Bwired Home Online home in the Netherlands

Zondag 19 April 2009 - 21:38:30

Opruimen ISDN-2

Door: , , Categorie: Bwired

Sinds de jaren 90 maak ik gebruik van een ISDN-2 aansluiting voor bellen en Internet. Omdat ik al jaren via VOIP bel gebruik ik de ISDN lijn eigenlijk niet meer, tijd dus om deze lijn op te ruimen.
ISDN-2 is destijds ontwikkeld om de koperkabels van de telefoonaansluiting thuis naar de wijkcentrale beter te kunnen benutten. De analoge telefoonlijn (PSTN) werd oorspronkelijk alleen gebruikt voor spraak, waarbij bovendien maar één gesprek tegelijk mogelijk was. Dit werd langzaam maar zeker een te grote beperking. Bij het ontwerp van ISDN-2 is afgesproken om maximaal 160 kbps te transporteren. Destijds was dit natuurlijk veel, tegenwoordig halen we natuurlijk met ADSL of Glas vele hogere snelheden.
Onlangs heb ik dus mijn ISDN-2 aansluiting laten opruimen, op de foto zie je het verwijderde zogenaamde NT-1 kastje.
De taak van de NT1 kastje was om het inkomende paar (2 draads) om te zetten naar 2 paar (4-draads) waarvan dan een paar om te zenden (Transmit TX) en een paar om te ontvangen (Receive RX).
Op dit moment bel ik dus met VOIP en gebruik voor Bwired 2 ADSL lijnen die ik in loadbalance heb staan.

Zondag 19 April 2009 - 00:46:24

Bwired Googlemaps upload webservice

Door: , , Categorie: Bwired

Al een tijdje had ik het idee om wat meer te gaan doen met alle real-time data die de verschillende
Domoticafreaks net als ik verzamelen in een database. Het Domoticawereldje is nog niet zo groot, met de top 40
van mijn forum (nu 956 leden) heb ik toch regelmatig contact
en de meeste ken ik ook persoonlijk.
Het idee was dan ook een database op te zetten waarin iedereen zijn data realtime kan uploaden naar mijn webserver.
Om dit te realiseren heb ik een ASP webservice geschreven die XML bestanden kan ontvangen, verwerken en opslaan in een MYSQL Database.
Om het allemaal goed te kunnen testen heb ik Robert Hekkers gevraagd zijn Domoticasysteem aan te passen met een XML uploader.
Leuk om te vertellen is dat het bij de eerste keer testen al direct goed ging en de data netjes werd weggeschreven, dit met minimale specificaties en alleen een paar mailtjes over en weer! Robert en ik hebben beide een IT job en weten dat dit heel vaak anders gaat, in een keer goed op deze manier was dus kicken.
De data die je kunt uploaden mag je natuurlijk zelf bepalen, over het algemeen is het Gas-, energie- en waterverbruik of weer-gegevens maar ook status van lampen, sensoren, webcamplaatjes en zonnepaneel opbrengst worden aangeboden.
Aangevuld met GPS coördinaten plot ik al deze gegevens op googelmaps (Image) en door het klikken op de marker kunnen alle gegevens bekeken worden.
Het leuke van een forum is dat iedereen aan de gang gaat met het schrijven van scripts en programma's om het voor diverse systemen compatible te maken.
Zo is er een plugin voor Homeseer, Girder, Domotiga en samples in DOT.NET, VB, PERL en zelfs voor de Synology 207+ is er een script!
Op dit moment zijn er 35 personen die gegevens uploaden naar de Bwired webserver, je kunt ze allemaal hier bekijken op Bwired.

Voor een uitvoerige beschrijving hoe alles werkt kun je op mijn forum vinden.
Wil je wat uploaden ga je gang, ik zie de XML wel binnenkomen, na autorisatie wordt je zichtbaar op Googlemaps.

Donderdag 16 April 2009 - 19:55:47

Advanced HTML bij Twice

Door: , , Categorie: IT

Vandaag en morgen heb ik een snoep cursus adavanced HTML bij Twice in Driebergen. Hier worden de puntjes weer eens op de i gezet op het gebied van coderen in HTML en XHTML. Al na de eerste dag weet ik al dat ik nog veel moet aanpassen aan de Bwired site.
In de loop der jaren is het aantal verschillende markeringstekens (tags) dat in HTML wordt gebruikt, enorm uitgebreid. Om zoveel mogelijk problemen met alle verschillende web-browsers te voorkomen heeft het World Wide Web Consortium (W3C) aanbevelingen opgesteld over welke tags geldig zijn en hoe ze moeten worden geïnterpreteerd. Op de site van W3C kun je trouwens je website laten valideren met als resultaat of je wel of niet aan deze regels voldoet. Als je niet aan de regels voldoet dan hoeft dit nog geen probleem te zijn, de meeste webbrowsers proberen de pagina toch zo goed mogelijk te presenteren. M.b.t. Bwired zie ik dat bij browsers anders dan IE8 de pagina's soms licht afwijken, eens kijken of we dit na deze cursus zo kunnen aanpassen dat het resultaat overal hetzelfde is.

Bekijk hier mijn Track & Trace (gps) route.

Zondag 5 April 2009 - 15:14:31

Steeds meer openbare camerabewaking

Door: , , Categorie: Bwired

Ook steeds meer beveiligingscamera's op openbare plekken in Den-Bosch, dat is iets wat me de laatste tijd steeds meer opvalt. Tijdens een wandeling door het centrum van Den-Bosch heb ik er wel meer dan 100 geteld!
De opstelling op de foto hierboven is lachen, de twee vaste camera's zijn namelijk dummy's. De bovenste camera is zeer waarschijnlijk later geplaatst ter vervanging van de twee vaste. Deze camera is een AXIS Pan, Tilt en Zoom camera van super kwaliteit die zelfs bij heel weinig licht alles goed kan volgen en vastleggen.
Ik vraag me dan altijd gelijk af wie bekijkt en bestuurt al die honderden camera's?

Woensdag 1 April 2009 - 15:18:09

Energieverspilling in Nederland

Door: , , Categorie: Energieverspilling

'a waste of energy!'
Regelmatig zie ik de straatverlichting gewoon overdag branden. In dit geval niet 1 lantaarnpaal maar gelijk de hele wijk en dat op de zonnigste dag van dit jaar (tot nu toe).
Er is nog veel te besparen en het is ook zo gemakkelijk om dit soort dingen automatisch te schakelen.
ps: dit is geen 1 april grapBlogs (387)

Categorie├źn

Blog Collection

Administrator login Admin Login

    Username:

    Password:

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.

Top Blogs