Bwired Home Online home in the Netherlands

Maandag 26 Mei 2008 - 23:02:03

Einde traditionele harddisk in zicht.

Door: , , Categorie: Tech

Dit is de nieuwste en snelste 2.5 Inch 256GB Flash Solid State (SSD) Drive van Samsung. De Drive, die trouwens geen bewegende delen meer heeft, heeft een sequentiele lees- en schrijf snelheid van respectievelijk 200 en 160MB per seconden. Hiermee is de Samsung SSD drive 2.4x sneller dan een normale 2.5 inch harddisk. Over een aantal jaren is het dan toch echt gedaan met de traditionele harddisk. Wat jammer dat we de disk dan niet meer kunnen horen spinnen, de warmte niet meer kunnen voelen en geen last meer hebben van crashes :-) En vergeet ook het stroomverbruik niet wat behoorlijk lager ligt.
Op dit moment nog een nadeel, ze zijn natuurlijk nog erg duur. Samsung verwacht eind van dit jaar te kunnen beginnen met de massa productie van deze drives, de prijzen zullen dan gaan droppen. Ook komt Samsung eind van het jaar met een 256GB 1.8 Inch schijf, leuk voor in de Ipod of voor in een kleine Domotica controller.

Maandag 26 Mei 2008 - 09:57:34

Bwired bij Koen & Lucas op Radio Decibel

Door: , , Categorie: Bwired

Op 22 mei was ik in de radio uitzending van Lucas Degen op Radio Decibel. Lucas maakt samen met Koen van Tijn het programma "De avond valt". Op de foto zie je Lucas vlak voor het interview (7MB).
Sinds 1 december 2007 is het legendarische Radio Decibel weer terug in Amsterdam op 94.9 FM. DJs als Jeroen van Inkel, Rob van Someren, Daniel Dekker en Adam Curry zijn hier ooit begonnen.

Zondag 18 Mei 2008 - 08:24:11

IT implementeren op zondag

Door: , , Categorie: Werk

September 2007 was de laatste keer dat ik heb moeten werken op een zondag (zie Blog). We zijn al vroeg in een vrolijke stemming, dit heeft alles te maken met de status van de implementatie. Op een kleinigheidje na is alles goed verlopen. Een analyze op een aangepaste Oracle tabel en het probleem was verholpen. Het komt niet vaak voor dat we een nieuwe software release zo gemakkelijk kunnen implementeren. De uitrol betreft nieuwe functionaliteiten van een CRM business applicatie die aanstaande maandag door 2900 users gebruikt gaat worden. We hebben hiervoor op de database-, transactieserver en op 2900 Windows XP werkplekken nieuwe software geinstalleerd. De vuurdoop is eigenlijk pas maandagochtend als de gebruikers met de nieuwe applicatie gaan werken. Met waarschijnlijk nog een aantal weken nazorg komt de doorlooptijd van dit IT project uit op 8 maanden. Interessant aan dit project is dat een gedeelte van de software is gebouwd in India. Op de foto zie je mijzelf en Rick de Riel die overigens onlangs voor zichzelf is begonnen Rieladvice

Zondag 18 Mei 2008 - 06:24:04

Geen hond op de A2

Door: , , Categorie: Verkeer

Dat ik moet werken op een zondag komt gelukkig niet vaak voor, voordelen heeft het wel. Je kan op je gemak over de sneerlands wegen rijden. Hier zit ik smorgens vroeg om 06:24 uur op de A2 en zelfs bij knooppunt Deil is er buiten mijzelf helemaal niemand op de weg!

Donderdag 8 Mei 2008 - 20:20:01

Nieuwe electrische gordijnen voor Bwired

Door: , , Categorie: Bwired

Het nieuwste op het gebied van Domotica is te zien op Bwired!
Vandaag heb ik dit nieuwe gadget, een electrische gordijnrail systeem geinstalleerd in mijn huis. Met name het zelfdenkende railsysteem is erg innovatief en state of the art. Het kostte aardig wat moeite om het allemaal goed te installeeren maar dan heb je ook echt wat!

Dinsdag 6 Mei 2008 - 14:49:09

De Oosterscheldekering

Door: , , Categorie: Div

Vandaag was ik onderweg naar Domburg en kwam daardoor over de Oosterscheldekering. Op de foto zie je de kering, daarachter de zee en ook nog net de Cabrio van mijn zwager die natuurlijk met dit heerlijke weer met open kap kon rijden.

Met het Davis Vantage Pro2 weerstation vandaag op Bwired gemeten:
Low temp : 11.8 om 06:38:25
High temp: 24.4 om 16:02:17
Totaal 308 verschillende temperatuur metingen.


Maandag 5 Mei 2008 - 21:41:44

Windows Vista is a Work in Progress

Door: , , Categorie: IT

Het hoge woord is er dan eindelijk uit. Volgens Steve Ballmer CEO van Microsoft is Vista a Work in Progress. Microsoft erkent nu dus dat Windows Vista nog niet echt het bedoelde product is.
Ballmer zegt vervolgens dat Microsoft een hoop zaken in Vista goed heeft gedaan, maar dat er ook een aantal zaken is waaruit ze lering moeten trekken. Naar de klacht dat Vista veel logger en groter is dan Windows XP luistert Ballmer niet, zo zegt hij dat Vista groter zal blijven dan XP maar zeker niet groter (logger) mag worden dan op het op dit moment is.
Mijn bezwaren m.b.t. Windows Vista zijn duidelijk en die steek ik niet onder stoelen of banken. Je moet een behoorlijk krachtige processor hebben, veel geheugen en na opstarten van Vista behoort het Idle staan van je CPU tot het verleden. Ik erger me er groen en geel dat de processor altijd wat aan het doen is en 0% CPU niet meer haalbaar is. Ook een zeer hoog aantal draaiende services (processen) is voor mij onvoorstelbaar! Ik heb sterk het idee dat de programmeurs van Microsoft niet meer (willen) weten wat efficient programmeren is. Een aantal MB geheugen gebruik meer of minder is waarschijnlijk niet belangrijk, een proces (service) meer of minder dat continue iets staat te controleren dus ook niet. De afmetingen van het Taskmanager scherm (form) is echter hetzelfde gebleven, die hadden ze wel veel groter mogen maken, je scrolt je een ongeluk door alle draaiende processen heen. Misschien is een extra proces dat continue je scherm resolutie opvraagt en hiermee het formaat van je Taskmanager aanpast wel zo handig :-)
Microsoft heeft, waarschijnlijk onder druk van de leveranciers ook de verkoop van Windows XP verlengt. Zo heb ik vorige week nog een offerte voor een Dell T3400 Workstation samengesteld en daar kan ik nu weer meer verschillende Windows XP versies voor bestellen dan voor Vista.
De ruim tienduizend computers die deze zomer op de Olympische Spelen in Beijing worden ingezet, draaien ook op Windows XP en niet op Vista.

Na dit alles denk je natuurlijk dat ik een Linux geek ben, niets is echter minder waar. Ik ben een voorstander van de meeste Microsoft producten, zo gebruik ik bijvoorbeeld de Visual Studio 2008 als ontwikkeltool en voor Bwired zoemt Windows Server 2003 erg stabiel. Het nieuwe Windows Server 2008 Enterprise met HyperV staat bij mij al proef te draaien en op korte termijn zal de Bwired server naar dit product gemigreerd gaan worden. Over deze producten ben ik zeer te spreken en zal hier later nog over bloggen.

Maandag 5 Mei 2008 - 07:16:30

Wow, geen file bij knooppunt Deil

Door: , , Categorie: Verkeer

In Brabant hebben de scholen vakantie en dat is direct merkbaar op de A2. Het is lang geleden dat ik zonder file over knooppunt Deil ben gereden. De pret was echter van korte duur, de aansluiting op de A27 richting Amersfoort stond stond hierdoor extra vast!


Zaterdag 3 Mei 2008 - 13:25:42

Bwired Doorbell Camera

Door: , , Categorie: Bwired

Als er bij mij wordt aangebeld krijg ik direct een plaatje van de beller op mijn smartphone. Op korte termijn kan ik ook op afstand met mijn GSM de voordeur openen en daarmee de betreffende persoon binnen laten. Op dit moment zijn daar natuurlijk al oplossingen voor zoals bijvoorbeeld de GSM Deurbel van Waleli. Met deze innovatieve oplossing kun je via je GSM praten met degene die aan deur staat, hij/zij zal je zeker geloven als je zegt dat je niet thuis bent! Dat is iets waar ik nog geen oplossing voor heb, hoe vertel je iemand dat je eigenlijk niet thuis bent :-)
De GSM deurbel werkt goed in combinatie met het electrisch slot van Nemef (Nemef Comforte) of het nieuwe electrische slot van Loxx.
Gezichtherkenning is trouwens ook nog een manier om de deur open te laten gaan :-)

Blogs (387)

Categorie├źn

Blog Collection

Administrator login Admin Login

    Username:

    Password:

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.

Top Blogs