Bwired Home Online home in the Netherlands

Zaterdag 26 Mei 2007 - 15:18:35

Sony EVI-D70 Pan Tilt en Zoom camera

Door: , , Categorie: Bwired

Dit is de Sony EVI-D70 Pan Tilt & Zoom camera, die onlangs van een fransman op Ebay heb gekocht. De camera heeft een 18x optical zoom en kan bestuurd worden via de RS232 poort van je computer. Het beeld van deze camera is erg scherp en heeft weinig licht nodig voor een goed resultaat (1 Lux). Ik ben bezig met het schrijven van een driver (Sony Visca Protocol) waarmee ik alle functies kan aansturen vanaf Bwired.
Woensdag 23 Mei 2007 - 17:18:50

De Van Brienenoordbrug

Door: , , Categorie: Verkeer

Terugkomend vanaf een meeting in Den-Haag reed ik over de Van Brienenoordbrug. De brug is de drukste weg van Nederland, met dagelijks meer dan 250.000 voertuigen, de A16. De Van Brienenoordbrug kruist de Nieuwe Maas, is in totaal 1320 meter lang en de doorvaarthoogte is ongeveer 24 meter. Een mooi object voor een plaatje!Woensdag 23 Mei 2007 - 13:02:45

ICT End of life cycle services

Door: , , Categorie: Werk

Het lijkt wel een modeverschijnsel, bijna ieder jaar gaat mijn werkgever weer reorganiseren. Zo moeten we er ook dit jaar weer aan geloven. Als IT'er boven de 40 jarig ben je zogenaamd te oud, te langzaam en je hebt geen bling bling. Terug komend met een aantal collega's van onze middag wandeling zagen we deze vrachtwagen de parkeergarage van ons bedrijf binnenrijden. Ze komen ons al halen
Vrijdag 18 Mei 2007 - 15:46:52

Stapeltje IT boeken

Door: , , Categorie: IT

Stapel boeken, nee geen romans of spannende verhalen. Dit zijn computer- en electrotechnische boeken. DbaseII, Clipper, Visual basic 1 t/m 6, ASP.net 2.0, Framework 2.0, SQLServer, ActiveX, Photoshop en Visual Studio 2005 zijn titels die in de stapel voor komen. Nog steeds koop in veel boeken, mijn laatste gekochte boek is de Visual Basic Programmer's Guide to Serial Communications, 4th Edition van Richard Grier. Leuk is dat Richard het boek voor mij gesigneerd heeft en me veel succes wenst met Bwired.

Donderdag 17 Mei 2007 - 17:20:48

Tamme Zwanen

Door: , , Categorie: DivWoensdag 16 Mei 2007 - 14:35:42

Wireless

Door: , , Categorie: Div

Kijk daar hangt er weer een Wireless router. Nederland komt steeds voller met dit soort gratis hotspots. Veel openbare gelegenheden hebben tegenwoordig een Wireless (Wi-Fi) router hangen die gewoon open staat. Met andere woorden je kan direct een gratis Internet verbinding openen vanaf je Laptop, PDA of GSM.Maandag 14 Mei 2007 - 15:08:14

A state of happiness

Door: , , Categorie: Div

A state of happiness, lekker een weekje er tussen uit. Johnny Logan heb ik hier nog niet gezien :-) Gelukkig is het weer goed en hebben we nog geen regen gehad. De internet verbinding is erg traag vanuit het Meerdal in America. Dus helemaal in een state of happiness ben ik natuurlijk niet!
Zondag 13 Mei 2007 - 19:17:54

Spaanse stamppot

Door: , , Categorie: Div

Een Spaanse schoonvader heeft zo zijn voordelen. Vandaag weer heerlijke Spaanse stamppot gegeten, zo noem ik altijd het typisch Spaans gerecht Pealla die Opa op geheel eigenwijze klaar maakt met veel garnalen, kip en zeevruchten.


Donderdag 10 Mei 2007 - 08:35:50

TMC file informatiesysteem (Traffic Message Channel)

Door: , , Categorie: Verkeer

Vandaag weer meer dan 400 kilometer file onze snelwegen. Dit komt voornamelijk door de regen, hierdoor gaan veel automobilisten vaart minderen waardoor de files weer extra lang worden. Het TMC systeem van mijn navigatiesysteem geeft automatisch alle files op mijn route aan. Veel heb je er eigenlijk niet aan in de spits, welke route je ook neemt alles staat gewoon vast! Een wijze raad: Als je TMC systeem aangeeft dat het weer een puinhoop is kun je beter gewoon direct omdraaien en gaan thuiswerken!

Vrijdag 4 Mei 2007 - 10:50:01

De glazenwasser gespot

Door: , , Categorie: Bwired

Alles wordt weer netjes schoon gemaakt door de glazenwasser. Ik zal hem de volgende keer eens vragen of hij het glas van mijn Dome Camera ook kan schoon maken.
Donderdag 3 Mei 2007 - 16:45:56

Davis Vantage Pro weerstation

Door: , , Categorie: Bwired

De gegevens over het weer die bij iedere weblog worden toegevoegd komen vanaf dit weerstation. De Davis Vantage Pro2 is draadloos en geeft bij iedere wijziging de data door aan mijn domotica systeem. Ook zie je dat mijn planten automatisch water krijgen, afhankelijk van het weer natuurlijk. Heeft het op een dag genoeg geregend dan krijgen de planten geen water. Het water komt nog uit de kraan, op mijn ToDo lijstje staat echter het installeren van een pomp met zonnencelllen, is echter niet gemakkelijk te vinden!

zie ook dit blog en deze

Woensdag 2 Mei 2007 - 11:07:15

Televisie Toren Lopik

Door: , , Categorie: Div

Vanuit het Fulco Theater te IJsselstein waar ik te gast was bij Microsoft, had ik een prachtig zicht op de televisie toren van Lopik. De 96 meter hoge betontoren - officieel de Gerbrandy toren - met een doorsnede van bijna 11 meter fungeert als voetstuk voor de antennemast van 258 meter hoogte, dat aan de top de televisieantenne draagt. De totale hoogte is dus meer dan 354 meter!
Woensdag 2 Mei 2007 - 09:29:34

Seminar Microsoft Virtualisatie

Door: , , Categorie: IT

Het was een druk bezocht Seminar in het Fulco theater te IJsselstein. Microsoft (Ronald Beekelaar) en hun visie m.b.t. de Virtualisatie technologieen van nu en de toekomst. In combinatie met Longhorn zal virtualisatie van servers op korte termijn een grote toevlucht nemen. Op een 8 CPU server kunnen meer dan 50 virtuele servers dienst doen. De gigantische datacenters gaan in de toekomst dus niet meer voorkomen en grote energiebesparing is mogelijk! Het was weer een interessante dag bij Microsoft.

Blogs (387)

Categorie├źn

Blog Collection

Administrator login Admin Login

    Username:

    Password:

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.

Top Blogs