroen Hartsuiker, Microsoft trainer bij Twice, de architectuur van Microsoft ADO.NET (ActiveX Data Objects for .NET) is getekend.
ADO.NET is bedoeld om een standaard interface voor data access te definieren. De ADO.NET namespace System.Data binnen het .NET-raamwerk bevat o.a. interfaces als Connection en Command. Iedere technologie (SQL Server, Oracle, XML) kan zijn eigen implementatie geven aan deze interfaces. Met de komst van ADO.NET kan de keuze voor een data access technologie configureerbaar gemaakt worden.
ADO.Net staat bekend om het werken zonder actieve connectie naar een database, in het Engels "connectionless". Het voordeel hiervan is dat de database geen actieve connecties heeft die blijven openstaan. Deze actieve connecties zorgen voor een zeer zware beslasting van database servers. Het nadeel is dat de applicatie die Ado.Net gebruikt genoeg geheugen moet hebben om vlot te blijven werken.

Om deze 'offline' manier van werken te bewerkstelligen zijn er objecten die een actieve connectie naar de database kunnen aanmaken (connection, command, datareader) en objecten die voor de opslag van de gegevens zorgen in het geheugen (Dataset, dataTable). De TableAdapter is een snelle manier om een DataTable te vullen met gegevens uit een database. De DataView slaat geen gegevens op, maar is enkel een manier om gegevens in een DataTable te raadplegen.

De belangrijke objecten opgenomen in ADO.NET:

- Connection - maakt het contact met een gegevensbron.
- Command - maakt commando's en query's naar een gegevensbron.
- DataReader - leest stromen van tekst uit de gegevensbron.
- DataSet - een dataset is een verzameling van DataTable objecten.
- DataTable - een tabel in het geheugen zoals deze in een database kan voorkomen.
- DataView - maakt het mogelijk om in een DataTable te sorteren en filteren.
- DataAdapter - zorgt voor een vertaling van verzoeken vanuit de ADO.NET-laag naar de database en omgekeerd.

Zondag 6 April 2008 - 15:33:56

Robot grasmaaier in actie

Door: , , Categorie: Bwired

Deze Elecrolux Husqvarna Automower Robot grasmaaier kwam ik toevalig tegen tijdens een bezoekje in Asten.
Een geweldig robuust apparaat voor een prijs van rond de 2000 euro. Gelukkig heb ik thuis geen gras, dus voor Bwired niet nodig. Voordat de Automower aan het werk kan worden gezet, moet je een draad rondom het gazon leggen. Deze draad kan door de grasmaaier worden gedetecteerd en zorgt ervoor dat alleen binnen dit gebied wordt gemaaid. De Automower zal vervolgens in onregelmatige banen over het gazon rijden, afhankelijk van de vorm, totdat alle delen van het gazon zijn afgewerkt. Hierdoor krijgt het gazon een egaal resultaat en ziet het eruit als een tapijt. Er kunnen eilandjes worden gecreerd door het draad om planten en bloembedden te leggen. Als de grasmaaier een ander voorwerp raakt, bijvoorbeeld een boom of een steen, keert de machine zich om en gaat deze verder in een andere richting.

Er wordt een automatisch laadstation met de Automower meegeleverd. Zodra dit op een geschikte locatie is geplaatst in de tuin, houdt dit de onderhoudsvrije batterij continu opgeladen. Behalve dat de kosten erg laag zijn (rond 10-20 EUR per jaar voor elektriciteit, afhankelijk van de grootte van het gazon), is de grasmaaier zo stil dat uw buren er geen last van zullen hebben. Er worden bovendien geen gassen uitgestoten.

Zondag 6 April 2008 - 14:13:50

Gebruikersgemak TomTom navigatie

Door: , , Categorie: Tech

Mijn vriendin heeft een TomTom navigator in haar wagen die ze eigenlijk alleen gebruikt als ze ergens naar toe moet waar ze nog nooit geweest is. Met hooguit 10.000 kilometer per jaar wordt Tom dus niet veel gebruikt. Als we hem echter nodig hebben valt het me elke keer toch weer op hoe gemakkelijk de TomTom in gebruik is. Wij als Nederlanders lezen natuurlijk nooit de gebruikershandleiding, met de TomTom is dat ook niet nodig. Zo begin je gewoon simpel met behulp van het touchscreen de plaatsnaam in te toetsen waar dan ook in Europa. Daarna het adres en bij het intoetsen van de letters wordt de mogelijke optie zeer snel weergegeven. Ik heb de laatste 10 jaar met verschillende navigatiesystemen mogen werken, dat waren voornamelijk geintegreerde navigatiesystemen die dus bij het automerk horen (optie). Deze systemen kunnen m.b.t. handelbaarheid en opties niet tippen aan de TomTom. Het enige zeer grote nadeel is dat dit soort navigatiesystemen niet geintegreerd kunnen worden in je auto, iedere keer je navigatiesysteem uit de auto verwijderen tegen mogelijk diefstal is voor mij nog steeds geen optie.

Blogs (387)

Categorie├źn

Blog Collection

Administrator login Admin Login

    Username:

    Password:

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.

Top Blogs