Bwired Home Online home in the Netherlands

Woensdag 27 Mei 2009 - 17:31:02

Use Case Modeling bij Ivar Jacobson

Door: , , Categorie: IT

De afgelopen dagen heb ik bij Ivar Jacobson een 2 daagse Use-Case Modeling cursus doorlopen. En geloof me: voor een techgeek is dit taaie stof :-)
Het begrip "Use Case" is halverwege de 80er jaren bedacht door Ivar Jacobson himself, en stamt af van het begrip "Usage scenario", ofwel gebruik scenario. De uses case is een van de methoden om functionele requirements vast te leggen. Natuurlijk zijn er meerdere manieren om dit te doen, belangrijk aspect bij deze methode is dat alle betrokkenen op deze manier moeten werken wil de werkwijze slagen.

Een use case beschrijft een systeem vanuit het gebruikers oogpunt. Het beschrijft de actor, de initiator van een interactie, en het systeem zelf als een opeenvolging van eenvoudige stappen. Actoren kunnen iets of iemand zijn, die bestaat buiten het te bestuderen systeem, en die deelneemt in de opeenvolgende activiteiten in een dialoog met het systeem om een bepaald doel te bereiken. Actoren kunnen zijn eindgebruikers, andere systemen of hardware apparatuur. Elke use case is een complete serie van zgn. "events", beschreven vanuit het standpunt van de actor.

Zaterdag 16 Mei 2009 - 00:06:49

1000ste geek op mijn Domoticaforum

Door: , , Categorie: Bwired

Deze maand heeft mijn Domoticaforum Europe de 1000ste Techgeek mogen verwelkomen!
Toen ik in 2006 dit forum heb opgericht had ik dit natuurlijk nooit verwacht!
Zie hier mijn vorige Blog van 15 oktober 2008 toen het forum nog 654 leden telde, in 7 maanden een groei van maar liefst 346 leden.
In 3 jaar tijd hebben dus 1000 mensen de moeite genomen om zich te registreren en topics te posten, sommige zijn eendagsvliegen en andere hebben er een fanatieke hobby bij.

Donderdag 14 Mei 2009 - 00:57:04

De nieuwste automatische garagedeur

Door: , , Categorie: Bwired

Hoezo allerlei electronica of dure domotica systemen?
Deze oplossing is slim, snel en zeer effectiefHet commentaar bij deze clip is trouwens geweldig!
Woensdag 13 Mei 2009 - 00:57:04

Ik moet nodig weer opruimen

Door: , , Categorie: Bwired

Moet ik hier nog iets bij vertellen, eigenlijk niet. So little time so much Tech to Check
Ik moet er weer aan geloven anders kan ik binnenkort niet meer binnen :-) de andere kant van de kamer is trouwens ook stacked.

PS:Computertje links op de grond is de Bwired webserver (Intel ATOM 330), Computer rechts bezig met inrichten van een Windows 2008 server en in het midden de ASUS Touch die als Domoticapaneel moet gaan dienen.

Zaterdag 9 Mei 2009 - 00:19:51

Bwired in Amerikaans Make Magazine

Door: , , Categorie: Bwired

Een tijdje terug heb ik een interview gedaan voor een artikel in het Amerikaanse blad Make Magazine. Make is een blad wat zowel digitaal als in de Amerikaanse Kiosk wordt uitgebracht. Ik heb heel wat materiaal moeten aanleveren voor het artikel, er is echter maar een klein gedeelte van overgebleven.

Het artikel gaat over smart metering in het artikel “Home Energy Dashboards” genoemd.
Altijd weer leuk om te lezen als ze over Bwired schrijven: “It’s nice to see that someone’s on the forefront of this new field of domestic research”.

Lees hier het hele artikel, blader door naar pagina 50 waar het stukje over Bwired staat. Op mijn forum heb ik een schermafdruk van alleen het Bwired stukje staan.

Veel Hits op mijn website vanuit Amerika nu, hopelijk kan mijn energiezuinige intel ATOM webserver het aan!

MAKE Magazine is published by O'Reilly Media. MAKE brings the do-it-yourself mindset to all the technology in your life. MAKE is loaded with exciting projects that help you make the most of your technology at home and away from home. It follows in line with the Hacks books and Hardware Hacking Projects, but it takes a highly visual and personal approach.

Dinsdag 5 Mei 2009 - 14:22:05

Computergames blijven leuk

Door: , , Categorie: Div

Papa kan het nog steeds niet laten, samen racen met zijn dochters die dit ook wel leuk vinden.


Dinsdag 5 Mei 2009 - 13:51:45

Bevrijdingsdag in Vlissingen

Door: , , Categorie: Div

Het was druk vandaag in Vlissingen, bevrijdingsdag wordt hier goed gevierd met allerlei optredens.


Blogs (387)

Categorie├źn

Blog Collection

Administrator login Admin Login

    Username:

    Password:

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.

Top Blogs