Bwired Home Online home in the Netherlands

Maandag 30 Juni 2008 - 01:47:37

Network Attached Storage Backup

Door: , , Categorie: Bwired

NAS, of te wel Network Attached Storage is de laatste tijd erg in opkomst. NAS staat voor een opslagmedium dat aan je netwerk is gekoppeld. Met andere woorden: een klein kastje met een harddisk erin die gemakkelijk op een vrij netwerk poortje op je bestaande router kunt aansluiten. Alle computers die op je netwerk zijn aangesloten kunnen verbinding maken met de NAS, gedeelde bestanden zoals documenten, films, foto's of muziek kunnen dan ook gemakkelijk worden benaderd.
Het alle belangrijkste voor mij is de backupfaciliteit van de NAS. Met behulp van het programma SyncBackSE wordt iedere nacht al mijn gewijzigde data veilig gesteld. Niet een volledige backup maar gewoon slim kijken wat er is veranderd en alleen die data backuppen naar de NAS. Mijn NAS is een Western Digital World Edition met een capaciteit van 1TB (1000GB) en een Gigabyte LAN aansluiting. De Western Digital is niet de aller-snelste op zijn gebied maar meer dan voldoende voor het maken van een backup en bijvoorbeeld een video te streamen naar mijn Mediacenter. Voordeel is ook dat deze NAS heel laag in het stroomverbruik is, Western Digital maakt hiervoor gebruik van de nieuwe Green Power Harddisk type WD10EACS die maar liefst 40% zuiniger in het gebruik zijn (idle 4 Watt, Read/Write 7.5 watt).
Natuurlijk kun je ook gewoon Backup Online gebruiken, een provider zorgt dan voor het opslaan van je backup bestanden op zijn server. Backup Online heeft echter een aantal nadelen, een ervan is dat het heel erg traag is, dit heeft te maken met de lage upload snelheid van een Internet verbinding. Zodra Nederland gemigreerd is naar glas (Fiber to the home) zal Backup- en Software online mogelijk een succes worden.
Op de foto zie je de NAS die ik gebruik en natuurlijk heb ik al gekeken wat er allemaal in zit. Voor extra koeling laat ik de kap er maar af, staat ook leuker :-)
Het witte kabeltje wat je boven naar de drive ziet lopen is een temperatuursensor, toch even kijken hoe warm de drive wordt natuurlijk.

Zondag 29 Juni 2008 - 00:48:38

Mijn Top 5 Tech Podcast

Door: , , Categorie: Tech

Dat ik naar een normale radio uitzending luister komt niet veel meer voor. Steeds meer luister ik naar een Podcast in de auto als ik naar of van het werk rijd. Een Tech video kijken op mijn Apple Ipod Touch komt ook al steeds vaker voor.
Van jongs af aan wilde ik al alles weten over techniek en computers. Podcast is een geweldige manier om over van alles en nog wat op de hoogte te blijven. Zo luister ik dus al heel wat jaren luister naar de verschillende Podcast programma's, hier is mijn top 5 Tech Podcast met de bijbehorende RSS feeds.

Mijn Top 5 Tech Podcast:
1. This week in Tech (TWIT) RSS
2. Windows Weekly RSS
3. GeekBriefTV RSS
4. Tekzilla RSS
5. Leo Laporte The Tech guy RSS

Sleur de RSS feed in ITunes or whatever je gebruikt voor downloaden and you are set for hours of Tech info!

Dinsdag 24 Juni 2008 - 00:01:45

I love the guys from Dell.

Door: , , Categorie: Tech

Computer fabrikant Dell staat bekend om zijn goede service en dat hebben ze vandaag weer eens bewezen. Mijn Dell 2405FPW monitor, die wat rare kuren vertoonde is omgewisseld voor een Ultrasharp type 2408FPW. Op mijn computer gebruik heb ik nu twee van deze schermen, een 48 inch werkblad dus met twee maal een resolutie van 1900x1280. Ook kan ik zonder om te pluggen de schermen op een 2e computer gebruiken. Geweldig hoe Dell dat serviceproces in de klauwen heeft, vandaag gebeld is de volgende dag al geleverd! Op de foto zie je de man van UPC with the goodies.

Maandag 16 Juni 2008 - 23:15:25

Nieuwe computers voor Bwired

Door: , , Categorie: Bwired

Na meer dan 5 jaar trouwe dienst wordt het tijd mijn Dell Precision 650 Workstations te vervangen.
De keuze is gevallen op de Dell Precision T3400 een Core 2 Quad Workstation die zeer geschikt is voor Virtualisatie.

De Dell T3400 heeft de volgende specificaties:

- Intel Core 2 Quad with 1066MHz FSB, 2x 4MB L2 cache
- 8GB dual-channel DDR2 800MHz ECC memory
- NVIDIA Quadro NVS 290 PCIExpress grafische kaart
- Geintegreerde SATA 3.0Gb/s controller met RAID 0, 1, 5 and 10
- Twee Western Digital Raptor SATA 160GB 3.0Gb/s 10000 RPM with 16MB DataBurst Cache type
- Twee Integrated Broadcom 5754 Gigabit Ethernet controller

Het energie verbruik van deze computer, die continue aan staat is ongeveer 100 Watt per uur, toch weer 75 Watt minder dan mijn oude Dell Precision 650. Natuurlijk is 100 Watt per uur best veel maar deze machine moet wat zwaarder zijn uitgerust omdat de Bwired webserver hier ook op komt te draaien. Surf je naar www.bwired.nl in dan kom je dus uit op deze machine. De Bwired hoofdpagina voert meer dan 50 MYSQL queries uit om de pagina samen te stellen.
Als besturings systeem (OS) gebruik ik nu het nieuwe Windows 2008 64bits Enterprise server van Microsoft. Ik ben nu bezig alle software en drivers te migreren van Windows 2003 32bits server naar 2008. Dit is toch wel een behoorlijke klus, hoezo upwards compatible! In praktijk zitten de problemen natuurlijk weer in de details!

Zondag 15 Juni 2008 - 02:43:20

De Dell UltraSharp 2408WFP 24 inch monitor

Door: , , Categorie: Bwired

Vandaag heb ik de Dell Ultrasharp 2408WFP, een 24 Inch TFT breedbeeldmonitor met Displayport / HDMI ondersteuning ontvangen. De specificaties van deze monitor zijn veel belovend, de resolutie bedraagt 1920x1200 (Volledige HD 1080p), de reactietijd 6 ms, de constrastverhouding 1300:1, de helderheid 400 cd/m2 en een kijkhoek van 178, zowel horizontaal als verticaal. Zoals alle high-end monitoren van Dell is ook deze monitor uitgerust met een kaartlezer en een 4-poorts USB 2.0 hub.
De monitor heeft een uitgebreid aanbod van HD-verbindingsopties, zoals VGA (analoog), 2x DVI-D (digitaal) met HDCP, S-Video, Composietvideo, Componentvideo, DisplayPort en zelfs HDMI. Ik gebruik deze monitor via een HDMI DVI kabel op mijn Dell Precision T3400 en dat levert een erg scherp plaatje op! De monitor is ook in hoogte verstelbaar echter 5cm lager dan het vorige model, dit is wel een nadeel!

Vrijdag 6 Juni 2008 - 14:38:27

Zeilen van Lemmer naar Enkhuizen

Door: , , Categorie: Werk

Ieder jaar gaan we met een vast clubje IT collega's iets ondernemen. Zo gaan we dit jaar zeilen op het ijsselmeer met twee boten. De ene boot is van Robert Houtepen en de andere van Rick de Riel. Met beide heren werk ik nu trouwens samen in een IT project. Ik zat als ketelbinkie aan boord bij Robert en met een dikke windkracht 4 haalde we af en toe een snelheid van 7.5 knopen. De prachtige Winner 1120 is 11 meter lang en heeft een zeil oppervlakte van 40 m2 en de genaker die we vandaag gebruikte maar liefst 110 m2. De tocht ging van Lemmer naar Enkhuizen waar we ook overnachten. Ik heb natuurlijk mijn ASUS R2E UMPC bij met een snelle HSDPA Internet verbinding, altijd online, dus ook gelijk een weblog :-) Morgen varen we weer rustig terug naar Lemmer. Op de foto zijn we net aangekomen in de haven van Enkhuizen.

Donderdag 5 Juni 2008 - 09:57:54

Poseidon 1250 Web controller

Door: , , Categorie: Bwired

Voor het meten van temperatuur en vochtigheid gebruik ik sinds kort de Poseidon 1250 1-Wire web controller. Dit apparaatje kan je op je router aansluiten en is vanaf het Internet te bereiken. Vervolgens kun je op eenvoudige wijze de Poseidon 1250 voorzien van meerdere temperatuur- , vochtigheid sensors en schakelcontacten. Het instellen van de sensors en alarmsituaties kan je ook eenvoudig via je web browser instellen. Zo kan de controller bijvoorbeeld een mail versturen als een temperatuursensor een bepaalde waarde bereikt of als er een schakelcontact van status verandert (bijvoorbeeld deur open).
Dit is ook heel erg handig als je bijvoorbeeld een vakantiehuisje in het buitenland hebt, je ben namelijk direct op de hoogte van de status. Als je dan vervolgens nog een IP camera plaatst heb je bijna volledige controle :-). Klik hier voor als je de Poseidon 1250 webserver op Bwired in actie wil zien en hier voor een uitgebreide beschrijving. Nog steeds vind ik het altijd leuk om te vertellen dat de gegevens die je dan ziet direct uit het bovengenoemde apparaatje komen en in je web browser realtime worden getoond.

Blogs (387)

Categorie├źn

Blog Collection

Administrator login Admin Login

    Username:

    Password:

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.

Top Blogs