Bwired Home Online home in the Netherlands

Zondag 15 April 2012 - 16:41:56

Pebble watch for iPhone voor Bwired domotica & Btraced track & trace

Door: , , Categorie: Bwired

Voor integratie met Bwired en mogelijk ook Btraced heb ik deze Pebble besteld. De Pebble is een computertje met een grafisch display (144 bij 168 pixels) in de vorm van een horloge, dat met behulp van Bluetooth verbonden wordt met je iPhone. Hiermee kun je bijvoorbeeld gemiste gesprekken, emails of twitter berichten bekijken zonder dat je de iPhone uit je zak hoeft te halen.
Nog leuker is dat de Pebble een SDK (software development kit) beschikbaar stelt waardoor het mogelijk wordt zelf apps en diensten te integreren. Voor Bwired ligt het voor de hand dat ik mijn Domotica applicatie ga intergeren. Zo krijg ik dan alle statussen, zoals energieverbruik, alarm, deurbel, RfID etc. op de Pebble horloge te zien. Maar ook voor Btraced Track & Trace zie ik leuke mogelijkheden.De Pebble bevat naast een Bluetooth-ontvanger vier knoppen, een trilmotor en een bewegingssensor. Het e-paper display heeft een resolutie van 144 bij 168 pixels.

Op de Kickstartpagina van de Pebble kun je de horloge voor 130$ (incl verzend) bestellen. Pebble heeft inmiddels bijna genoeg geld ingezameld om het (kisckstart) project uit te voeren. Je kunt dus nog steeds doneren tot 18-5. Wordt de benodigde funding gehaald dan wordt dan pas het bedrag van je creditcard afgeschreven en krijg je de Pebble horloge volgens planning in september 2012 thuisgestuurd.

Engadget en Forbes review

Dinsdag 10 April 2012 - 21:01:35

Bwired MetDeZon zonnepanelen draaien op volle toeren.

Door: , , Categorie: Bwired

Eind vorig jaar heb ik deze set zonnepanelen gekocht bij Met de Zon (5 x 240 watt)

Nu in maart en april kun je zien dat als de zon lekker schijnt ze bijna 6000 watt per dag opleveren en de zomer moet nog beginnen.

De set, die ik zelf heb geïnstalleerd is uitgevoerd met 5 Tendens zonnepanelen van 240 watt per stuk. Tendens is een zonnepaneel die in Nederland wordt gemaakt door Tendens Solar, de afmetingen zijn 166 x 998 x 40 en wegen 22kg per stuk.

Het montagemateriaal is van Clickfit, zie hier een youtube hoe eenvoudig het is om zelf te doen.

Gelukkig had ik nog 2 aparte stroom groepen vrij en heb ik nu 1 aparte groep geschikt gemaakt voor de zonnepanelen. Zodra je meer dan 600 watt aan zonnepanelen hebt (3 panelen) is een aparte groep verplicht. Dit is wat de meeste mensen een beetje afschrikt en ik moet toegeven dat dit mij ook de meeste kopzorgen heeft bezorgd.
De aansluiting moest in mijn geval op zolder komen omdat de SMA Sunnyboy 1200 inverter (kast van 23 kilo!) daar geplaatst moest worden. Gelukkig mag aan de inverter ook een stroomkabel met stekker van maximaal 15 meter worden gemonteerd. Ik had gelukkig ook nog een loze leiding vanaf de zolder naar de meterkast vrij.
Groot nadeel van zonnepanelen is dat de inverters erg groot, log en zwaar zijn en ook nog eens behoorlijk wat warmte kunnen produceren.Als de zonnepanelen eenmaal aangesloten zijn en werken moet je ook nog een (smart) meter aanvragen anders verdien je niets terug. Als je nog een hele oude meter hebt met een draairing dan werkt het wel, deze kan dan namelijk terugdraaien. In mijn geval had ik die niet dus deze Itron 3000 moest er komen.Natuurlijk moet het rendement van de zonnepanelen bekeken kunnen worden anders dan alleen op de meter in de meterkast. Realtime moet het resultaat ook op Bwired zichtbaar worden gemaakt. Voor de SMA Sunnyboy 1200 is een bluetooth piggyback beschikbaar die je ook gemakkelijk kunt inbouwen. Voor mij geen optie, ik heb een hekel aan bleutooth en zeker voor dit soort dingen.
Dus ik heb gekozen voor de Solarlog 500. De Solarlog verbindt je via RS-485 met de SMA Sunnyboy en via IP (ethernet) kun je de solarlog uitlezen in je webbrowser. Zoals alle andere leverancier ook vaak alles afschermen is ook de Solarlog standaard niet gemakkelijk direct uit te lezen. Je wordt gedwongen via de standaard webmenu zaken op te vragen en de exportfunctie voldoet ook niet echt. Alles wordt weer lekker gesloten gehouden! Jammer van al dat afschermen en beveiligen en ook onnodig, een mooi klusje voor friendly hacker. Al snel vond ik wat standaard Java scriptjes (days_hist.js, min_cur.js, min.js etc.) die vanuit de webpagina's worden gebruikt. Als je deze aanroept met behulp van het Http protocol vanuit je eigen Domotica programma krijg je netjes alle gemeten waarden in real-time terug. Pas wel op dat je Solarlog niet teveel belast met calls, de webserver is behoorlijk instabiel en loopt vast als je meer dan 1x per 30 seconden een call uitvoert!Natuurlijk leveren deze zonnepanelen mij niet zo heel veel op, nu ongeveer 20% van het verbruik in het Bwired huis. Die 20% is ongeveer het verbruik van al mijn gadgets


Vrijdag 6 April 2012 - 13:01:05

Bezineprijs april 2012

Door: , , Categorie: Bwired

De benzineprijs staat nu op bijna 1.88 euro de liter
54 liter kost dus nu 101 euro

December 2008 54 liter voor 63 euro

November 2008 53 liter voor 69 euro

Oktober 2007 52 liter voor 77 euroBlogs (387)

Categorie├źn

Blog Collection

Administrator login Admin Login

    Username:

    Password:

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.

Top Blogs