Bwired Home Online home in the Netherlands

Zaterdag 30 Juni 2007 - 14:56:35

Digital Street doet naam eer aan!

Door: , , Categorie: Div

Ik dacht vlak voor de vakantie even een nieuwe videocamera op te halen bij Digitalstreet.nl. Ja hoor zei de verkoper, je kan hem makkelijk komen ophalen in Beuningen. Beuningen of all places? Van ver kwamen ze naar deze shop met om de digitale gadgets op te halen. Gelukkig was mijn Harddisk camera de JVC MG575 nog op voorraad. Leuke van deze camera is dat als je hem koppelt aan je PC deze direct als harddisk (40GB) zichtbaar wordt en je de videobestanden eraf kan plukken.

Zaterdag 30 Juni 2007 - 13:31:33

Polo 1.4

Door: , , Categorie: Div

Ik een nieuwe auto, het meisje er ook een! Nee alle gekheid op een stokje, de vorige Polo was al 9 jaar oud en ook al stond er slechts 52000km op de teller werd het tijd voor een nieuwe. Deze Polo is net een jaartje oud dus kan ze er weer even tegen. Toevallig hebben we beide dezelfde kleur nu Jammer dat ik de foto niet helemaal goed heb genomen, achter de nieuwe staat namelijk onze oude Polo.

Vrijdag 29 Juni 2007 - 20:11:30

Een nieuw familielid

Door: , , Categorie: Div

Deze kleine hummel (Tommie) is sinds kort in de familie opgenomen. Nee, niet bij ons thuis al zouden de meisjes dat graag willen. 8 weken is deze Maltezer leeuw, groot worden ze niet, de schofthoogte van dit ras ligt tussen de 20 en 25 centimeter en het gewicht ligt rond de 4 kilogram. Heel leuk voor op de foto toch...Dinsdag 26 Juni 2007 - 09:08:14

Microsoft Technet roundup in het Evoluon te Eindhoven

Door: , , Categorie: IT

Vandaag presentaties van Microsoft in het Evoluon. Het gebouw ziet er aan de buitenkant als een vliegende schotel uit, echter van binnen is alles sterk verouderd en doet mij zeker niet denken aan science fiction. Oude 21 inch terminals die destijds hightec waren staan er nu nog steeds. Maar daar kwam ik niet voor, ik ben nu weer helemaal op de hoogte van de laatste technologieen van Microsoft. Erg jammer dat ik het pas over een paar jaar op mijn werk kan toepassen, ach ja voorlopig voor Bwired er mee aan de slag :-)

Dinsdag 19 Juni 2007 - 15:36:48

Golf 2.0 GTI DSG

Door: , , Categorie: Div

Vandaag is mijn nieuwe auto opgeleverd. Het meest blij ben ik met de DSG automatische versnellingsbak. Eindelijk niet meer koppelen in de files, wat een stukje techniek, bijna alles is automatisch tegenwoordig. Nederlanders geven veel uit aan luxe in de auto, maar luxe in huis (domotica) is nog steeds ver te zoeken. Zo lopen de meeste mensen s'avonds nog steeds door het huis om alle lampen aan en uit te doen :-) De verlichting van je auto gaat automatisch aan en als je uitstapt blijven ze nog even aan om je licht en zicht te verschaffen.

Dinsdag 19 Juni 2007 - 13:56:45

133000 kiliometers in 4 jaar

Door: , , Categorie: Verkeer

De afgelopen 4 jaar heb ik 133000 zakelijke kilometers gereden. Afscheid nemen van mijn Audi A4 diesel was niet zo moeilijk, kijk op het volgende plaatje naar de opvolger :-)

Maandag 18 Juni 2007 - 16:55:40

Files

Door: , , Categorie: Verkeer

Maandag 18 Juni 2007 - 10:03:13

Microsoft Keynotes van Toney Krijnen

Door: , , Categorie: IT

De keynotes worden zoals gewoonlijk weer door Tony Krijnen verzorgd. Tony werkt als IT Pro Technology Advisor bij de MS Platform group. Hoogtepunt van de keynotes was een demo van de Office Communication Server. Een live meeting met een 360 graden camera liet zien dat alle personen in beeld waren en de spreker automatisch in een groter frame. Ik zie leuke relaties en mogelijkheden om mijn domotica projecten te koppelen aan de Office Communication server.

Maandag 18 Juni 2007 - 09:58:13

Microsoft Technet Live in de RAI Amsterdam

Door: , , Categorie: IT

Vandaag startte Microsoft met een geheel vernieuwde technet briefing: Microsoft Technet Live. Technet Live biedt een uitgebreid evenement met vele tracks en sessies met veel diepgang en hands on. Ik ben benieuwd wat het gaat worden, veel nieuwe producten zoals Windows Server 2008 en Office communication server zullen besproken worden. Het verkeer was zoals gewoonlijk dikke ellende, gelukkig was ik net op tijd voor de keynotes.

Zondag 17 Juni 2007 - 16:27:02

De meerkoeten hebben weer jongen

Door: , , Categorie: Div

Dit paartje wat altijd rond mijn huis zwemt, heeft wederom 6 kuikens. Het nest hebben ze deze keer aan de zijkant van mijn huis in het water gebouwd van riet en waterplanten. Meerkoeten broeden gemiddeld 21 tot 25 dagen. De jongen worden door beide ouders begeleid en kunnen na ongeveer 8 weken vliegen. Ze kunnen 2 tot 3 keer per broedseizoen een nest jongen groot brengen.

Zondag 17 Juni 2007 - 00:53:02

Xanura Domotica modules

Door: , , Categorie: Bwired

Ik heb nog wat te doen in mijn vrije tijd, deze zogenaamde Xanura modules moet ik namelijk nog inbouwen. Xanura maakt gebruik van het bestaande lichtnet en werkt met elk type schakelmateriaal. Door deze modules (verzend- en ontvang-componenten) onzichtbaar achter de bestaande schakelaars en wandcontactdozen te monteren kunnen schakelcommando's, statusinformatie etc. over het bestaande lichtnet worden verzonden. Er zijn veel verschillende modules.


Vrijdag 15 Juni 2007 - 18:00:55

Axis 241Q Streaming Videoservers

Door: , , Categorie: Bwired

Voor het streamen van de camera's op Bwired die geen IP Webserver hebben gebruik ik de AXIS 241Q. Deze videoserver heeft de mogelijkheid om 4 camera's te streamen en kan gelijktijdig Motion JPEG en MPEG-4 aan. Ook heeft deze videoserver een volledige API interface waarmee je bijna alles softwarematig kan aansturen. Ik heb nog 4 ingangen vrij dus ik kan nog even vooruit.

Maandag 11 Juni 2007 - 18:35:33

De ABNAmro bank in de Efteling

Door: , , Categorie: Div

Zoals gewoonlijk vertrokken we weer als laatste uit de Efteling, dat heeft soms ook voordelen. De bank is eindelijk vrij om rustig foto's te maken. Je moet wel heel goed kijken om mijn meisjes op deze enorme bank te zien (klik op de foto). Waarschijnlijk zullen ze deze bank binnenkort wel moeten aanpassen.
Maandag 11 Juni 2007 - 14:28:12

Foto vanaf de Pagode in de Efteling

Door: , , Categorie: Div

Een vergezicht vanaf de Pagode vanuit de Efteling. Deze vliegende tempel in Thaise stijl, draait tijdens de vlucht langzaam rond. De tempel strekt zich uit tot 45 meter boven de grond en heeft een doorsnede van 16 meter. De arm van de Pagode weegt 225 ton en is hydraulisch aangedreven. Een foto maken met mijn gsm en die direct wordt verzonden naar mijn website en vervolgens ook direct online te zien is blijft altijd leuk! Ja ik ben een gadget freak :-)Maandag 11 Juni 2007 - 12:53:06

Efteling attractie De Vliegende Hollander

Door: , , Categorie: Div

De allernieuwste attractie van de Efteling is de Vliegende Hollander. We zijn er helaas niet in geweest, de wachttijd van 30 minuten was voor ons iets te lang. De attractie heeft een totale oppervlakte van 17000 m2, maximale G-kracht: 2G (2x je lichaamsgewicht), heeft ruim 20 miljoen euro gekost, heeft een totale lengte van 420 meter en een maximale snelheid van 70 KM per uur. Op de foto zie je wat een splash de finale slot te weeg brengt. Bekijk de vliegende Hollander live op webcam en klik de onderstaande link.


Maandag 11 Juni 2007 - 11:53:03

Efteling attractie De Pirana

Door: , , Categorie: Div

Opa had deze keer pech en was behoor nat geworden in de Pirana. De woestwaterrivier in Incastijl opende haar poorten in 1983. In deze 350 meter lange rivier bereik je in 6 a 7 minuten weer het eindpunt. In de rivier zit 35.000 m3 water, vier pompen, vier stroomversnellingen en vier watervallen.
Maandag 11 Juni 2007 - 10:42:01

De Efteling bestaat 55 jaar

Door: , , Categorie: Div

31 mei 2007 was het precies 55 jaar geleden dat de Efteling geopend werd. Wij zijn er ook al tientallen keren geweest en lopen ons iedere keer weer helemaal suf. De Efteling is een prachtig park maar vergeleken met de overige parken in Europa is het erg ruim van opzet! Voor een Domotica freak zijn de attracties en de manier waarop ze functioneren natuurlijk erg interessant. Schakelen en meten op de milliseconden zijn bij dit soort attracties van essentieel belang. Volgende maand bezoek ik ook weer Gardaland in Italie.

Woensdag 6 Juni 2007 - 16:59:19

Afscheid JP

Door: , , Categorie: Werk

Collega JP gaat na 19 jaar KPN verlaten. Allereerst gaat hij voor een aantal maanden op reis, daarna zal hij zich gaan vestigen in Spanje en daar ook werk zoeken. JP is de vijfde van links op de foto (blondie) met die dikke fles 18 jaar oude Bunnahabhain whisky voor zijn neus :-) Samen met JP ben ik (1e van links) meerdere keren naar India geweest m.b.t. IT offshoring projecten. We hebben een leuke doch hectische tijd mee gemaakt, Adios Muchacho, drink niet te veel en vergeet je weblog niet bij te houden!

Dinsdag 5 Juni 2007 - 16:34:09

Prins Claus Plein Den-Haag

Door: , , Categorie: Verkeer

Het Prins Clausplein is een verkeersknooppunt voor de aansluiting van de autosnelwegen A4 en A12 bij Den Haag. In het begin van de jaren 80 is men begonnen aan de bouw van dit knooppunt dat de beruchte rotonde bij Voorburg moest vervangenen en sinds 1985 in gebruik. Altijd weer blijft dit knooppunt mij fascineren ook al kom ik er regelmatig langs. Ook moet je hier altijd goed opletten want vaak staan ze hier met flitsapparaatje achter een van de pilaren.

Maandag 4 Juni 2007 - 17:25:45

Kijkers op de A28

Door: , , Categorie: Verkeer

Op de A28 van Utrecht naar Amersfoort ten hoogte van Den Dolder was het weer zo ver. Een aantal vrachtwagens hadden een botsing veroorzaakt. Deze had behoorlijke neusschade, lijkt erop dat de chauffeur tijdens het mooie weer een tukje is gaan doen! Het geluk is dat de botsing niet aan mijn kant van de weg was, ik was namelijk op weg van Amersfoort richting Utrecht. helaas, iedereen wil graag kijken dus ook ik had 5 km, dan ook maar ff meekijken en dit kiekje schieten :-)

Blogs (387)

Categorie├źn

Blog Collection

Administrator login Admin Login

    Username:

    Password:

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.

Top Blogs