Bwired Home Online home in the Netherlands

Donderdag 17 Mei 2012 - 14:41:00

Record aan zonne-energie in Duitsland

Door: , , Categorie: Bwired

Door het zonnige weer en de snelle opmars van zonnenpanelen heeft Duitsland een record in zonne-energie opbrengst gebroken. Vrijdagmiddag leverden de zonnepanelen in Duitsland voor het eerst meer dan 20.000 megawatt.

22.000 megawatt komt overeen met de productie van ruim 20 kerncentrales, meldde energiebureau IWR in Münster zaterdag. De raming is gebaseerd op gegevens van de stroombeurs EEX in Leipzig. Volgens het bureau is er geen ander land op aarde waar zonnepanelen meer dan 20.000 megawatt stroom tegelijk produceren.

Het record werd mogelijk door de uitbreiding van het aantal panelen en het zeer zonnige weer. Op dezelfde dag een jaar geleden was de opbrengst 14.000 megawatt aan zonne-energie.

Ook geeft deze opbrengst in Duitsland wel aan dat zonnepanelen heel goed mee kunnen helpen, zoniet de oplossing zijn voor het steeds groter wordende energieprobleem.

In Nederland help ik mee, mijn record op die vrijdag was 6KWh en totaal leveren mijn 5 panelen ongeveer 1200KWh per jaar op
Ik ben wel van plan mijn string zonnepanelen nog dit jaar uit te breiden met dezelfde Tendens panelen. Mijn vorige array zonnepanelen kwamen van Met De Zon, die nog steeds het goedkoopste zijn.

Dinsdag 15 Mei 2012 - 21:01:50

Telecomaanbieder AT&T stapt vol in de domotica business

Door: , , Categorie: Bwired

AT&T in Amerika stapt als een van de eerste telecomaanbieders in Huis automatisering (Domotica).

AT&T heeft voor deze nieuwe activiteiten zelfs een aparte divisie opricht. Digital Life Services zoals de dienst heet gaat twee typen diensten leveren: beveiliging en automatisering van huishoudens.

De domotica producten die ze gaan leveren zijn :

Licht controle
Verwarming en Airco
Smart metering, ook op stopcontact niveau
Motions sensors
Glas sensors
Temperatuur
Water Sensors
Deur en Raam Sensor
Smoke Sensors
Camera's voor binnen en buiten
Automatisch deursloten (RfID)

Kortom al een behoorlijk pakket en alles is ook te besturen via Tablets zoals de iPad of smartphones.

Dat Telecom aanbieders deze markt betreden is heel begrijpelijk, ze zitten namelijk al binnen bij de klant met breedband, tv of mobiel. Het aanbieden van home automation diensten is een logische aanvulling. In Nederland zijn de energie leveranciers zoals Nuon, Eneco en Essent druk bezig ook deze markt te veroveren en lopen hier vooruit op telecomaanbieders zoals als KPN. De slimme thermostaat en smart metering is al lang niet meer het enige wat ze doen!

Blogs (387)

Categorie├źn

Blog Collection

Administrator login Admin Login

    Username:

    Password:

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.

Top Blogs