Bwired Home Online home in the Netherlands

Dinsdag 5 April 2011 - 00:24:51

Osborne 1 computer viert 30ste verjaardag

Door: , , Categorie: IT

Deze Osborne 1 (Adam Osborne), die vandaag zijn dertigste verjaardag viert heb ik ook nog gehad. Het was niet mijn eerste computer en zeker niet mijn laatste. De Osborne was een draagbare computer van 11 kilo.

Specificaties Osborne:
4MHz Zilog Z80 processor
64KB geheugen
5.25” floppy diskdrives
5 inch CRT-scherm (52 tekens en 24 regels)
parallelle poort
seriële poort
CP/M 2.2 besturingssysteem

Programma's op de Osborne:
WordStar
SuperCalc
Basic van Microsoft

Wie kent deze nog:
10 print "Hello World"
20 goto 10
run

Lang heb ik deze Osborne natuurlijk niet gehad, net zoals nu nog steeds volgen de nieuwe modellen snel. Mijn huidige smart phone is trouwens 1000x krachtiger dan deze. Je hoort mij ook niet zeggen dan vroeger alles beter was.

Bekijk hier een Youtube van de Osborne 1.

Maandag 4 April 2011 - 18:26:21

Laatste werkdag Ad Scheepbouwer bij KPN

Door: , , Categorie: IT

Vandaag is het de laatste werkdag van Ad Scheepbouwer bij KPN, na 10 jaar geeft hij het stokje over aan Eelco Blok.
Ik was ook in de race voor deze job, Eelco was me helaas voor

Klik de Tube voor het hele verhaal.

Zaterdag 2 April 2011 - 13:54:31

Bwired over op de Iphone4

Door: , , Categorie: Bwired

Als voornamelijk Windows promotor heeft het lang geduurd voor mij om deze overstap te maken. Ja de kogel is nu eindelijk door de kerk, ik ben overgestapt van een Windows Mobile Phone (HTC HD2) naar een Apple Iphone4. Ik gebruik ook al een tijdje de Apple iPad en voor de Bwired Domotica Webserver gebruik ik de Mac Mini, deze laatste wel met Windows 2008 x64 als core operating system.

Tegen de kwaliteit en gebruiksgemak van de Apple smart devices zoals de iPad en Iphone valt niet tegenop te boksen.
Ik wilde al veel langer overstappen naar de iPhone maar een aantal Bwired applicaties zoals Track&Trace waren geschreven voor Windows Mobile en zijn niet gemakkelijk te porteren. Natuurlijk zijn er ook Track&Trace applicaties beschikbaar voor de Iphone maar die zijn niet geschikt voor mij omdat deze alleen kunnen uploaden naar een externe server. Ik wil natuurlijk in control blijven dus uploaden vanaf de iPhone naar mijn eigen Bwired server is een eis. Het zelf schrijven van deze applicatie is een mogelijkheid maar dan moet ik me, als voornamelijk Windows expert gaan verdiepen in de objective C voor de Apple. Mijn ToDo lijstje is al zo lang en gevuld met veel leukere uitdagingen. Via RentAcoder heb ik al jaren een kennis in Argentinië waarmee ik dit soort klusjes perfect samen kan doen. Ik maak trouwens regelmatig gebruik van offshore programmeurs die software samen met mij ontwikkelen. Belangrijk voor mij is dat ik de requirements (specificaties) goed moet opstellen. De offshore programmeur maakt voor mij een werkend framework waarin alle basis functionaliteiten beschikbaar zijn. De toeters en bellen kan ik dan zelf wel toevoegen aan het programma. Op deze manier kan ik mezelf de materie ook veel sneller eigen maken.
Ik heb veel ervaring met het offshoren van IT projecten, voor KPN ben al meer dan vijf bezig met het outsourcen van software innovaties en beheer naar India.
Dus voor Track en Trace en het besturen van Bwired ga ik binnenkort over op de iPhone4. Ik heb de iPhone4 trouwens als los toestel bij Apple besteld, zonder simlock, sinds kort mogelijk.

Blogs (387)

Categorie├źn

Blog Collection

Administrator login Admin Login

    Username:

    Password:

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.

Top Blogs