Bwired Home Online home in the Netherlands

Maandag 24 Mei 2010 - 11:14:56

Aquacraft UL-1 RC Boat

Door: , , Categorie: Bwired

Ik ben een Techgeek, de meeste hobbies die een hoog gadget gehalte hebben heb ik wel gehad. Op afstand bestuurbare boten, vliegtuigen of auto's horen daar natuurlijk ook bij. Op de video zie je mijn Aquacraft UL-1 Hydroplane boot met een electrische motor. Deze boot is getuned, heeft een aangepaste waterkoeler en een gebalanceerde GrimRacer Copper-Beryllium-Titanium schroef.
Deze boot vaart ongeveer 12 minuten op twee 7.4 volt 30C 5.0 ampere oplaadbare LIPO accu's en kan daarbij een topsnelheid halen van 75 kilometer per uur. Het amperage wat bij vol gas door het systeem gaat is zo hoog dat de stroomdraden en accu's lekker heet worden. Ik gebruik Deans Connectors die je moet solderen aan de accu's, goed solderen is zeer belangrijk anders breekt de connector op de soldeerverbinding af, zoveel ampere moet deze vewerken! Het is geweldig om te zien hoe snel deze boot over het water gaat en hoe wendbaar hij is.

Update: Ik heb nu 2 x 8000mAH Lipo Accu's en de Aquacraft UL1 gaat nog sneller! Na 10 minuten racen zijn de Dean connectors die de lipo's verbinden wel erg heet, dit kan niet lang goed gaan zo. Ik denk dat ik de waterkoeling ook langs de Dean connectors ga laten lopen. Doe ik dit niet dan zullen de soldeerpunten het na een paar keer racen gaan begeven en is de Aquacraft "Dead in the water"!

Dit YouTube filmpje is gemaakt door mijn dochtertje Mila (8) die dit gefilmd heeft met haar Sony digitale fotocamera.

Binnenkort waarschijnlijker nog leukere filmpjes want ik heb een Albrecht Mini DV 100 WP waterdichte camera besteld. Deze camera met de zeer geringe afmeting van 68mm bij 19mm kan perfect op deze boot gemonteerd worden.

Toys for boys

De eerste RC boot op het filmpje is de Acuacraft SuperVee 27

Specificaties Aquacraft UL-1

Hull Length: 27 in (685 mm)
Overall Length: 29.25 in (745 mm)
Beam: 14.25 in (360 mm)
Overall Height: 6.75 in (170 mm)
Weight: 4.88 lb (2,210 g)
Requires: (2) 7.4V, Minimal 3200mAh LiPo batteries

Water-cooled, 36-56-2030kV Brushless Marine Motor
The 6-pole, 36-56-2030kV brushless motor is an AquaCraft design created exclusively for the UL-1 and high-speed hauling. Includes gold-plated, 4 mm motor plugs to boost efficiency.

Waterproof, Water-cooled 60A ESC
Inside its aluminum case, the UL-1 ESC is waterproof, water-cooled and capable of handling 60A current loads with ease. While compatible with NiCds and NiMHs, it offers two safety features tailored just for LiPo packs: a "stutter bump" warning at 12V and automatic cut-off at 11.6V.

2.4GHz Tactic Radio System
The 2.4GHz system in the UL-1 is hard to beat for convenience and control. 2.4GHz tech makes it virtually interference-free and supremely dependable and on-board gear is factory-installed for time-saving ease.

Maandag 24 Mei 2010 - 09:04:44

Ziggo groeit maar komt beloofde snelheid niet na!

Door: , , Categorie: Bwired

Sinds Augustus 2009 heb ik naast mijn ADSL aansluitingen (XS4all en Telfort) ook de snelste versie kabelinternet All in One Extra van Ziggo. Destijds heb ik dit gedaan omdat in de stad waar ik woon (Den-Bosch) geen enkele beweging was op het gebied van glasvezel. Op dit moment is dit helaas nog steeds zo en kan ik met ADSL dus geen hogere snelheid dan 8 Mbit/s up en 1 Mbit/s down krijgen, heeft te maken met de afstand (3.5km) van de centrale.
In een mijn blog van Augustus 2009 gaf ik dit ook al aan en zei ook de kabelmaatschappijen zouden gaan winnen als deze trend zo door gaat. Dit laatste lijkt ook die kant op te gaan want vandaag heeft Ziggo bekend gemaakt dat het aantal Internetklanten flink is gegroeid (bron: Tweakers Nieuws).
Voor triple play heb je mijns inziens in een gezinssituatie minimaal 20 a 25 Mbit/s down nodig wil alles een beetje smooth werken.
Mijn Ziggo internet verbinding werkt sinds augustus 2009 behoorlijk goed maar de snelheid zit nog steeds op ongeveer 45 Mbit/s down en 4.5 Mbits/s up (zie foto), met de nadruk op "nog steeds"!
Ziggo had mij beloofd dat ik in december 2009 zou overgaan op 80 Mbit/s down en in februari 2010 naar 120 Mbits/s down. Deze belofte komt Ziggo tot op heden nog steeds niet na, sterker nog als je refereert aan deze afspraak dan willen ze je niet eens een planning afgeven en word je afgescheept met de meest vreemde antwoorden. Ook op de website van Ziggo verdwijnen de aankondigingen van de snelheid verhoging naar de achtergrond en zijn bijna onvindbaar! Toen ik aangaf dat ik mijn Ziggo zou gaan opzeggen kreeg ik de volgende mail:

"Inmiddels is bekend geworden dat wij de snelheidsverhoging naar 80 MB overslaan en deze zomer direct overgaan naar 120 MB in uw woonplaats. Een exacte datum kunnen wij u op dit moment helaas nog niet geven."

Over klantenbehandeling gesproken! Ziggo heeft dus duidelijk (technische) problemen om de snelheid van glasvezel te gaan evenaren. Ik ben benieuwd of ze het deze zomer (planning) gaan halen, keep you posted!

Dinsdag 18 Mei 2010 - 19:01:05

Nemef Radaris Evolution electrisch deurslot met RFID op Bwired

Door: , , Categorie: Bwired

Sinds enkele maanden heb ik een Radaris Revolution electrisch slot met beslag van Nemef op de voordeur van het Bwired huis.
De Radaris Evolution opvolger van de Radaris Comforte, is een elektro-mechanisch slot gecombineerd met een elektronisch beslag en is inbraakwerend (SKG***). Ik vind de Radaris Evolution innovatief maar vooral een erg handig deurslot.
Door de combinatie van veilig (3 punts slot sluiting) en het gemak van niet meer een sleutel te hoeven gebruiken is het slot bijna direct geaccepteerd door mijn familie. Dit laatste is mijn inziens één van de belangrijkste aspecten m.b.t. Domotica, als de geautomatiseerde oplossing niet handig, onbegrijpbaar of meer handelingen tot gevolg heeft zal het vaak niet of moeilijk geaccepteerd worden. De acceptatiegraad van de Nemef Radaris Evolution is dan ook heel hoog, zo kun je het slot openen met toegangsdragers zoals de transponderkaart, keyfob, afstandbediening maar ook nog met de originele huisdeur sleutel. De deur gaat niet vanzelf open, het slot wordt ontgrendeld waarna je de klink naar beneden kunt duwen en de deur kunt openen. Wacht je te lang dan gaat de deur weer automatisch op slot (tijd instelbaar).

Aan de buitenkant van het slot zit de RFID reader maar alle elektronica zit natuurlijk aan de binnenkant van het slot. De RFID reader (zie foto) geeft d.m.v. van LEDS (rood en groen) en door een piepsignaal aan of het slot ontgrendeld wordt.
Alle toegangsdragers (keycard, keyfob en afstandbediening) werken samen met de RFID reader. Mijn afstandbedieningen zijn namelijk ook voorzien van RFID tags dus werken op RFID maar ook als zender. Houd je één van de toegangsdrager voor de RFID reader dan zal het slot voor 5 seconden ontgrendeld worden. De kleine 3 knops afstandbediening werkt over een grotere afstand en ontgrendelt het slot standaard voor 10 seconden. Het slot zelf werkt op 2 AA alkaline/lithium batterijen die gemakkelijk meerdere jaren (Max 5 jaar of 45.000 openingen) meegaan en het slot geeft maanden van te voren al aan dat de batterijen vervangen moeten worden. Het slot is zo veilig dat; stel dat je de batterijen niet vervangt of er gebeurd een andere calimiteit je het slot altijd nog met de sleutel kunt open maken!

Ik heb de kleine Mifare RFID Tag ook ergens anders in gestopt zoals bijvoorbeeld in mijn horloge of GSM, staat wel stoer de deur te openen door je horloge of GSM er voor te houden. De tags moeten eigenlijk nog wat kleiner worden dan kan ik deze RFID tag in mijn arm laten zettenAlle toegangsdragers moeten natuurlijk aangemeld worden bij het slot, alleen dan kun je binnen. Verlies je een afstandbediening of mag iemand niet meer binnen dan kun je de toegang (autorisatie) eenvoudig intrekken.
Het slot staat standaard zo ingesteld dat als je van binnen naar buiten wilt dit kunt doen door de klink naar beneden te drukken, dus openen zoals je een normale deur ook open maakt. Ik heb het echter zo ingesteld dat je de toegangsdragers of sleutel ook moet gebruiken om van binnen naar buiten te kunnen. Dit is nog veiliger en zeker als je kleine kinderen hebt, die kunnen dan niet zomaar de deur open maken. Nadeel bij deze instelling is wel dat als je de RFID tags standaard gebruikt, je deze niet kunt gebruiken om naar buiten te kunnen gaan, hiervoor kun je de afstandbediening of sleutel wel gebruiken of je kunt, zoals in mijn geval een extra externe NEMEF NE39 RFID reader installeren (Links op foto naast Visonic Alarm paneel). Voor mijn setting zou het handig zijn als er ook een RFID reader aan de binnenkant van het slot zat.

Voor realtime actie (logging) van de Nemef Radaris Evolution (RF Module) kijk hier

De NEMEF NE39 is een RFID Reader waarop je op dezelfde manier als de RFID reader op het slot (deur) de toegangsdragers kunt aanmelden. Dus alle logica om de autorisatie te kunnen uitvoeren zit ook in deze RFID reader. Als de autorisatie klopt dan schakelt de NE39, via een relais op potentiale ingang de NEMEF Zendunit (foto) in die vervolgens draadloos het openingssignaal naar het slot op de deur stuurt. De communicatie van deze module is one-way, NEMEF is echter bezig met een tweeweg module die o.a. ook de status van het deurslot kan ontvangen (meer hierover volgt). De Nemef Zend-Unit heb ik natuurlijk ook aangesloten op mijn Bwired Domotica systeem en kan ik op afstand via Internet of via mijn mobiel of met de Philips Pronto de deur openen.


Ik had nog geen driepunts slot in mijn deur, op de foto het infrezen van een 3 punts Nemef slot.
Nemef 3 punts Slot wordt in de deur geplaatst
Nemef binnen- en buitenschild met connectors

Voor het goed en goedkoop infreezen (inzetten en stellen) van een 3 puntslot zoals bijvoorbeeld de Nemef Radaris of andere soortgelijke sloten is voor omgeving Brabant de Engelse Timmerman een prima keuze.

See also my review on my Domoticaforum Europe.

Nemef Radaris Evolution op Youtube

Ik gebruik de Radaris Evolution natuurlijk in een standalone opstelling wat in een normaal woonhuis meestal voldoende is. De Radaris Evolution kan echter ook in een online versie geleverd worden tot een volwaardig online toegangsbeheersysteem.
Zie hieronder alle mogelijke toeapssingen:

Stand alone
• In de stand-alone versie worden nieuwe toegangskaarten, keyfobs en afstandsbedieningen op een eenvoudige wijze bij het beslag ingeleerd.
• Voor het inleren van toegangskaarten en afstandsbedieningen wordt gebruik gemaakt van programmeerkaarten.
• De stand-alone uitvoering werkt geheel zelfstandig zonder beheersoftware.
• De stand-alone versie is uitermate geschikt voor de woningbouwsector.
• De stand-alone versie kan achteraf eenvoudig geüpgrade worden naar een offline of online versie.

Offline
• In de offline versie worden toegangskaarten, keyfobs en afstandsbedieningen met behulp van software op de PC en het programmeerapparaat bij het beslag ingeleerd.
• Het programmeerapparaat draagt de informatie draadloos aan het beslag over.
• Het programmeerapparaat krijgt zijn gegevens van de Security Management applicatie op een PC.
• De offline versie kan zeer eenvoudig worden gecombineerd met de online versie.

Online
• Het Radaris Evolution® online systeem maakt Radaris Evolution tot een volwaardig online toegangsbeheersysteem.
• Er wordt gebruikt gemaakt van Access Points.
• De online versie communiceert draadloos met het beslag via Radaris Evolution Access Points.
• Het beheer van de totale oplossing wordt uitgevoerd via de Security Management applicatie op een PC.
• Doordat de toegangsrechten in de database van het beslag staan, blijft de toegangsverlening ook bij stroomuitval en/of verbroken verbinding gewaarborgd.
• Maakt voor veiligheid gebruik van AES versleuteling op alle verbindingen.
• Communiceert database mutaties, event logging en status informatie vrijwel realtime.
Standaard wordt Radaris Evolution met stand-alone functionaliteit geleverd. Met behulp van zogenaamde licentie kaarten is het beslag zonder demontage van functionele modus te veranderen. Zie ook hier


Nemef Radaris Evolution Documentatie:

Nemef Radaris Evolution Pdf
Configuratie handleiding Nemef Radaris Evolution Pdf
Montage handleiding Nemef Radaris Evolution Pdf
Specificaties Nemef Radaris Evolution
Nemef NE39 Installatiehandleiding V1.0 Pdf
Nemef NE39 Configuratiehandleiding V1.0 Pdf
Handleiding Nemef afstandsbediening AB3K2 Pdf
Technische Tekening Nemef Radaris beslag Pdf
Aansluitschema Nemef Zendunit Pdf
Handleiding 5670-01 opbouw Nemef Radaris Pdf


Nemef Radaris Evolution Specificaties:

Buitenschild
Afmetingen: 310 mm x 50 mm x 12 mm (l x b x d)
Materiaal: aluminium met polycarbonaat en nylon onderdelen
Sloten: Nemef 4918, 4928, 4938, 5118 of 5128
Kaartlezer technologie: Mifare, in de buitenschild is alleen de antenne aanwezig
Frequentie RF interface kaartlezer: 13,56 MHz
Beschermingsklasse: IP65
Bedrijfstemperatuur: -20 tot +50 °C
SKG classificatie: SKG***, zelfstandig 5 minuten inbraakwerend
NEN5096 classificatie: Klasse 3

Binnenschild
Afmetingen: 310 mm x 50 mm x 17 mm (l x b x d)
Materiaal: aluminium met polycarbonaat en nylon onderdelen
Sloten: Nemef 4918, 4928, 4938, 5118 of 5128 series
Voeding: 2 AA alkaline/lithium batterijen
Levensduur batterijen: tot 45.000 openingen of maximaal 5 jaar
Kaartlezer technologie: Mifare, antenne in buitenschild
Frequentie RF interface kaartlezer 13,56 MHz
Communicatie interface: RF, voor communicatie met Access Point, programmeerapparaat of afstandsbediening
Frequentie RF comm. interface: 868 MHz
Beschermingsklasse: IP50
Bedrijfstemperatuur: -10 tot +50 °C
Maximale luchtvochtigheid: + 90% niet gecondenserend

Capaciteit
Kaarten/afstandsbedieningen: maximaal 2.000 per deur
Weekschema's: maximaal 32 per deur
Profielen/gebruikersgroepen: maximaal 500 per deur
Boekingsbuffer: maximaal 250 events per deur

Kaartspecificaties
Technologie: Mifare Classic/MiProx AES
Mifare Application Directory (MAD): Standaard gebruik van MAD
Vaste sector: bij ontbreken van MAD gebruik van sector 7
Toegangscode: beveiligd met een AES-CMAC
Beveiliging van sector: AES encrypted Diversity Keys (voor iedere kaart een andere sleutelsets)
AES sleutel: 128 bits
Frequentie RF interface kaartlezer: 13,56 MHz

Afstandsbediening
Type: Nemef Radaris afstandsbediening of Radaris zendunit
bediening
RF frequentie: 868 MHz
Beveiliging: Rolling code en encryptie met een 128 bits sleutel

Zondag 16 Mei 2010 - 23:01:45

Dell 3008WFP 30 inch LCD Monitor

Door: , , Categorie: Bwired

Ik heb twee van deze jongens ingeruild voor een iets grotere Dell 3008WFP 30 inch (76 cm) LCD monitor

Op de foto is moeilijk te zien hoe groot deze monitor eigenlijk is, het toetsenbord wat er voor staat is een full size keyboard en er naast staat een Apple Mac Mini Snow Leopard Server. Je kunt ook op de foto klikken voor een fullsize image. Op het scherm die een standaard resolutie heeft van 2.560 x 1.600 zie je dat deze gemakkelijk vier Internetpagina's in de browser kan laten zien.

Mijn normale PC kan deze resolutie niet aan, je hebt hiervoor namelijk een Dual Link DVI aansluiting nodig. Het maximale wat ik zonder dual DVI kan halen is op dit moment 2.048 x 1536. Om de hoogste resolutie te halen komt de Apple Mac Mini Server in beeld, dit kleine staaltje van techniek kan met behulp van de Mini DisplayPort-naar-dual-link-DVI-adapter de hoogste resolutie perfect aan!
Kortom het kan niet groot genoeg voor mij, zeker tijdens het programmeren is dit erg handig. Ook een groot voordeel vind ik de USB en Dell Soundbar AX510 die geregeld worden via de monitor. Normaal vergeet je altijd je speakers en USB connecties uit te zetten en verbruiken die dus onnodig de hele dag stroom. Zet ik mijn monitor uit dan schakelt alles wat aangesloten is via de monitor ook automatisch uit, dus ook de wireless receiver voor muis en toetsenbord.

Enkele specificaties:

Aansluitingen: Analoog, 2 x DVI-D (digitaal)4 met HDCP, HDMI, S-Video, Component, Composiet en DisplayPort.
Afmeting is 48 x 70 x 24 cm (HxBxD) en weegt 10.7 kilo.
Pixelpitch is 0,2505 mm, 8 ms (grijs naar grijs)

High-definition 76 cm(30") beeldscherm — Biedt een uiterst hoge resolutie en prachtige kleuren voor makers van digitale content, ontwerpers, video, gaming en entertainment.

Standaardresolutie van 2.560 x 1.600 — Biedt tot 77% meer inhoud vergeleken met 61 cm(24") monitoren van Dell.

Dynamische contrastverhouding van 3.000:1 — Biedt diepere donkere tinten voor scherpere beelden, heldere tekst, betere kleurverzadiging en meer details voor HD-entertainment.

Echte HD: 1080p — Biedt ondersteuning voor een hogere definitie dan HDTV (High-Definition Television) en wordt geleverd met een geïntegreerde HDMI-aansluiting.

Dell TrueColor-technologie — Een NTSC-kleurenbereik van 117%2voor rijke, levensechte beelden met een nauwkeurige kleurweergave voor betere, intensere kleuren; kan tot Adobe 98-kleurenstandaard ondersteunen.

Uitgebreide connectiviteit — Zeven verbindingsopties: VGA, DVI-D met HDCP, HDMI, S-Video, Componentvideo, Composietvideo en DisplayPort bieden u tal van aansluitingsmogelijkheden.

Hypermodern design — Met een behuizing van geborsteld aluminium, een glazen voet en de door Dell-gepatenteerde cantileverarm ziet de Dell 3008WFP er aan alle zijden even prachtig uit.

Zie hier een full review van de Dell 3008WFP

Maandag 10 Mei 2010 - 22:46:27

Nemef Radaris Comforte in Centerparcs Frankrijk

Door: , , Categorie: Bwired

De honderden vakantiehuisjes hier op het vakantiepark Lac d'Ailette in Frankrijk beschikken over een Nemef Radaris electrisch voordeurslot met een Simac RFID reader. Je heb dus geen sleutel nodig om binnen te komen maar een pasje die je even voor de reader moet houden voor identificatie. Als je binnen mag wordt het slot voor 5 seconden ontgegrendeld en kun je dus binnen, wacht je te lang dan gaat het slot weer automatisch dicht.
Ik heb op de Bwired voordeur een betere totaal oplossing van Nemef, namelijk de Nemef Radaris Evolution. Dit type electrisch slot van Nemef heeft standaard een RFID Reader ingebouwd waardoor een externe RFID reader van Simac of andere leveranciers niet meer nodig is.
In een volgend blog zal ik meer vertellen over de mogelijkheden van de Nemef Radaris Evolution die ik gebruik op mijn voordeur. Dit electrische slot is namelijk erg gemakkelijk in het gebruik, geeft heel veel gemak en is veilig (Buitenschild heeft SKG***)!
Op mijn Domoticaforum kun je ook een verslag lezen.

Vrijdag 7 Mei 2010 - 13:02:22

Ook in Belgie stroomverslinders op de snelweg

Door: , , Categorie: Energieverspilling

Onderweg naar Frankrijk kom ik op de Belgische snelwegen weer genoeg onnodige stroomvreters tegen. De Belgen kunnen er dus ook wat van, het is wel bewolkt maar ik kan je verzekeren dat het aanstaan van deze lantarenpalen niets uithaalt om 1 uur in de middag. Verschillende kilometers lange trajecten met brandende lantarenpalen geeft aan dat de belgen nog genoeg Euro's hebben :-)
Hier het totaaloverzicht tot nu toe.Blogs (387)

Categorie├źn

Blog Collection

Administrator login Admin Login

    Username:

    Password:

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.

Top Blogs